BREAKING NEWS: TOCH NOG WEDSTRIJDEN !

UPDATE Routekaart naar volgend seizoen OVVO  jeugdkorfbal

De versoepelingen zijn ingezet en dat betekent dat we per direct wedstrijden mogen gaan spelen tegen andere clubs in de buurt.  We maken heel graag gebruik van die geboden mogelijkheid want horen aan alle kanten dat de jeugdleden heel graag wedstrijden willen spelen tegen andere verenigingen want dat is echt wel andere koek dan onderling tegen elkaar te spelen. Er is in de afgelopen dagen achter de schermen dan ook met man en macht overleg gevoerd, gebeld en geregeld en het is gelukt cq gaat zeker lukken om voor alle teams nog wedstrijden te gaan spelen als voorbereiding op het nieuwe seizoen en het maken van de nieuwe teamindelingen.

We hebben er voor gekozen om dit niet in de vorm van deelname aan een mini-competitie te doen maar in de vorm van oefenwedstrijden tegen andere verenigingen te doen. Reden hiervoor is dat we iedereen op deze manier zoveel mogelijk op 1 locatie hebben zodat dit voor trainers/coachen/jeugdcommissie ook goed te organiseren valt en daarnaast als OVVO niet teveel verschillende verenigingen op 1 dag bezoeken en ook invalbeurten makkelijker te regelen zijn. Zo houden we het in alle gevallen beheersbaar.

Dit betekent concreet dat er voor alle teams wedstrijden zijn op zaterdag 12 juni. 19 juni en 26 juni. 

Exacte tijden volgen nog maar E/F zullen in begin van de dag zijn en zo loopt het qua tijd en spelerscategorie gedurende de dag op. Op dit moment is het programma voor 19 juni nog niet helemaal rond maar we hopen ook hier voor alle teams wedstrijden te kunnen regelen. 

Iedereen gaat alvast spelen in de categorie waarin hij/zij na de zomervakantie ook gaat spelen. We houden dus vast aan het overstapmoment zoals hieronder nogmaals aangegeven.

We begrijpen dat deze wijzigingen in de routekaart mogelijk roet in het eten gooien bij andere plannen maar zouden het heel fijn vinden als iedereen ook mee wil werken om nog zoveel mogelijk echt te kunnen korfballen zodat we het seizoen lekker korfballend af kunnen sluiten! 

Geef svp je beschikbaarheid op! 

Om de JC en het wedstrijdsecretariaat een handje te helpen zou het heel fijn als iedereen bijgevoegd formulier wil invullen om zijn/haar beschikbaarheid (of gebrek eraan) aan te geven. Dit kan via dit formulier: https://forms.gle/1tW9kQd6KNv5j3gE6.

Ga je stoppen?

Voor degenen die helaas aangegeven hebben te gaan stoppen komend seizoen geldt dat we het ook heel leuk zouden vinden als je nog WEL mee doet met de wedstrijden zodat je ook korfballend kunt eindigen of wie weet toch weer de kriebels krijgt. Laat weten of je kan en mee wil doen via bovenstaand formulier en wij zullen je indelen voor de oefenwedstrijden

Trainen  o.b.v. categorie vanaf 31 mei

De start van een nieuw seizoen betekent ook dat een groot aantal kinderen van jeugdcategorie gaat wijzigen. Voor de huidige E-spelers betekent dit bijvoorbeeld ook dat ze komend seizoen in 2 vakken gaan korfballen en voor de huidige D-spelers gaat de korf een halve meter omhoog.  Voor de A spelers die volgend jaar naar de senioren gaan en in aanmerking komen voor de selectie geldt het volgende De spelers die in aanmerking komen voor de selectie worden toegevoegd aan de whatsappgroep voor de selectie, alle informatie die nodig is ontvangt men via deze groep. 

Vanaf maandag 31 mei gaan alle spelers alvast 1x per week gedurende 1,5u in de nieuwe categorie trainen en zijn de trainingstijden ook net weer even anders omdat de categorieën weer tegelijk gaan trainen.  We hebben er voor gekozen om iedereen tegelijk te laten trainen omdat op dit moment nog niet bekend is wie in welk team zal komen te zitten. De 2e training komt de eerste 2 weken te vervallen.

Ter voorkoming van misverstanden: De trainingen vanaf 31 mei zijn echt om te wennen aan hogere korven, grotere ballen, andere trainers, andere spelers.  De trainingen zijn dus GEEN selectietrainingen. Er kan dus gewoon lekker getraind worden door iedereen.
De training kan een ieder wel gebruiken om aan elkaar te wennen zodat je bij de selectiegedeeltes al een beetje aan elkaar bent gewend.

