Mixtoernooi groot succes

Mixtoernooi groot succes

Zaterdagmorgen 6 maart, de ijsbloemen nog op de ramen, maar een strakblauwe lucht en stralende zon. Dit belooft veel goeds voor het Mixtoernooi van de D+E jeugd en de A t/m C jeugd. Even na half 10 zijn de eerste kinderen al op het veld en staan te springen om weer lekker wedstrijdjes te mogen korfballen! Voor de kinderen uit de E is het helemaal een bijzondere dag, want ze gaan voor het eerst in 2 vakken korfballen (ojee, op een heel groot veld en o ja, ook nog samen met die grote kinderen uit de D!).


Je merkte in de eerste 2 rondes dat het voor iedereen even wennen was om in deze gemixte samenstelling van D- en E-spelers te korfballen, maar bij de 2e wedstrijd ging dat al een stuk beter en in de 3e en 4e wedstrijd zou je bijna het niveauverschil tussen de spelers al niet meer kunnen zien. Ter verhoging van de feestvreugde telden de doelpunten van de E-spelers ook nog eens voor twee.  Aan de teambegeleiders elke wedstrijd weer de puzzel om de spelers lekker te mixen en niet alleen binnen het eigen team, maar ook nog qua vakken enigszins af te stemmen op de tegenstanders om het een beetje leuk en eerlijk te houden. Johan, Mirjam, Sjoukje, Meta, Guido bedankt hiervoor en natuurlijk ook Jeroen, Tjitske en Nikita voor alle support hier aan de teams en teambegeleiders zodat er voor de E-spelers ook een bekend gezicht op het veld rondliep.


Tijdens het toernooi in de ochtend wist de organisatie onder leiding van Margreet en Bart prachtige ploegen te strikken. Zo waren PKC, DVO, TOP en zelfs Team NL bereid om naar OVVO ‘af te reizen’. Hoogstaand korfbal hebben gezien en zeer gevarieerde uitslagen. Veel doelpunten, weinig doelpunten, grote verschillen en nipte overwinningen. Er werden flinke duels onderling uitgevochten en er zal aan menig keukentafel met D- en E-kids in één familie nog verder gekletst worden omdat er tegen elkaar gespeeld werd.


Uitslagen D+E

OVVO – TOP                 0-2

PKC – DVO                    1-2

Team NL – OVVO          4-0

TOP – PKC                     0-1

DVO – Team NL             8-1

OVVO – PKC                  0-5

TOP – DVO                    3-1

Team NL – PKC              0-8

TOP – Team NL              2-2      

OVVO – DVO                 4-5


PKC en DVO hadden na alle gespeelde wedstrijden beide 6 punten en uiteindelijk is op basis van doelsaldo PKC als winnaar aangewezen. Op de 3e plaats is geëindigd TOP, op de 4e plaats Team NL en, sportief als OVVO altijd is, heeft zij de punten deze keer gegund aan de bezoekende vereniging.

Bovenstaande wedstrijden werden in goede banen geleid door scheidsrechters Paul, Jippe, Tako, Wiebe, Stijn en Mario (bedankt heren!!) en tussen de wedstrijden door konden de kinderen even genieten van OVVO Koek & Zopie in de overkapping: Barry, Judith, Anneke, Sabine en Anita, bedankt voor de bemanning hiervan!


Om 11.45 uur was het toernooi voor de D- en E-spelers afgelopen en konden snel de voorbereidingen getroffen worden voor het middagtoernooi voor de A t/m C spelers. Daar klonk om 12.30 uur het fluitsignaal en wederom een grote groep stond klaar om van start te gaan. Dit keer waren het de doelpunten van de C-spelers die voor twee golden. Ook hier was het vanaf het begin genieten geblazen en hoorden we regelmatig: “Wat top dat we weer een partijtje kunnen spelen”.


Trainen is fijn, maar wedstrijden spelen is heerlijk. Dat vonden wij ook. Het was echt een topdag met veel blije gezichten, veel zon in alle opzichten en om het geheel in echte toernooisferen te brengen, knalde de muziek lekker uit de box (Youri, dank voor het lenen!). Het enige dat nog ontbrak aan deze perfecte ochtend was het publiek. Nog even geduld, lieve ouders en opa’s en oma’s…


Uitslagen A, B, C

Blauw Wit – Fortuna                 1-0

LDODK – Team NL                     6-0

KZ – Blauw Wit                          2-7

Fortuna – LDODK                      2-2

Team NL – KZ                            8-3

Blauw Wit – LDODK                   5-9

Fortuna – Team NL                    4-6

KZ -LDODK                               2-9

Fortuna – KZ                             7-6

Blauw Wit – Team NL    4-7


Poule-uitslag

1. LDODK  7pt

2. Team NL 6pt

3. Blauw Wit 4pt

4. Fortuna 3pt

5. KZ 0 pt


Dit concept is zeker voor herhaling vatbaar, dus er volgt zeker binnenkort nog een keer zo’n OVVO Mixtoernooi. Mocht je hier niet bij geweest zijn, geef je dan op voor de volgende. Echt heerlijk, zo’n dag waar je weer het gevoel hebt dat OVVO ondanks corona bruist!

Foto’s van het Mixtoernooi
Door: Margreet Zoutman, Sabine Siebes en Laurens Verkerk

« 1 van 5 »

Informatie mixtoernooi jeugd A tm C

Informatie mixtoernooi jeugd A tm C

Hieronder alle benodigde informatie voor het mixtoernooi van zaterdag 6 maart voor de jeugd A  t/m C.


