90-jarig bestaan korfbalvereniging Op Volharding Volgt Overwinning.

Zaterdag acht juni lijkt een normale korfbaldag, waarbij ’s morgens vroeg de kangoeroes al huppelend aan de hand van hun ouders het pad aflopen langs de tennisbaan, het voetbalveld en de blauwe doos om vervolgens de mooie gele korfbalpalen op het veld te zien staan. Deze jongste leden realiseren zich niet dat OVVO al 90 jaar bestaat en dat dat gevierd wordt.


In de ochtend spelen de jeugdteams de laatste wedstrijden van het seizoen. Ondertussen zien we Pim en Paul hard werken om tafels en stoelen buiten neer te zetten. Op het veld is het heel druk met toeschouwers die in de laatste wedstrijd van het seizoen nog een keer de spelers aanmoedigen om alles te geven. Voor Mirthe, Anouk, Daan, Mees en Job is het op het achterste veld hun laatste wedstrijd in de junioren. Ze krijgen van Ivo en Jairus een publiekswissel en worden vervangen door jeugdspelers uit de B1. Tegelijkertijd haalt het derde seniorenteam het kampioenschap binnen, waardoor het tweede seniorenteam volgend jaar weer in de reserve hoofdklasse speelt.


Het eerste heeft zich op het veld gehandhaafd ondanks het verlies tegen Tempo. In de rust van de wedstrijd huldigt de jeugdcommissie de kampioenen (3e, 5e, Midweek 1, B1 en F1) van de voorjaarscompetitie. De dag is ook bijzonder omdat Rick, Auke en Erwin hun laatste wedstrijd als coach aan de lijn bij de selectie staan. Rick is in het gat gesprongen dat we dit jaar hadden en wij zijn heel dankbaar dat hij met zoveel commitment staat te coachen. Erwin en Auke hebben zes jaar samen met heel veel passie de selectie getraind. Erwin is zelf al dertien jaar trainer van OVVO en na de wedstrijd wordt hij nog extra in het zonnetje gezet door Frank Backx. Wij bedanken hen voor hun enthousiasme en betrokkenheid bij de selectie en de vereniging.


De jeugd staat te springen op de luchtkussens die op het kunstgras staan. Bij de kantine schuiven ongeveer 180 (oud)leden aan bij de barbecue. Ome Jan Brouwer en Cees van der Maas (oud-voorzitter) genieten van een overheerlijke hamburger van Rosco. Na de barbecue ontvangen Pim Blauw, Barry van Soeren, Ineke Joosten en Bertina van der Putten een onderscheiding voor bijzondere leden die veel voor de vereniging betekenen. Zij zijn door het bestuur tot ‘lid van verdienste gemaakt’, en we hopen dat ze nog vele jaren zo betrokken blijven bij de vereniging. De door Daan Pastoor geproduceerde documentaire met hoogtepunten van OVVO is in de zaal afgespeeld voor alle aanwezigen. Bijzondere aandacht is er voor Edwin de Kruijf die vervolgens ook het door hem ontworpen (mooi ingelijste) OVVO-shirt krijgt aangeboden. De avond sluit DJ Pim Brouwer af, van achter het mengpaneel ontketent hij een groot feest in de kantine.


We willen in het bijzonder de leden van de jubileumcommissie (Monique van der Kruit, Monique van Lente, Rob Brouwer en Samantha den Kroon) bedanken. Zij hebben deze mooie dag voor ons allen mogelijk gemaakt.


Jan Willem van Keulen


Namens het Bestuur