Corona Protocol

PROTOCOL

Start competitie

Update 25 augustus 2020

Dit protocol is per 25 augustus aangepast en volgt de leidraad ‘Verantwoord sporten’ van NOC*NSF/KNKV (nocnsf.nl/sportprotocol) in overleg met JC, SC en kantinecommissie en BKO. Met het oog op de (oefen)wedstrijden die nu van start gaan, de kantine en kleedkamers die volgens de RIVM-horecarichtlijnen open mogen en aankomende competities is het van belang dat een ieder deze aandachtspunten in acht neemt. Laat iedereen zijn of haar eigen verantwoordelijk nemen en spreek iemand erop aan als hij/zij zich niet aan de richtlijnen houdt.


De allerbelangrijkste regels zijn en blijven voor iedereen van 18 jaar en ouder: vermijd drukte, houd het gezellig en verantwoord voor iedereen! Was vaak je handen, houd 1.5 meter afstand, bij klachten ‘blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen’.


Extra info in veelgestelde vragen, update NOC*NSF 18/08/20 ism KNKV, dat OVVO volgt:
https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sportveelgestelde-vragen.

Coronacoördinator

Onze coronacoördinator is Karin Dalm; voor dringende vragen is zij via (bij voorkeur WhatsApp) bereikbaar op 06-22850808

Aandachtspunten algemeen 

Wedstrijden, toernooien etc. zijn weer toegestaan met publiek, mits deze 1.5 meter afstand van elkaar bewaren. Stem verheffen langs de lijn niet toegestaan. Dringende oproep aan ouders/trainers/coaches: houd u hieraan! Conform de richtlijnen zijn 250 toeschouwers van 18+ toegestaan. Als dit aantal overschreden wordt, dan is het bestuur van ckv OVVO genoodzaakt de sportaccommodatie tijdelijk te sluiten.

Aandachtspunten voor kantine

Per 1 juli is de horeca weer open, dus mag ook de kantine onder strenge voorwaarden weer open. Een daarvan is dat in horecagelegenheden alleen zittend drank en etenswaar genuttigd worden. De OVVO-kantine kan met deze richtlijnen slechts aan 18 personen plaats bieden: 4 personen aan 1 tafel (er staan 3 tafels in de kantine) en 6 personen in de zithoek. Je kunt niet aan de bar zitten. Buiten zitten bij de lounge-set en aan de andere tafeltjes is toegestaan met inachtneming van 1.5 meter afstand. 


Looprichting

De looprichting in de kantine is tot nader order éénrichtingsverkeer vanaf de hal bij de toiletten, zie de pijlen op de grond. Houd 1.5 meter afstand van elkaar en loop richting de bar om wat te bestellen. 


Bestellen

Aan de linkerkant van de bar bestel je, in het midden van de bar neem je de consumptie in ontvangst en aan de rechterkant kun je contactloos pinnen. Contant betalen is niet mogelijk. Nadat je je bestelling hebt, loop je direct via de openstaande deuren naar buiten. Mocht je binnen willen/kunnen zitten en het is druk, loop dan eventueel nog een keer het rondje met je consumptie. Buiten kun je bij het geopende raam de etenswaar afhalen. Houd ook hier 1.5 meter afstand van elkaar.


Bezetting bar/keuken

De bar- en keukenbezetting bestaat uit 3 personen, 2 achter de bar en 1 persoon in de keuken. De kantinecommissie rekent weer op iedereen om bar- en keukendienst te willen draaien. Ieders hulp is zeer welkom. Er mag verder niemand achter de bar en in de keuken komen en staan. Volg altijd aanwijzing(en) van kantinepersoneel op.


Hygiëne

Bij binnenkomst van de kantine staat een flesje met desinfectievloeistof: wrijf je handen hiermee in. Op de tafels – zowel binnen als buiten – staan hygiënedoekjes. Bij het verlaten van de tafels de flesjes in het krat bij de openslaande deuren zetten, afval in de afvalbakken én het gedeelte van de tafel waar je hebt gezeten, schoonmaken.

Het barpersoneel is beschermd door middel van spatschermen. Het bar- en keukenpersoneel dragen handschoenen. Er zijn voldoende mondkapjes aanwezig voor degenen die een mondkapje willen dragen. 


Toiletgebruik

Het spreekt voor zich dat als je je in de kantine bevindt en je wilt naar het toilet, dat je de looprichting volgt: dus door de openslaande deuren buitenom naar de hoofdingang van de zaal.

Aandachtspunten voor kleedkamers/douches

De kleedkamers zijn alleen open voor het douchen van onze Senioren en gastclubs. Je hebt 20 minuten direct na de wedstrijd, max 6 personen per kleedkamer. Volg de looplijnen en houd 1.5 meter afstand. Na gebruik van de kleedkamers dien je met desinfectie(doekjes) zelf even de plek waar je hebt gezeten/gedoucht te reinigen.

