Wie heeft er nog meer goede ideeën?! #OVVO

Wie heeft er nog meer goede ideeën?! #OVVO

Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) hebben de aanwezige leden met elkaar gebrainstormd en zo ideeën geopperd om van OVVO een nóg betere vereniging te maken. Het bestuur streeft namelijk naar de best mogelijke versie van OVVO, die we met elkaar kunnen realiseren. Inderdaad, mét elkaar, want ja echt: #OVVOzijnwemetz’nallen!


Er stonden vier vragen centraal:

  1. Hoe kunnen we nog meer plezier maken?
    Je bent lid van OVVO voor je plezier. En voor de duidelijkheid: we zijn een gezellige vereniging! Kunnen we nog meer plezier maken? #hóedan? Je vindt de ideeën van de ALV hier.
  • Hoe krijgen we de begroting sluitend?
    De financiële positie van OVVO kan beter. Er is dit jaar een begroting vastgesteld met een tekort van 10.000 euro. En de coronacrisis helpt ook niet echt, integendeel… #kantinedicht.

     Wat kunnen we doen om weer een sluitende begroting te krijgen? En besteden we de middelen aan de juiste doelen? Je vindt de ideeën van de ALV hier.
  • Hoe komen we aan vrijwilligers om taken op te pakken? #OVVOzijnwemetz’nallen Toch horen we veel vaker ‘nee’ dan ‘ja’ wanneer leden of ouders van leden gevraagd wordt iets op te pakken. Een steeds kleiner groepje leden dragen de vereniging. We dreigen door de ondergrens heen te zakken. Hoe zorgen we ervoor dat leden weer mee willen doen? Je vindt de ideeën van de ALV hier.

Zoals je kunt lezen zijn er al veel goede ideeën opgehaald! Heb jij nog andere goede ideeën? Of vind je al ingebrachte ideeën zó goed, dat je je steun wil laten merken? Laat het weten, zodat jouw ideeën meegenomen worden bij de uitwerking. Want, we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: #OVVOzijnwemetz’nallen!

Het bestuur


Update 2 tegen 2 – LAASTE KANS VOOR AANMELDING!

Update 2 tegen 2 – LAASTE KANS VOOR AANMELDING!

Ik hoor nog veel geruchten over kinderen die nog willen inschrijven, maar zie ze nog niet in de email inbox verschijnen.
Dit is jullie laatste kans!!

Hieronder de laatste bijgewerkte lijst, sta je er nog niet bij, meld je aan en wie weetkunnen wij nog een koppeltje voor je vinden!

We gaan de A en B groep samenvoegen vanwege de weinige inschrijvingen, dus A spelers, let op, dit zal verschuiven naar het tijdstip van de B!


Wel merken we dat er erg veel meisje-meisje combinaties zijn, waardoor de jongens overblijven.
Vanaf heden kun je ook als jongen-jongen aanmelden, maar we gaan wel kijken hoe we dit gaan indelen of bijvoorbeeld met 1-0 achter beginnen. Daar denken we nog even over na!

We hadden meisje-meisje alleen toegestaan omdat we meer meiden-leden hebben dan jongens en dan kon niet iedereen meedoen.
Dus liever een meisje-jongen dan jongen-jongen!

De volgende koppels zijn al aangemeld:

Vergeet het niet, hier aanmelden dus!

De jeugdcommissie

Column: De “Road to…….”

Column: De “Road to…….”

Ik weet niet wat u op al die vrije zaterdagen aan het doen bent, ik ben natuurlijk niet origineel als ik vertel dat ik mijn huis aan het schilderen en opruimen ben. Tijdens het opruimen vind ik een boekje van ‘Road to Ahoy 2014-2015’. Ik sla het open en zie ons clubbie op pagina 13 (misschien verklaard dit de mogelijke pech). Om even het geheugen wat op te frissen. Jennifer Tromp is hoofd coach, Erwin van der Putten haar assistent. Susula, Berta, Reyni, Naomi, Diewertje, Door, Ilse, Rosanne, Anouk en Monique onze dames. Bob, Martijn, Tim, Henk, Gert, Remco, Mark, Willem, Joost, Jose en Jeffrey, onze heren. De voorzitter is Alex Colijn en korfbal leaguemanager Gert-Jan Menkveld.

