Column: Andere tijden

Zaterdag 21 november 2021, markeer het in uw agenda. Dit is het begin van een ander tijdperk.

De C3 namelijk voor het eerst gewonnen tegen TZ. Dit is en was niet zomaar een overwinning. Dit was een super overwinning met maar liefst 6-8. Ja u leest het goed, ze hebben maar liefst 8 doelpunten gemaakt. En wat voor doelpunten, doorloopballen, afstandsschoten, balletje onder de korf alles lieten zij zien en nóg belangrijker, veel spel plezier en goed samen spel. Deze coach durft hieraan toe te voegen “er zit nog veel meer in dit team, echt waar!”

Wat is het geweest, we kijken even terug naar de training van woensdag. Tijdens deze training introduceert Thijs een oefening van Reyni en Maarten. (Voor degene die niet weten wie dit zijn. Reyni en Maarten waren de toppers die er ooit mede voor hebben gezorgd dat OVVO in de korfbal league hebben gespeeld) De oefening is als volgt. De speler heeft een ballon in zijn hand en moet deze ‘omhoog’ houden door te tikken. Ondertussen moet hij ook schieten. De bedoeling is dat je én snel gaat schieten, maar dat je ook oog hebt voor; de ballon deze mag op de grond, snel mikken en scoren, de bal van je medespeler ontvangen. Dit was een pittige oefening voor de kids.

Terugkijkend heeft deze oefening misschien wel het verschil gemaakt. Misschien was het niet alleen deze oefening, misschien was het wel het gevoel wat door deze oefening bij de kids is overgebracht.

Toen Thijs namelijk begon te vertellen over zijn ‘oud’ trainers Reyni en Martijn, zag ik een vonk overslaan. Hij vertelde namelijk ook even over de goede oude (andere) tijd. 

De tijd van korfbal league, van bussen met supporters. Van Blauw-Wit army. De tijd van witte badjassen en Sharky. De tijd dat je tijdig een kaartje moest reserveren voor de wedstrijd, anders was je te laat en kon en mocht je de wedstrijd niet meer bijwonen. De tijd van “Maarssens kwartiertje”, (of net niet). De tijd van onze business club en onze league-manager. De tijd van grote feesten.  Uitgebreide wedstrijdanalyse. De tijd van OVVO-tv. De tijd van nog heel veel meer.

Als ik dit zo opschrijf, weet ik zeker dat ik de helft nog mis. Dit alles zou echt mooi zijn voor een documentaire van ‘Andere tijden’. Presentator Hans Goedkoop kan hier dan ongetwijfeld heel mooi en boeiend over vertellen. 

Terug naar zaterdag, voor de C3 zijn nieuwe tijden aangebroken. Met opgeheven hoofd gaan we de zaalcompetitie beginnen. Maar eerst woensdag nog even een nieuwe trainingsoefening. Misschien kan Thijs nog even bellen naar Reyni en Martijn voor wat input.

Groet Jacqueline