Aandachtspunten voor wassen clubkleding

Alle jeugdspelers A t/m F zijn vanaf heden zelf verantwoordelijk voor het eigen wedstrijdshirt, -broekje en -rokje. De reden hiervoor is dat alle jeugdspelers omgekleed naar het Sportpark dienen te komen. Zij maken géén gebruik van de kleedkamers. Sporttassen blijven buiten, neem desnoods een vuilniszak tegen de regen mee. Wastip: Ouders, ervaring leert dat er nogal eens met name wat broekjes en rokjes grijs (dus niet meer wit) terug komen. Wilt u hier extra op letten bij de was?

Senioren graag wel de wedstrijdkleding per team centraal regelen.

Aandachtspunten voor trainers 

 • Zie er zelf op toe dat de spelers hun handen desinfecteren. 
 • Het sportmateriaal kun je zelf pakken in het materiaalhok;
 • De palen kunnen door de spelers worden aangepakt en op het veld klaargezet worden.
 • Na de training breng je het materiaal weer terug naar het materiaalhok en desinfecteer je de gebruikte ballen. Als de trainer na jou dezelfde (hoogte) palen gebruikt, dan zorg je er zelf voor dat de palen gedesinfecteerd worden;
 • Zelf houd je 1,5 meter afstand ten opzichte van de kinderen en van andere trainers.
 • Blijf thuis en regel vervanging als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).

Aandachtspunten voor spelers

 • Was voorafgaand aan de training thuis je handen;
 • Kom alleen naar het Sportpark voor een training of (oefen)wedstrijd;
 • Neem je eigen bidon mee en drink daar alleen zelf uit; 
 • Gebruik alleen je eigen sportkleding. Kleed je thuis om; 
 • Schud geen handen, geef geen high-fives;  
 • Desinfecteer je handen bij de ingang van het kunstgrasveld en als je het veld verlaat; 
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°);
 • Blijf thuis als iemand in je huis koorts heeft (vanaf 38°) en/of benauwdheid. 

Extra aandachtspunten voor G-team

 • Leuk dat jullie ook weer kunnen gaan trainen! 😀
 • Volg de looproutes in de hal;
 • Zet de ventilatoren en de afzuiginstallatie in de hal aan en vergeet deze niet uit te doen als je weg gaat;
 • Als het lekker weer is, kun je de zijdeuren open zetten voor extra ventilatie; 

Aandachtspunten voor vervoer naar (oefen)wedstrijden 

Tot nader order wordt aangeraden dat iedereen van 13 jaar en ouder die niet tot hetzelfde huishouden een mondkapje in de auto op weg naar een wedstrijd draagt. Ouders/spelers moeten hier zelf voor zorgen. Er zijn mondkapjes in de kantine, als je ‘m per ongeluk vergeten bent. Wil je geen mondkapje dragen, zorg dan zelf voor vervoer naar een wedstrijd (iom wedstrijdsecretariaat/team).

Aandachtspunten voor materiaalhok

 • Al het materiaal en ballen zijn schoon bij aanvang 1e training; 
 • Maximaal 2 personen tegelijk in materiaalhok; 
 • Je geeft het materiaal vanuit het nieuwe materiaalhok over het hek aan de trainers/spelers aan; 
 • Maak het teruggebrachte materiaal schoon; 
 • Check de handzeep/desinfecteermiddel regelmatig. In het materiaalhok staat voorraad;
 • Graag checken wie de sleutel heeft in geval van EHBO/AED; 

INSTRUCTIES WEDSTRIJDEN Voor gastspelers, -trainers en begeleiding 

OVVO heeft de veiligheid hoog in het vaandel staan en is daarom zorgvuldig op het naleven van de coronamaatregelen die zijn opgelegd door de overheid en de KNKV in samenwerking met het NOC*NSF. Na de nieuwe maatregelen tijdens de persconferentie d.d. 28 september zijn de volgende punten aangescherpt. 

– De kantine en het terras zijn gesloten, toiletten zijn open

– We verzoeken jullie teams zoveel mogelijk al omgekleed naar ons sportpark te komen; 

– Er is gelegenheid om met beperkte aantallen tegelijk de kleedkamers en douches te gebruiken na afloop van de wedstrijd. Het heeft echter de voorkeur dat jullie teams thuis gaan douchen. In de kleedkamer de 1.5 meter afstand in acht nemen;

– Neem voldoende drinken mee, er wel gelegenheid om bidons te vullen bij de toiletten, maar verder geen mogelijkheid om drinken te halen; 

– Rijders bij jeugd tot en met 17 jaar vallen onder de begeleiding van het team. Wij vragen jullie, zoals ook aangegeven in het KNKV en NOC*NSF-protocol met zo min mogelijk rijders/auto’s te komen. Rijd samen en niet per kind één auto. Wij gaan ervan uit dat jullie hier als vereniging aan meewerken en dat wij niet mensen hoeven te weigeren op ons sportpark; 

– Er is een terrasoverkapping waar de tassen neergezet kunnen worden en waar begeleiders eventueel kunnen schuilen bij slecht weer. Graag wel de 1,5 meter in acht nemen; 

– Wij vragen jullie om maximaal 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd op het sportpark te komen en na afloop het Sportpark zo snel mogelijk te verlaten.  

Hartelijke groet en tot snel!

Bestuur ckv OVVO