Nu heb ik sinds deze Corona periode al het gevoel dat alles een eeuwigheid geleden lijkt, maar dit…. Ik denk dat Laurens samen met Martin de wedstrijd gingen filmen met video 8 bandjes, die je daarna lekker kon knippen en plakken. Maar ook denk ik aan de hele mooie tijden van toen. Met zijn allen dicht tegen elkaar, schreeuwen en zingen voor je club. “Wij zijn OVVO, wij zijn de beste” , “Maarssens kwartiertje” en alle andere diepgaande teksten.

Terwijl ik dit mooie boekje doorblader denk ik aan ons clubje. Ik mis het namelijk ontzettend, heerlijk de zaterdagen langs de lijn. Lekker kletsen met die en gene. In de kantine een heerlijke bak koffie drinken. De gezelligheid, het samen zijn, het soms lekker kunnen mopperen op iets, ik mis het heel erg. Ik heb me dan ook aangemeld bij de online psychiater met de vraag, “wat moet ik doen met deze leegte, wat kan ik doen met deze ramp?”

De psychiater zag een verband naar de column van Thijs Zonneveld in het AD. Hij schreef onlangs  ‘alarm voor bijna stiekeme ramp’.  Hij beschrijft hierin de ramp voor de vele clubs; geen wedstrijden, geen omzet in de kantine, geen sponsorinkomsten, geen bitterballen, geen frikadellen voor het hele team. Inkomsten: te weinig. Uitgaven: te veel. De clubs moeten teren op hun spaarcentjes. Uiteraard, zo schrijft hij, zijn er grotere tegenslagen en meer sectoren die het zwaar hebben, maar er voltrekt een stiekeme ramp in ons sportlandschap. Als het over steun aan sport gaat, dan gaat het al snel over profvoetbal of sportscholen: die hebben geld, die kunnen lobbyen voor hun belangen. De korfbalvereniging en de ijsclub uit het dorp niet.

Door deze column kijk ik snel op de OVVO site. Hoe gaat het eigenlijk met onze club, is deze bezig met een winterslaap, of doen we nog iets?

Wat schetst mijn verbazing, er is een groep mensen nog keihard bezig met allerlei activiteiten en het (blijven) geven van trainingen ed. Wat ontzettend goed van hen! Echt diepe buiging. Zo kun je je inschrijven voor de 2 tegen 2.

Ronald Siebes heeft er oa voor gezorgd dat de grote clubactie binnen OVVO doorgaat. Een super actie waarbij ook onze club een gedeelte van het geld krijgt. Je kunt deze loten nog tot 30 november kopen. Koop snel nog een aantal loten en geef het door aan je vrienden, buren en familie. Elke euro is weer meegenomen. We hebben nu al 264 loten verkocht. Daarmee heeft OVVO 633 euro verdiend! Je kunt de actie eventueel via whats app versturen.  https://lot.clubactie.nl/lot/ckvovvo/120363

Ook hebben we een smakelijke OVVO actie. Voor Sinterklaas , Kerst of Oud- en Nieuw kunnen we heerlijke banketstaaf, speculaas, oliebollen ed. bestellen bij OVVO. OVVO werkt hierbij samen met Bakkerij Boekweit en de oliebollen en appelbeignets worden gebakken door Brood By Alex Stellaard. Paul, Rob, Jaap en Pim zijn als de 4 wijzen uit het Oosten die deze actie coördineren. https://www.ovvo.nl/nieuws/heerlijke-december-actiemaand/

Ik hoop dat u meteen gaat invullen en bestellen om te voorkomen wat Thijs Zonneveld schetst. Hij denk dat er clubs zullen gaan omvallen. Die trek je niet zomaar weer overeind. Meer focus op het steunen van sportverenigingen is iets voor het kabinet, maar misschien ook wel voor ons allemaal, zo schrijft hij.

