It’s a beautiful day

It’s a beautiful day

It’s a beautiful day
The sun is shining
I feel good
And no-one’s gonna stop me now


Met dit liedje in mijn hoofd fiets ik naar OVVO. Ik kom op het veld en zie nog net het laatste puntje van de leuke welpen training olv Kirsten. 5 Heerlijke mini korfballertjes in de dop zijn samen bezig alle spullen op te ruimen. Zo dragen zij samen de ‘zware’ korfbalmand en zetten deze met de uiterste precisie in het materialenhok. Ik realiseer me opeens, hoe snel we zaken als opruimen, lees lege flesjes en stoelen weer terugzetten waar ze horen, kunnen vergeten en niet meer doen.


Ik wacht op de spelers van de C3, of zij wachten op mij, nee, eigenlijk wachten we op Armin. Armin wist denk ik dat er vandaag een foto gemaakt gaat worden voor de OVVO-site, dus hij is nog bij de kapper. Armin heeft vandaag ook de kledingtas voor zijn med​e-spelers. Enigszins nerveus begeven de C3 spelers zich op het veld, Tygo oppert al of hij gewoon in zijn spijkerbroek zal gaan spelen. Armin komt gelukkig nog op tijd en na de foto, gemaakt door Ingrid, gaan we naar het speelveld. Onze scheidsrechter Laura staat al klaar en een heleboel gezellige ouders, oma’s en andere supporters. 


De wedstrijd is, wat mij betreft, weer een lust voor het oog. Nu ben ik waarschijnlijk niet heel objectief, maar als ik nu terugdenk aan de blik van Nathalia en Nisa in hun ogen, die de hele wedstrijd wsl maar één gedachte in hun hoofd hadden. “Waarom ben jij zo lang en ik veel kleiner?”. Nathalia en Nisa liepen namelijk beide tegen een hele lange tegenstander, dan begin ik weer te glimlachen. In de rust proberen Thijs en Lisanne nog wat tips en suggesties te geven, maar zoals Thijs treffend zei: “Ik denk dat als ik 50,00 euro op de grond leg, ze het nog niet zien en opmerken. Ze zijn vooral aan het lachen en ginnegappen”. (Overigens heeft Thijs niet het woord ginnegappen gebruikt, eigen invulling van de schrijver) Uiteindelijk weet de C3 wederom wel weer 4 mooie doelpunten te scoren, maar is dit vandaag helaas te weinig om te winnen. Het wordt 4-8. 


‘s Middags sta ik even te praten met Heleen Fokker, de zus van. Tijdens de wedstrijd van het 2e team, die mijns inziens veel meer bezig waren met mopperen op de scheidsrechter, dan gewoon zelf te gaan korfballen. Overigens is dit gedrag denk ik ook besmettelijk, want ook de tegenstander was erg veel aan het mopperen op de scheidsrechter. In ieder geval een mooie reden voor Heleen en mij om nog even terug te gaan in de tijd.De tijd dat wij nog ‘langs het kanaal’ aan het korfballen waren. De tijd dat je als 1e team zelf de omheining, het rode touw, om je veld moest neerzetten, maar ook zelf de lijnen moest oprollen op de haspel. Dit oprollen overigens wel altijd onder toeziend oog van Jan Noordermeer,  Bram Reijmerink of Jan Meester. 


Ik weet niet of toeval bestaat, maar vanmiddag moest OVVO 5 tegen RDZ. En ja, hier is nog een echt veld, met echte lijnen (geen krijtlijnen). OVVO 5 heeft zich door deze omstandigheden niet uit het veld laten slaan. Zij hebben gewonnen met 2-16. 
Terug naar ons OVVO-complex waar als kers op de taart het 1e team gaat spelen. Ik ben er helemaal klaar voor, maar dan klinkt de zoemer. Ik heb kantinedienst, samen met Jaap, Monique, Kirsten en vele anderen. Van een afstand heb ik deze wedstrijd kunnen aanschouwen, waarbij ik toch nog wat leuke acties heb gezien. Een heerlijk schotje van Jesse, de one-hander van Nicky en het indraai goaltje van ‘zoef zoef’ Remco. (Zag ik hem vanochtend ook niet in het 3e spelen? En in het 2e? )


Na de wedstrijd is het heel gezellig. Wederom blijft BEP lang ‘hangen’, met de gezellige supporters van BEP die helpen met opruimen, misschien komen ze de volgende keer ook helpen met de bardienst? Uiteraard het appelsap/ bier schieten waar iedereen aan meedoet. Robert, Jan-Willem, Jaap met leesbril, Marcel, Kempie, Thijs, Yannick, uiteindelijk ook Esmee, Mano, kortom te veel om op te noemen, supergezellig. En nu komt het, wie zie ik ook nog staan? Jeroen en Desiree die samen proosten en zeggen: “heerlijk dat we vandaag niets moeten, wij komen ook feest vieren”. 