Het toernooi begint om 12.30 en eindigt even na 14.30u.  Iedereen die zich heeft opgegeven is in een team ingedeeld. Er is geprobeerd om zo evenwichtig mogelijke teams samen te spelen zodat er goede mix ontstaat van A, B en C spelers en het niveau van de verschillende spelers.


Dit heeft geresulteerd in onderstaande teamindeling.Elk team heeft een naam en shirtkleur toegewezen gekregen. Alle spelers moeten zelf zorgen voor juiste kleur shirt.


Het wedstrijdprogramma is als volgt:

In het wedstrijdprogramma is ook een onderdeel koek en zopie opgenomen.  Dit betekent dat het team dat daar op het programma staat buiten bij de kantine wat te eten en drinken krijgt.


We hebben besloten de schotcompetitie deze zaterdag niet te houden. Deze schuiven we door naar een andere zaterdag.


Nog even de spelregels in het kort:


 • Wedstrijden duren 20 minuten
 • Teams zoveel mogelijk 4 heren en 4 dames opstellen (evt wisseling van geslacht middels hesje aangeven indien geen 4e heer/dame beschikbaar is
 • Reguliere korfbalspelregels gelden
 • Doelpunt van C speler telt dubbel
 • En natuurlijk geldt ook hier het Corona protocol dus
  • Ben je verkouden, grieperig of heb je andere symptonen, meldt je dan ’s sochtends af bij de JC en kom niet naar het veld
  • Thuis omkleden en douchen
  • Handen desinfecteren bij aankomst toernooi en einde toernooi
  • Buiten het veld zoveel mogelijk 1,5m afstand houden

We hopen op lekker zonnig weer en wensen iedereen heel vele korfbalplezier tijdens het mixtoernooi!


De JC

Informatie mixtoernooi jeugd E en D jeugd

Informatie mixtoernooi jeugd E en D jeugd

Hieronder alle benodigde informatie voor het mixtoernooi van zaterdag 6 maart voor de jeugd E en D.


Het toernooi begint om 10.00 en eindigt tussen 11.30 en 12.00u.  Iedereen die zich heeft opgegeven is in een team ingedeeld.  Er is geprobeerd  om alle spelers zoveel mogelijk gelijk te verdelen om een goede mix van D en E spelers te maken.


Dit heeft geresulteerd in onderstaande teamindeling.


Elke team heeft ook een teambegeleider.  Dit zijn

 • Herman: PKC
 • Guido: DVO
 • Johan: OVVO
 • Mirjam: TeamNL
 • Mette: TOP (S)

Elk team heeft een naam en shirtkleur toegewezen gekregen. Alle spelers moeten zelf zorgen voor juiste kleur shirt om de wedstrijdjes te kunnen spelen.


Wedstrijdprogramma

In het wedstrijdprogramma is ook een onderdeel koek en zopie opgenomen.  Dit betekent dat het team dat daar op het programma staat buiten bij de kantine wat te eten en drinken krijgt.

We hebben besloten de schotcompetitie deze zaterdag niet te houden. Deze schuiven we door naar een andere zaterdag.


Nog even de spelregels in het kort:

 • Wedstrijden duren 15 minuten
 • Er wordt gewisseld van functie na 7.5 minuten
 • Er wordt gespeeld in 2 vakken
 • Doelpunten van E spelers tellen dubbel!
 • Teams zoveel mogelijk 4 heren en 4 dames opstellen (evt wisseling van geslacht middels hesje aangeven indien geen 4e heer/dame beschikbaar)
 • E spelers spelen zoveel mogelijk tegen E spelers, en dus D spelers tegen D spelers (de teambegeleiders zullen hierbij helpen)
 • Reguliere korfbalspelregels gelden
 • En natuurlijk geldt ook hier het Corona protocol dus
  • Ben je verkouden, grieperig of heb je andere symptonen, meldt je dan ’s ‘s ochtends af bij de JC en kom niet naar het veld
  • Thuis omkleden en douchen
  • Handen desinfecteren bij aankomst toernooi en einde toernooi
  • Buiten het veld zoveel mogelijk 1,5m afstand houden
  • Publiek dus helaas niet welkom!


We hopen op lekker zonnig weer en wensen iedereen heel vele korfbalplezier tijdens het mixtoernooi!


De JC

Jantje Beton

Jantje Beton

Beste OVVO-leden en alle anderen met een OVVO-hart,


Volgende week (8 t/m 13 maart) is het de week van Jantje Beton! Als vereniging vinden wij deze collecte erg belangrijk, voor zowel de Jantje Beton stichting (www.jantjebeton.nl) als voor onze vereniging: 50% van de opbrengst is namelijk voor het goede werk van Stichting Jantje Beton en de andere 50% is voor onze mooie club!

Meer lezen

Korfbalactiviteiten zaterdag 27 februari

Korfbalactiviteiten zaterdag 27 februari

Op zaterdag 27 februari kan er ook weer lekker gekorfbald worden door de jeugd op het veld van OVVO en we hebben speciale trainers voor jullie allemaal kunnen regelen om er een leuke training van te kunnen maken en zoals je ziet spelen ze bijna allemaal in de selectie van OVVO. Hieronder een overzicht van de trainingstijden en natuurlijk de trainers die voor jullie klaar staan! Komen jullie je korfbalkunsten vertonen aan deze trainers?? We zien je graag op het veld!

Meer lezen