Klaverjassen

Beste klaverjasliefhebbers!

Het 6e seizoen staat weer voor de deur! We hebben helaas 1 seizoen overgeslagen. Na een zinderend slot vorig jaar, staan jullie vast weer te popelen om te beginnen om uiteindelijk met die prachtige bokaal in je handen te staan!

Er zijn zes avonden gepland. Iedereen is welkom. Neem je vader/moeder, broer/zus, oom/tante of wie dan ook die klaverjassen leuk vindt mee.

Op vrijdag 1 oktober zal de eerste avond zijn.

2e avond is vrijdag 5 november 2021.

3de avond is vrijdag 17 december 2021.

4de avond is vrijdag 28 januari 2022.

5de avond is vrijdag 11 maart 2022.

6de avond is vrijdag 13 mei 2022.

Optie voor 7de avond vrijdag 10 juni 2022.

Zet deze alvast in je agenda. De andere avonden horen jullie zsm.
Wij hebben er zin in! Jij toch ook?

Geef je op bij Pim Blaauw

06- 54613627

Zaterdag 24 april – OVVO Pjuktoernooi

Wie worden er OVVO kampioen Pjukken?? Op zaterdag 24 april is het zover: het OVVO Pjuktoernooi oftewel in gewoon Nederlands een heuse schotcompetitie. Pjukken staat ook wel bekend als “tienen”. Deze schotcompetitie is al een jarenlange traditie bij de senioren maar nu eindelijk ook voor de jeugd van OVVO! Hoe werkt het? In koppels (dus met zijn 2en) ga je om de beurt pjukken oftewel schieten tegen een ander koppel gedurende 7 minuten. Je staat dus tegenover elkaar op 2 korven te schieten. Na 5 doelpunten (dus bijv 5-0, 1-4, 3-2 ) wissel je van korf zodat omstandigheden zo gelijk mogelijk zijn qua wind, zon enzo. Degene die de meeste doelpunten maakt wint de onderlinge wedstrijd. Na de poulewedstrijden volgt een knockout fase en wordt er uiteindelijk een finale gespeeld om het schotan OVVO zijn. Een uitgebreidere uitleg van de spelregels vind je hier. Hoe laat begint en eindigt het toernooi? Het toernooi voor de E en D jeugd begint om 10.30u en eindigt ca 12.00. Het toernooi voor de C, B en A jeugd begint om 12.30 en eindigt ca 14.15. Hoe doe ik mee? Je kunt meedoen door je als koppel in te schrijven via dit formulier: Vraag dus gauw een teamgenoot of iemand anders die ook in de E of D zit als je zelf een D of E speler bent of als je dus een A,B of C speler bent dus iemand anders uit deze categorieën. Qua samenstelling van het koppel gelden geen eisen dus je kunt met een andere jongen of meisje je inschrijven. Wat jij wilt! Wil je wel graag meedoen maar heb je nog geen partner? Dan kun je je ook via bovenstaand formulier inschrijven en koppelen wij je met iemand die ook mee wil doen maar ook nog geen partner heeft gevonden. SCHRIJF JE UITERLIJK DONDERDAG 22 APRIL 10.00u in maar hoe eerder hoe beter!! Hulptroepen gezocht Om het toernooi in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een aantal ouders, trainers, senioren die hun handen even uit de mouwen willen steken. Vooral in de ochtend kunnen we wat extra handen gebruiken!!  Naast hulp bij de wedstrijdleiding zijn we vooral op zoek naar aantal begeleiders op het veld om te zorgen dat de koppels op tijd klaar staan en goed de punten tellen en bij 5 doelpunten enzo wisselen. Het is niet ingewikkeld maar ervaring leert dat extra begeleiding/handen op het veld maar dan welkom zijn. Ouders, trainers, senioren die een 2-3 uurtjes willen helpen kunnen zich hier aanmelden.

DE ONLINE OVVO JEUGD QUIZ

Op ZATERDAG 20 FEBRUARI is er voor alle jeugdspelers (A t/m F) een leuke en gezellige online quiz. De quiz zal bestaan uit diverse rondes met allerlei leuke filmpjes en vragen. Na iedere ronde zal er een bonus vraag zijn waarmee je extra punten kan verdienen of punten af kan pakken van andere teams. Natuurlijk wordt deze quiz gepresenteerd door een fantastische quizmaster wiens naam wij nog niet bekend gaan maken.

Rond 19.00 uur zitten alle jeugdspelers virtueel bij elkaar per groep binnen het eigen team. Natuurlijk mogen de ouders technisch en mentaal ondersteunen.

We gaan de trainers/coaches/teamouders vragen om alle technische links binnen de teams te verspreiden en ervoor te zorgen dat alle teams ingedeeld zijn.

Je hoeft je niet in te schrijven. Meer info zal volgen via de team apps over wie in welk groepje zit binnen het team, wie de antwoorden gaat invullen en hoe de groepen online zullen gaan samenwerken.

Zaterdag 6 maart – OVVO mixtoernooi

Op zaterdag 13 februari organiseert de JC een mixtoernooi voor de jeugd van OVVO! Oftewel we gaan de teams mixen en lekker door elkaar gooien om onderlinge wedstrijdjes spelen. Welk mixteam wordt er kampioen? En wie wordt de schotkoning of schotkoningin? In verband met de hoogte van de korven splitsen we het toernooi in tweeën. In de ochtend zal het mixtoernooi voor de E&D teams plaatsvinden en in de middag het mixtoernooi voor de C t/m A teams.  Iedereen kan zich individueel opgeven voor dit toernooi en de JC zal op basis van de inschrijvingen een teamindeling maken rekening houdende met sterkte en verdeling van de verschillende leeftijden. Het mixtoernooi voor de E&D teams begint tussen 10 en 10.30u en voor de A-C teams beginnen tussen 12-12.30u. Exacte aanvangstijd hangt van het aantal inschrijvingen af. Schrijf je uiterlijk donderdag 4 februari in!

