Column: De jeugd komt eraan, het gaat goed met OVVO.

Ik wilde deze column eerst 24 noemen. 24 Minuten heeft het geduurd, voordat Martin het sein gaf: ‘we zitten vol’. Ik heb het dan uiteraard over ons OVVO-kamp. Martin hield deze 24 minuten ‘zijn hart vast’, want dit is en was ook de ultieme test voor de OVVO-stite-streamings-gigabite-leverancier, met de vraag of de site dit ging volhouden. Ik kreeg foto’s waarbij kinderen, ieder met een laptop aan tafel zaten om ‘in te schrijven voor het OVVO-kamp. (Later kreeg ik overigens ook nog een opmerking dat het voor sommige ouders bijna 24 minuten duurde, voordat ze het hele inschrijfformulier hadden ingevuld. “En toen had ik nog maar één kind aangemeld?!”)


Ik denk terug aan de tijden van toen. We hadden vroeger de Speelbal. De Speelbal was  een boekje waarbij al het nieuws, wat nu op de site staat, op papier stond gedrukt. Deze Speelbal kreeg je een keer per maand in de brievenbus. (Ik ga er voor het gemak even vanuit dat iedereen nog wel weet wat een brievenbus is). In deze Speelbal stond dat je binnenkort een inschrijfformulier kreeg voor het kamp. Deze formulieren moesten de trainers uitdelen, sommige vergaten dit regelmatig. Dit houdt in dat de kamp-commissie dan weer iedereen moest bellen, om te controleren of men mee wilde gaan of niet.


En nu, binnen 24 minuten weten we wie en hoeveel kinderen er mee gaan. Echt top en toch handig zo’n site waar je diverse oproepen en mededelingen op kunt plaatsen. Hieruit blijkt maar weer dat het echt niet altijd nodig is om mensen altijd persoonlijk te benaderen. Dus als er de volgende keer een oproep op de site staat voor een jaarlijkse schoonmaak of het draaien van een kantinedienst, ga ik er ook van uit, dat deze heel snel is ingevuld.


Zaterdag ga ik naar het 2e en 1ste van OVVO. Voor de ingang van de hal zie ik Jeanette en Frank, de ouders van Jeffrey. Ze vertellen dat Jeffrey zijn knie ‘helemaal kapot is’. Ik denk terug aan de mooie acties van Jeffrey in onze hal en ook zijn toezegging dat hij ooit weer bij OVVO komt korfballen. Nee, zo mag ik niet denken, zijn gezondheid is veel belangrijker. In de hal zie ik nog net een koelbloedige ijzersterke IJzerman zijn 11e doelpunt van de wedstrijd scoren. Het 2e wint gemakkelijk met 27-22 van HKV, met uiteindelijk 4 A-spelers in de basis! Als dit een voorbode is voor wat straks gaat komen, gaat het goed komen.


De pupillen van de week, het zijn er steeds meer, drentelen nerveus heen en weer. Ze hebben de hele dag niet kunnen eten, van de spanning. De ouders hebben de camera in de aanslag. Lola, Fleur, Chloé, Yanique, Isabel, Isalie, Amber, Khoi, Gijs, Ramon, Jurre, Lucas, Mike, Joshua, Levi en Joel, ze lopen hand in hand mee met hun idolen. (tekst gaat verder onder de afbeelding)


Lola, Fleur, Chloé, Yanique, Isabel, Isalie, Amber, Khoi, Gijs, Ramon, Jurre, Lucas, Mike, Joshua, Levi en Joel mochten oplopen met de selectie.

Het fluitsignaal gaat en echt waar binnen no-time staan we voor met 5-0. Ik bel mijn bookmaker op, om mijn eindscore bij te werken. Dit moet een monsterscore gaan worden. Gaan we de 52 doelpunten van PKC overtreffen? Nee, dat gebeurt niet, ik zit echt in de OVVO-hal, een paar minuten later is het 5-4 en gaat het score verloop al wat minder snel.


De wedstrijd is, wat mij betreft, na 24 minuten beslecht. Eigenlijk had het publiek toen al naar de kantine kunnen gaan, het is duidelijk, OVVO gaat winnen. De enige vraag is, wat wordt de eindstand. Doordat de wedstrijd om deze reden, minder spannend is, ga ik samen met mijn 50+ vriendinnen een soort ‘wist u dat’ doen. “Wist u dat’, is voor de jeugdige lezer, wat jullie nu op ‘Snap’ of ‘Insta’ plaatsen, waarbij het grote verschil is, dat het Snap of Insta je ‘eeuwig’ kan vervolgen. Meneer Google onthoud namelijk alles. De items die de revue passeerden zijn zeer uiteenlopend. Van ‘wist je dat Remco steeds hoger springt’, ‘Wij weten wie de Mol is”, ‘Reyni trots is, dat haar pupil Lisanne met haar oude shirt nummer 4 loopt’, ‘wij ons afvragen hoe het kan dat Mady Tims, de coach van HKV, er nog steeds zo goed kan uitzien? Gebruikt zij hier soms spullen voor? #jalozie??’, ‘Lies haar eerste doelpunt in het 1ste in de zaal scoort en Jan-Willem dit heeft vast gelegd’, ‘Marnick de hele zaal stil krijgt doordat hij uit het niets vol door zijn enkel gaat. Pim rent naar hem toe, als dat maar goed gaat?’, ‘Gaby zonder haar ouders, super vel en gretig is’,  ‘Zoe na een duel met een grote heer, op de grond ligt, zij opstaat en meteen weer doorgaat’, ‘de OVVO-verzaakbal nog steeds werkt en Michelle die heel mooi weet af te ronden’, ‘Als het publiek ‘Bennie broek uit’ roept, ook Benjamin in het veld staat, en speelt alsof dit de normaalste zaak is van de wereld’, ‘En Henk ondertussen weer 8 doelpunten scoort’. Over een ding is na het kijken van deze wedstrijd, denk ik, iedereen het eens. Wat gaan we straks de mooie acties van Martijn missen. Ook deze avond zijn de doorloopballen en virtuoze hoogstandjes weer heel leuk om naar te kijken. Hij is voor menigeen de reden om op korfbal te gaan.


Rest mij nog naar onze gezellige kantine te gaan. Goed om te zien dat Ineke weer achter de bar zit Jeroen, Jeroen en Barry als harde kern naast haar staan en dan onze Pim, enthousiast als altijd, vrolijk meezingend op menig nummer, weet oa hij een gezellige sfeer te creëren. Als hoogte punt komt onze Utrechtse Danny Temming ook nog. De kantine ging los. En Danny weet zelfs een nieuw zangtalent aan te boren. Jip staat op het podium. Misschien is dat dan ook meteen een mooie gelegenheid om weer eens een (ouderwetse?) karaoke avond te gaan organiseren😊

Kortom, de jeugd komt eraan, het gaat goed met OVVO.

Groet Jacqueline

cof