Bijna oud en nieuw, de tijd van de lijstjes.

Het is weer de tijd van de lijstjes. Het zal u ook niet ontgaan, het is weer bijna oud en nieuw, wanneer ik de radio aanzet, hoor ik de TOP 2000. Als ik de krant opensla lees ik andere lijstjes, beste oliebol (ligt wat gevoelig dit jaar), beste zanger(es), maar ook beste coach.

Zo behoort, lees ik, Frank de Boer bij de beste tien trainers van de wereld en is Raemon Sluiter genomineerd als beste coach van Nederland.

Misschien heeft u dit laatste ook gelezen, ik was vooral verbaast door zijn argumentatie waarom hij zelf vindt dat hij de beste coach is van Kiki Bertens. Hij zegt: “ik heb zelf natuurlijk redelijk getennist, maar ben ook financieel niet van haar afhankelijk. Dat zorgt ervoor dat ik niet bang ben om af en toe de knuppel in het hoenderhok te gooien als het moet”.

Ik heb dit stukje een paar keer gelezen en dacht: “dan hebben we alleen maar top trainers bij OVVO, want niemand wordt bij ons betaald”. Ik reken even niet het goed bedoelde zakje met munten mee dat je iedere competitie als ‘vergoeding’ krijgt. Elke trainer en coach bij OVVO doet het niet voor het geld, maar voor zijn plezier. Hij ‘offert’ vrijwillig zijn vrijetijd op, om te doen wat hij leuk vindt, namelijk coachen. Voor mij een reden, los van de andere, om te hopen dat Raemon niet de beste trainer van Nederland gaat worden.  

Zaterdag zie ik het 3e team korfballen tegen Dindoa 2. Robin heeft deze zaterdag vrij, Hanneke is om deze reden spelend-interim-coach. Op papier, begrijp ik, moet dit een spannende wedstrijd worden. Het publiek, de familie Backx en familie In der Maur, nestellen zich gezellig tegen elkaar aan, want het is erg koud in de hal. Dindoa begint erg fel, ze willen winnen van deze ‘oude’ rotten. Het geluid van piepende Dindoa zolen klinkt luidt in mijn oor. Voor de rust staat het 8-7. Frank seint naar Joep dat hij wat meer moet bewegen, maar Joep heeft de korf nodig om zich letterlijk staande te houden in deze wedstrijd, na een weekje griep op bed. Gelukkig is Mark op schot, hij zorgt er mede voor dat ze niet gelijk komen. Na de rust, ik denk een donder speech van Hanneke, walst het 3e over Dindoa heen. Mooie ballen van oa. Natasja, Laura en Gianna zorgen ervoor dat het gat steeds groter wordt. Matthias, Hieke en Tim staan weer als vanouds in het veld kortom, de overwinning is ‘in de pocket’. OVVO wint met 20-11 van Dindoa en staan ongeslagen bovenaan in de 1ste klasse!

Nu ben ik, Martin weet dit als geen ander, helemaal niet goed in lijstjes en statistieken, maar (misschien) is OVVO 3 het team wat het langste ongeslagen is in de competitie 2017-2018, 2018-1019. Misschien is OVVO 3 wel het beste team??! Is OVVO 3 het enige senioren team dat 4x achter elkaar kampioen kan gaan worden.  

Groet Jacqueline

Nog even een quote van de dag.

Ik zat naast Saskia zij zei: “zij telefoneert eerst wat ze gaat doen”.

Als u denkt, “ik weet wat Saskia hiermee bedoelt”, laat dan een reactie achter op facebook. Saskia zal kijken wie het juist heeft.