Column: De keek op de week

Door de overgang van zaal naar veld en de weinige competitie wedstrijden die worden gespeeld, kies is voor een ‘keek op de week’. Ik hoop dat alleen al bij deze titel u ook weer mooie herinneringen krijgt aan het gouden duo ‘Van Kooten en De Bie’. Misschien gaat u meteen op Youtube de leuke sketches terugkijken.

Deze week begint voor mij met de bekendmaking van het kampthema. Martin is weer helemaal los gegaan met ‘binaire’ taal waarin stond in setarip, en als je dat omdraait, dan?!  maar ook voice dialogue.  Ik kom nog uit de tijd van  ‘Ria Bremer’ die dan op een podium stond, waarbij een ieder ‘warm of koud’ bij de balk riep. Waarbij je ergens een klein plaatje of voorwerp verstopt als aanwijzing.  Ik weet niet of u de aanwijzingen hebt gelezen, maar zelfs met de aanwijzingen erbij was het voor mij nog knap lastig. Als ik dit tegen Martin zeg, vertelt hij: “Jacqueline, dat is zo yesteryear”, aldus Martin. En hij gaat door met te vertellen dat je tegenwoordig zoveel meer kunt bijvoorbeeld  met een ‘virtuele’ printer in de vorm van een XPS-printer. Hiermee maak je heel gemakkelijk een digitale afdruk. Waarbij deze PDF net als een XPS vectorgebaseerd en systeemonafhankelijk is” “Martin???!!!! Ik wil je alleen een compliment geven over je aanwijzingen over het kampthema”.

Misschien gaat het gewoon opeens allemaal wat snel voor mij. De taal, alsook de andere korfbal faciliteiten. Het grasveld met al zijn charme, de ochtend dauw die je op de grasprietjes kon zien zitten, de oneffenheden in het veld en de geur is vervangen door kunstgras strak en constant. De rietenmand met het mooie krakende geluid, de mand die zo lekker kon meeveren. Deze is vervangen door een kunststof mand, een weinig vering en geen gekraak. Een korfbalveld, kan nu centre court heten. Kortom ik moet wat termen uit mijn vocabulaire boekje gaan strepen en aanvullen.

Terugkomend op de week, lees ik ook dat Jesse Visser weer terug komt naar het honk. Ik zag Jesse vroeger altijd samen met haar zus Britte, dus ook haar naam noteer ik alvast in potlood.

Ook  hebben we deze week weer laten zien dat OVVO veelzijdig is. Onze (professionele) gastvrijheid bij de twee beslissingswedstrijden. Hierbij was de jurytafel 2x bezet, er zijn zaalwachten, er is barbezetting én er is zelfs bij de overwinning van Blauw Wit in onze OVVO-hal ruimte voor een feestje. Pim tovert zijn draaitafel (of is dit ook al een ouderwets woord?) zo uit de kast en party!

Kortom trots en wat mij betreft gastvrij in het kwadraat.

Volgende week weer lekker naar buiten, lekker gaan sporten. Hoewel ik lees net het volgende: “Ik heb een keer gesport maar kwam er achter dat ik allergisch ben. Mijn huid werd rood mijn hart sloeg op hol. Ik begon enorm te zweten en raakte buiten adem. Heel gevaarlijk……….”

Oftewel, ik zit volgende week weer lekker langs de kant😊

Groet Jacqueline