Publiek helaas niet welkom

Het toernooi is echt bedoeld als activiteit voor de jeugdleden van ovvo. Conform de geldende regels in verband met Corona is het dus niet toegestaan om te komen kijken bij de wedstrijdjes. Het onderlinge toernooi wordt dus gespeeld zonder publiek. Helaas is een livestream ook niet mogelijk omdat het een buitentoernooi is. Om het thuisfront toch een beeld te geven van het toernooi zal er zo snel mogelijk na afloop van het toernooi wel wat beeldmateriaal en een verslag(je) beschikbaar komen op de ovvo website.

#OVVOZIJNWEMETZIJNALLEN

Vele handen maken licht werk en maken ook dat we voor de jeugd van OVVO hopelijk een fantastische dag kunnen organiseren. OVVO zijn we tenslotte toch ook met zijn allen! En hoe leuk is het om gewoon weer even op het korfbalveld te zijn en tijdens de uitvoering van de taak/taken toch ook even een klein blikje te kunnen werpen op het veld ?? Uiteraard zolang dit op een Corona proof manier gebeurd! Wat hebben we nodig? Natuurlijk in ieder geval scheidsrechters om te zorgen voor een eerlijk wedstrijdverloop van deze onderlinge wedstrijdjes. Ook een coach/ teambegeleider is handig om te zorgen dat elk team op tijd en compleet aan de wedstrijd of bij de activiteit verschijnt. Om er voor te zorgen dat de kinderen die geen wedstrijd hebben niet te veel stil staan en daardoor afkoelen, zullen er 2 extra activiteiten georganiseerd worden waar ook hulp bij nodig is. Dit betreft het bemensen van de schotcompetitie en het uitdelen van koek&zopie. Aan alle ouders en ovvo leden: hier vind je een link om aan te geven waar je bij zou willen helpen en welk deel van de dag je beschikbaar bent. We laten je op basis van de aanmeldingen weten of je inderdaad nodig bent en zoja hoe laat we je verwachten. Op basis van de aanmeldingen maken we ook hier een mooi schema van. Wij rekenen op voldoende  belangstelling om de handen even uit de mouwen te steken om dit mixtoernooi te kunnen houden zonder dat het aan de andere kant een evenement wordt. We zullen voor aantal activiteiten ook alvast een paar reserves aanwijzen want ook hier geldt voor de hulptroepen: ben je verkouden, heb je klachten? Dan blijf je thuis!

De spelregels in het kort

Om iedereen alvast een beeld te geven van het mixtoernooi hieronder de voorgenomen spelregels. Op basis van het definitieve aanmeldingen zullen we nog wel even kijken of dit de beste vorm is. Spelregels mixtoernooi E&D toernooi
 • Wedstrijden worden volgens de normale korfbalregels gespeeld –
  • Team bestaat uit 4 heren en 4 dames
  • Heren tegen heren, dames tegen dames
  • Spelen in 2 vakken
  • er wordt gewisseld om de 2 doelpunten
 • Duur wedstrijd  ca. 10 min (hangt nog af van aantal teams)
 • Doelpunten van een E speler tellen dubbel
 • Je speelt zoveel mogelijk tegen een tegenstander van je eigen categorie (dus een E speler verdedigd ook andere E speler, een D speler speelt dus tegen andere D speler in het vak)
Spelregels mixtoernooi A t/m C toernooi
 • Volg het Corona protocol ->  Tussen de wedstrijden door en voor en na afloop van het toernooi moeten de spelers zoveel mogelijk 1,5m afstand van elkaar houden
 • Wedstrijden worden volgens de normale korfbalregels gespeeld
  • Heren tegen heren, dames tegen dames
  • Spelen in 2 vakken
  • er wordt gewisseld om de 2 doelpunten
 • Duur wedstrijd ca. 15 min (hangt nog af van aantal teams)
 • Doelpunten van een C speler tellen dubbel
 • Zoek zoveel mogelijk een tegenstander van je eigen categorie (dus een A speler verdedigd ook andere A speler, een B speler speelt dus tegen andere B speler etc)
Om tussendoor niet al te veel af te koelen zal er ook een schotcompetitie gehouden worden. Spelregels schotcompetitie
 • Wie maakt de meeste doelpunten in ca 5 minuten?
 • Een schutter voor de korf die zoveel mogelijk probeert te scoren, 2 teamleden onder de korf om af te vangen en aan te geven
 • Na afloop van de tijd wordt score doorgegeven aan coördinator(en)
 • Aan einde van het E-D en het A-C toernooi wordt bekend gemaakt wie zich voorlopig schotkoning of – koningin van de E-D of A-C mag noemen.
Doe jij mee???? Wil je helpen? geef je dan uiterlijk 4 februari op via de linkjes in dit bericht!

Buitentraining

Trainingstijden:
09.30 – 10.30 F en E
10.45 – 12.00 D
12.15 – 13.30 C
13.45 – 15.00 B
15.15 – 16.30 A