‘s Avonds ga ik naar huis, ik hou nog even de deur open voor Kirsten die twee manden met was mee naar huis neemt. Hierin zitten de OVVO-kleren van de spelers. “Pfff zij doet echt veel”, flits even door mijn hoofd. Op de fiets zing ik:  


It was a beautiful day
The sun is shining
I feel good
And no-one’s gonna stop me now, oh yeah
groetjes Jacqueline

Start Grote clubactie!

Start Grote clubactie!

Vanaf zaterdag 18 september gaat OVVO weer loten verkopen voor de Grote Clubactie. Deze actie is vernieuwd en eenvoudiger dan ooit! Elk lot kost 3 euro waarvan 80 procent (2,40 euro dus!) direct in onze clubkas gaat. Dat is nog eens snel verdiend! Help je mee? Koop hier je online loten! Of scan de QR-code.


Vorig jaar hadden we 409 loten verkocht! Lees hier het nieuwsbericht. Met twee super verkopers Sanne van der Wilt en Pepijn Rosier aan koop met respectievelijk 87 en 85 loten!
Ook de selectie 1/2 hadden vorig jaar ruim 50 loten verkocht. Hopelijk evenaren we dit jaar weer deze aantallen. Als ieder lid binnen OVVO 10 loten verkoopt dan moet dat zeker goed komen!!! Ook dit jaar krijgt de beste verkoper/verkoopster een leuke prijs.


#groteclubactie #OVVOzijnwemetz’nallen

Ook leuk om even naar te kijken:

Socialmedia_voorbeelden – Grote clubactie

Veel dank!

Anneke

ICE Packs en Babyverschoontafel

ICE Packs en Babyverschoontafel

Dinsdagochtend heeft Jan het nieuwe vrieskistje geplaatst op een door hem gemaakt plateau.
Hierin worden voortaan icepacks bewaard voor OVVO maar ook voor de huurders van de hal.

Ook is de nieuwe opklapbare babyverschoningtafel vastgemaakt aan de muur.

Jullie vinden beide zoals je ziet in de hal tussen beide kleedkamers.

Meer lezen

Aanpassen pasfoto in de KNKV wedstrijdzaken app (uiterlijk 10 september)

Aanpassen pasfoto in de KNKV wedstrijdzaken app (uiterlijk 10 september)

Voor komend seizoen is het van belang dat iedereen (nog steeds) een goede foto heeft in de KNKV wedstrijdzaken app. Graag willen wij dat alle (spelende) leden dit controleren. Het wijzigen kan tot en met 10 september.


Opmerking bij het aanpassen van de foto’s: Niet een vakantie foto maar het liefst een pasfoto, bijv. een selfie van voren. De arbitrage controleert namelijk via de app of de spelers, coaches en staf die op het digitale wedstrijdformulier vermeld worden ook daadwerkelijk in het veld staan of bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit kan niet met een foto die al enkele jaren oud is, vooral niet bij de jeugdteams! Ook al is je profiel afgeschermd in de app, dan kan de scheidsrechter de foto controleren (vanaf vlak voor de wedstrijd tot vlak na de wedstrijd).

Meer lezen

Kangoeroes training weer begonnen!

Kangoeroes training weer begonnen!

Afgelopen zaterdag 4 sept, was de eerste kangoeroe training van dit nieuwe seizoen. Met 9 trainers hadden we er onwijs veel zin in, plannetjes en een leuke training bedacht. 9 uur op zaterdagochtend is natuurlijk heel vroeg, maar wat is nou leuker om zo’n groep kangoeroes te zien trainen en je hebt gelijk nog eens een hele lange zaterdag over, geweldig toch? Dus daar stonden wij om 9 uur te wachten op onze kangoeroes en ja daar kwam de eerste aan Eli samen met papa Willem, wel even spannend want met zoveel trainers….

Meer lezen

Mijn OVVO-hart klopt weer

Mijn OVVO-hart klopt weer

Enige tijd geleden zat ik op de bank toen mijn zoon zei: “Zeg mam” en hij was even stil. Ik denk dat menig moeder deze toon misschien wel herkent. Het is de toon waardoor mijn antenne omhoog gaat. Het is de toon dat je weet, dit gaat mij geld kosten, of hij wil iets bijzonders van je. Hij ging verder, “Zeg mam, ik ga samen met Lisanne de C3 trainen en coachen, maar we zoeken er nog iemand bij. Weet jij iemand?” Ik heb vervolgens echt de hele ledenlijst erbij gehaald, want ik heb het ook druk, geen tijd, andere dingen die ik wil doen, maar uiteindelijk sta ik nu dus als assistent van de assistent samen met Thijs en Lisanne de C3 trainen te geven.

Meer lezen