Column: “Aan een zijden draadje”

Tsja, een aantal weten waarom dit de titel is van mijn column. Dit komt, omdat er daadwerkelijk is gesproken over een zeker draadje, maar ook omdat de wedstrijden die ik vandaag heb gezien aan een ‘zijden draadje hangen’.

Ik ga eerst even terug in de tijd. 

De C3 heeft deze week een goede training gehad. Volgens de trainer/ coaches zijn ze er klaar voor, maar gisteravond keek ik even naar mijn telefoon, deze was opeens zeer heet en stond op ontploffen. Wat blijkt de C3-app heeft opeens 180 berichten! 

Het begint om 15.32 uur. Armin vraagt: “Hoe laat moeten we morgen verzamelen”.

Thijs: “Om 10.30 uur bij OVVO. Dus voor degene die nog naar de kapper willen, ga na de wedstrijd zodat je geen reden hebt te laat te komen😉.”

Nisa: “😂”

Daarna komen er heel veel inhoudelijk zeer sterke, maar vooral hele leuke berichtjes.

Deze berichtjes gaan door tot 22.43 uur. Ilse: “ik moet nog even mijn wekker zetten”. 

Floortje: “😴”.

Vanochtend om 8.57 uur Tygo: “Hoe laat moesten we nou bij OVVO zijn? “.

Luca: “Whaha”

Dit is de C3 in een notendop, een heerlijke groep.

De wedstrijd van de C3 begint vandaag met een zeer flitsende start van Luno C1. De C3 moet echt nog even wakker worden. Zeer snel staat het 0-5. Gelukkig weten Jayden en Luca te scoren en staat het met rust 3-5. Er is een sprankje hoop op een kantelpunt in de wedstrijd, maar helaas. Luno C1 overtreft ons, het wordt 3-14. 

Na deze wedstrijd kijk ik naar een hele leuke scheidsrechter. Met zogeheten ‘Thijs-tapejes’ op zijn arm staat hij als een ware professional te fluiten. Ik heb het uiteraard over Daan Pastoor. De B3 speelt tegen Antilopen A1. Dit is een dames/ meidenteam. In de eerste helft staat OVVO B3 voor en coach Jeroen v. Brakel, gebaard naar zijn team ‘rûstug’. Volgens een insider langs de kant is dit heel belangrijk, want de B3 gaat vaak ’te hard van stapel en heeft in de 2e helft dan te weinig energie over’. Dit is wat er gebeurde. De dames van Antilopen roken dit. Ze gingen fel de duels in en hebben uiteindelijk gewonnen met 11-12. 

Tenslotte kijk ik naar OVVO 5. Nu is het zo dat er eigenlijk twee verschillende mensen zijn qua productiviteit (of eigenlijk drie: de mensen die niet productief zijn van zichzelf). De 1ste groep zijn het meest productief in de ochtend en middag. De anderen zijn het meest productief in de avond.  OVVO 5 zijn allemaal ‘anderen’, oftewel, zij zijn allen het meest productief in de avond. Zo ook vandaag, ondanks de scherpe coaching van slank-fit-Ronnie-boy, hebben de meeste spelers wat moeite om vooruit te komen. Of, zoals Jip mooi verwoorde: “Na twee scherpe acties moet ik aan de beademing, dit terwijl ik in Maastricht ook wel beweeg”. (Lees bij beweeg een gebaar, waarbij de hand met een glas naar de mond gaat.) Gelukkig scoren o.a. Youri, Suéla, en snelle David een aantal mooie doelpunten, Victum is steeds net iets sneller of feller (toch Yvette?!) Scheidsrechter Paul Hooijtink moet nog even ‘aan de bak’. OVVO 5 verliest nipt met 9-10. Na de wedstijd gaat eenieder van OVVO 5 snel naar huis, douchen, mooie kleertjes aan en STAPPEN. Ze gaan allen na lange tijd weer lekker uit. QR-code op zak dus “gaan met die banaan”!

p.s. Terwijl ik deze column schrijf krijg ik weer een melding. Deze keer niet de C3-app, maar een melding van het NOS:

“De CoronaCheck-app is soms overbelast, de QR-code voor horecabezoekers is niet overal op te vragen” 

Ik wens iedereen, OVVO 5 in het bijzonder, een heel fijn (feest) weekend toe.

#Blijf gezond. }
Groet Jacqueline