Het trainingsschema vanaf  31 mei ziet er als volgt uit: 

Dinsdag

17.45 – 19.15: D-jeugd

(wijziging!) 19.15 – 20.45: A-jeugd

Donderdag

17. 45 – 19.15: C-jeugd

19.15 – 20.45:  B-jeugd

Vrijdag 

17.00 – 18.00 F-jeugd

18.00 – 19.00 E-jeugd 


Voor de A3, B4 en C3 betekent dit dus een wijziging van de trainingsdag t.ov. huidige trainingsdagen, evenals voor de E spelers die overgaan naar de D.

De indeling in categorieën is op leeftijd ingedeeld en peildatum is altijd 1 januari.

Geboren in .Indeling categorie
2002 of eerdersenioren
2003, 2004 of 2005A-jeugd
2006 of 2007B-Jeugd
2008 of 2009C-jeugd
2010 of 2011D-jeugd
2012 of 2013E-jeugd
2014 of 2015F-jeugd
2016 of laterKangoeroe

Op basis van bovenstaande indeling zullen we op basis van de laatst bekende informatie nog een indeling gemaakt wie wanneer verwacht wordt op de trainingen vanaf 31 mei. Twijfel je nog waar je verwacht wordt, klik dan op deze link 

De laatste trainingen van dit seizoen zijn in week van 28 juni conform het trainingsschema dat geldt per 31 mei zoals hierboven opgenomen.

De trainingen in deze laatste week zullen al op basis van de (voorlopige) nieuwe teamindeling plaatsvinden en veelal gegeven worden door de nieuwe trainer(s). 

Oefen-/selectiewedstrijden

In de week van 14 juni zullen op de trainingsavond ook onderlinge oefenwedstrijden gehouden worden. Na de eerste ronde oefenwedstrijden (12 juni +m 14 juni)  zal er een eerste grove indeling gemaakt worden en deze zal gebruikt worden voor de wedstrijden van 19 juni en de trainingen in de week van 21 juni. 

Op zaterdag 26 juni zijn de oefenwedstrijden tegen Synergo nog gewoon gepland en deze gaan dus door. De JC zal in overleg met de trainers een indeling maken voor deze oefenwedstrijden.  Voor de exacte tijden van deze oefenwedstrijden op 12, 19 en 26 juni  wordt verwezen naar https://www.ovvo.nl/competitie/oefenwedstrijden. Binnenkort is hier de actuele (voorlopige) informatie te vinden.

Ook de volgende data kunnen vast genoteerd worden voor oefenwedstrijden met het oog op de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen:

 • Zaterdag 28 augustus
 • Zaterdag 4 september

De exacte tijden zijn nog niet bekend maar de D, E, F zullen zeer waarschijnlijk in de ochtend korfballen, en de A, B en C in de middag. Details volgen nog en zijn te vinden op dezelfde website als voor de oefenwedstrijden van 26 juni. 

Bekendmaking VOORLOPIGE teamindeling : 

De JC is voornemens om de voorlopige teamindeling op uiterlijk maandag 28 juni bekend te gaan maken via de website. Aangezien het een heel raar seizoen is geweest, zal dit mogelijk nog een indeling zijn waarbij de status voorlopig ook echt een voorlopige status is. Mogelijk zullen de oefenwedstrijden van eind augustus en begin september nog gebruikt worden voor een aantal definitieve keuzes.

We hebben er ondanks het rare seizoen voor gekozen om nu wel een voorlopige teamindeling te maken omdat het voor het wedstrijdritme (of het gebrek) eraan niet veel uitmaakt qua timing van de selectie terwijl conditie nu waarschijnlijk beter op peil is omdat we lekker hebben doorgetraind en korfbalactiviteiten hebben gedaan met zijn allen.

Start trainingen augustus 

Na een welverdiende vakantie voor zowel trainers als spelers zal er in augustus weer gestart gaan worden met de trainingen. De definitieve startdata zullen nog bekend gemaakt worden maar de voorlopige planning ziet er als volgt uit.

De (voorlopige) A1, B1, C1 en D1 starten in de week van 16 augustus met trainen en alle overige teams starten in de week van 23 augustus weer met trainen zodat iedereen in ieder geval heeft kunnen trainen voordat de eerste oefenwedstrijden plaatsvinden.

De exacte trainingstijden volgen zo snel mogelijk. 

Samenvattend resulteert het bovenstaande in de volgende routekaart

 • Week 31 mei: start trainingen obv nieuwe categorie indeling
 • Zaterdag 12 juni: oefenwedstrijden
 • Week 14 juni: trainen/onderlinge oefenwedstrijden
 • Zaterdag 19 juni: oefenwedstrijden
 • Week 21 juni: trainen/onderlinge oefenwedstrijden 
 • Zaterdag 26 juni: oefenwedstrijden tegen Synergo bij OVVO
 • Maandag 28 juni: bekendmaking voorlopige teamindelingen
 • Week 16 aug: start trainingen A1, B1, C1, D1
 • Week 23 aug: start trainingen alle overige teams 
 • Zaterdag 28 aug: oefenwedstrijden
 • Zaterdag 4 sept: oefenwedstrijden
 • Zaterdag 11 sept:  start competitie