Ondertussen is mijn kast al aardig opgeruimd. Het blad van de korfbal league leg ik nog even terug, kan ik later tegen mijn kleinkinderen vertellen dat OVVO toen (ook al) in de korfballeague zat.  Mijn online psycholoog attendeert mij dat ik haalbare doelen moet stellen om de leegte te vullen.

Ik denk aan een ding, “De Road to the good old days”.

Groet Jacqueline

Jouw steun is belangrijk, zeker nu! 264 loten verkocht, Pepijn Rosier op 1! KOOP loten tot 30 november!

Jouw steun is belangrijk, zeker nu! 264 loten verkocht, Pepijn Rosier op 1! KOOP loten tot 30 november!

We hebben nu 264 loten verkocht. Daarmee heeft OVVO 633 euro verdiend!
Pepijn Rosier 54 loten verkocht!
Sanne van der Wilt 52 loten!
Wie gaat nog meer loten verkopen? Er staat een leuke attentie van het bestuur op de winnaar te wachten.

Het zou mooi zijn om in deze slechte Corona periode nog extra geld voor OVVO binnen te halen. Ga bij al je familie/vrienden/kennissen etc digitaal langs om zo nog meer loten te verkopen!

Met het kopen van een lot, steun jij onze vereniging! En met een win-kans van 1 op 10 maak je dit jaar nog meer kans op prachtige prijzen: 100.000 euro, een Seat Mii electric, een reischeque voor een mini-vakantie of op een van de andere 300.000 prijzen!


Wie verkoopt de meeste loten!


De jeugdspeler die de meeste loten verkoopt, ontvangt een leuke attentie van het bestuur! Loten verkopen dus! De trekking is op woensdag 9 december.

Decembermaand een gezellige maand

Decembermaand een gezellige maand

OVVO wil je vast in de stemming brengen met deze ‘heerlijke decembermaandactie’.


Vul het bestelformulier (vorige week op de website geplaatst) in, verwen uzelf/jezelf en/of andere met deze heerlijke lekkernijen, maak een goede keus.


Geef deze bestelmogelijkheid door aan opa/oma, buren, vrienden, en andere familieleden. Ook bedrijven waar u werkt kunnen bestellingen doorgeven.


Hopende op een flinke bestelling voor Avondje van Sinterklaas, Kerstdagen en voor Oud en Nieuw.


De decembermaandcommissie

Heerlijke December Actiemaand

Heerlijke December Actiemaand

In het kader van #OVVOzijnweookindecembermetz’nallen organiseert de decembermaand-commissie een ‘Heerlijke actie’ om extra geld voor OVVO in het laatje te brengen. 


Belangrijk in deze tijd! Want ja, de decembermaand komt eraan en, hoewel deze er voor jou dit jaar wat anders uitziet dan normaal, wil OVVO je vast in de stemming brengen met deze ‘heerlijke decembermaandactie’.

Meer lezen

Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

Het bestuur heeft maandag 16 november jl. online vergaderd en diverse onderwerpen passeerden de revue. Wat super, de initiatieven die de JC neemt om na een interne zaterdagcompetitie opnieuw iets te organiseren: dit keer een 2 tegen 2-challenge op 28 november. Ook de trainingen lopen, ondanks dat alles nog steeds anders is, toch lekker door. Wat fijn, al die positieve acties zoals de kaartjesoproep voor ons G-team (al gestuurd?), de sponsoracties zoals de Grote Clubactie (wauw Sanne en Pepijn uit de D1!!) en de Decembermaandactie (al besteld?) én er komt nog iets (leuks) vanuit het bestuur aan; houd de OVVO-site in de gaten!

Meer lezen