And Now for Something Completely Different

Ik zal eerlijk zijn. Ik worstel met wat ik vandaag zal gaan opschrijven. Iets over de spelers van de A1 die tegen mij zeggen: Wij hebben zo’n leuk team en nóg beter, wij hebben de allerleukste coaches van iedereen.

Schrijf ik iets over het 3e team? Zij zijn gewoon nog in de race is voor kampioenschap. Zij hebben gisteren ook wederom gewonnen.


Iets over OVVO 4 waar ‘de ouderdom’ gaat inslaan. Er stoppen een aantal spelers van OVVO 4. Zij gaan straks luiers verschonen en flesjes warm maken. U leest het goed, zij gaan hun tijd anders besteden. Andere spelers van het team gaan rentenieren van de korfbalsport. “Ik vind het welletjes, ik stop ermee. Ik heb lang genoeg gekorfbald”. Tsja hier kan ik weinig tegenin brengen. Belangrijk: voor al alle spelers geldt: Het is geen schande om terug te komen op een eerder genomen beslissing!!


Ga ik dan iets schrijven over de live stream bij OVVO 1. Ik zat nl nog thuis op de bank toen de wedstrijd van OVVO 1 begon. Deze live-stream-makers maken het zo aantrekkelijk om thuis te blijven. Diepe bewondering wat zij allemaal klaarspelen. Ik som even op: Zeer mooie beelden uit diverse invalshoeken. Bij het oplopen de namen van spelers eronder én bij de OVVO spelers zo’n stoere draai-foto in beeld. Echt heel gaaf gedaan!!! Gisteren hadden ze ook nog live commentaar van niemand minder dan Daan en Stijn. Ik wilde hierbij iets zeggen over de nieuwe Jack van Gelder in de dop, maar dit is nu geloof ik niet echt iets om trots op te zijn. Maar hierbij nog een keer op papier: super gedaan Daan en Stijn.


Ga ik dan iets schrijven over OVVO 1. Mwa ja, maar dan vooral over de supporters. De reden voor mij om oa naar OVVO te gaan is uiteraard de wedstrijd beleving die je meer kunt ervaren, maar zeker ook de gezelligheid om je heen. Monique, Erica en Rob, ik heb weer heerlijk genoten en zelfs heerlijk kunnen lachen.


De wedstrijd van OVVO 1 gaat heel snel. Dindoa is steeds sneller, feller, meer eager en ook veel meer trefzeker met schieten. (Ik hoorde na de wedstrijd een schotpercentage van 40%. Mijn complimenten aan hen) Oftewel, OVVO 1 zakte al snel door het ijs en staat binnen no-time op te boksen tegen een grote achterstand. Er wordt veel gewisseld, er komt ook opeens een nieuwe heer in het veld. Een trotse vader achter mij zegt tegen mij: Noem hem maar Bonkie. Hoopvol kijk ik, Is hij onze Xandra Velzeboer? Kan hij het gat dichtschieten? Nu Bonkie begint goed, PANG, meteen een goal. Maar helaas…… het gat is veel te groot en lang verhaal kort. OVVO 1 heeft verloren.


Het eindsignaal heeft nog niet geklonken of er komt al geluid uit de kantine. Pim staat achter zijn draaitafel met waarschijnlijk de gedachte: Wat er ook gebeurd, altijd blijven lachen. Ik loop naar de kantine, sta wat na te praten en zie opeens de kantine veranderen in een gezellige happening.


Pim met een grote glimlach plaatjes draaien. Jeroen en Desiree swingend achter de bar en het publiek komt een voor een omgekleed naar binnen.


Ik zie Superman (die hadden we tijdens de wedstrijd nodig). Ivo met een pak, waarbij hij lachend zegt: Deze benen zijn wel goed! Engelen en een holbewoner lopen voorbij, een American Star Track, Teletubbies, mensen die zich met Willem-Alexander willen meten. Kapitan Sparrow, een vliegenier, mooie honkbal dames, Olivia Newton John, Imca Marina of Tiroler vrouw (help Robin wat ben je) ik zie zelfs een PITS-POES, haha. Maar de best verkleedde persoon is zonder twijfel, Robert de Vente. Hij is verkleed als vrolijke oude man. Wat een plezier en wat een leuk feest. Alles door elkaar van jong tot (best) oud staat te genieten.


Nu aan de ontbijttafel met een koffie naast me, denk ik misschien moeten we het allemaal gewoon anders gaan doen met OVVO 1. Oftwel: And Now for Something Completely Different.


Ga mee in mijn gedachte experiment. Wat nu als we Pim als ‘leider’ bij OVVO 1 neerzetten. Hij krijgt het met zijn muziek voor elkaar dat OVVO 1 veel plezier uitstraalt, hij krijgt ze aan het springen van links naar rechts en weer terug. Zijn assistenten zijn dan uiteraard Jeroen en Dessiree.


Erwin, die om deze reden vrij komt, gaat zich inzetten voor de jeugd. Bouwen aan de toekomst, zodat we straks kunnen feesten omdat er veel wedstrijden worden gewonnen én daarnaast ook nog feesten met de derde helft. Dubbelfeest!!


Groet Jacqueline