Column: De “Road to…….”

Ik weet niet wat u op al die vrije zaterdagen aan het doen bent, ik ben natuurlijk niet origineel als ik vertel dat ik mijn huis aan het schilderen en opruimen ben. Tijdens het opruimen vind ik een boekje van ‘Road to Ahoy 2014-2015’. Ik sla het open en zie ons clubbie op pagina 13 (misschien verklaard dit de mogelijke pech). Om even het geheugen wat op te frissen. Jennifer Tromp is hoofd coach, Erwin van der Putten haar assistent. Susula, Berta, Reyni, Naomi, Diewertje, Door, Ilse, Rosanne, Anouk en Monique onze dames. Bob, Martijn, Tim, Henk, Gert, Remco, Mark, Willem, Joost, Jose en Jeffrey, onze heren. De voorzitter is Alex Colijn en korfbal leaguemanager Gert-Jan Menkveld.

Nu heb ik sinds deze Corona periode al het gevoel dat alles een eeuwigheid geleden lijkt, maar dit…. Ik denk dat Laurens samen met Martin de wedstrijd gingen filmen met video 8 bandjes, die je daarna lekker kon knippen en plakken. Maar ook denk ik aan de hele mooie tijden van toen. Met zijn allen dicht tegen elkaar, schreeuwen en zingen voor je club. “Wij zijn OVVO, wij zijn de beste” , “Maarssens kwartiertje” en alle andere diepgaande teksten.

Terwijl ik dit mooie boekje doorblader denk ik aan ons clubje. Ik mis het namelijk ontzettend, heerlijk de zaterdagen langs de lijn. Lekker kletsen met die en gene. In de kantine een heerlijke bak koffie drinken. De gezelligheid, het samen zijn, het soms lekker kunnen mopperen op iets, ik mis het heel erg. Ik heb me dan ook aangemeld bij de online psychiater met de vraag, “wat moet ik doen met deze leegte, wat kan ik doen met deze ramp?”

De psychiater zag een verband naar de column van Thijs Zonneveld in het AD. Hij schreef onlangs  ‘alarm voor bijna stiekeme ramp’.  Hij beschrijft hierin de ramp voor de vele clubs; geen wedstrijden, geen omzet in de kantine, geen sponsorinkomsten, geen bitterballen, geen frikadellen voor het hele team. Inkomsten: te weinig. Uitgaven: te veel. De clubs moeten teren op hun spaarcentjes. Uiteraard, zo schrijft hij, zijn er grotere tegenslagen en meer sectoren die het zwaar hebben, maar er voltrekt een stiekeme ramp in ons sportlandschap. Als het over steun aan sport gaat, dan gaat het al snel over profvoetbal of sportscholen: die hebben geld, die kunnen lobbyen voor hun belangen. De korfbalvereniging en de ijsclub uit het dorp niet.

Door deze column kijk ik snel op de OVVO site. Hoe gaat het eigenlijk met onze club, is deze bezig met een winterslaap, of doen we nog iets?

Wat schetst mijn verbazing, er is een groep mensen nog keihard bezig met allerlei activiteiten en het (blijven) geven van trainingen ed. Wat ontzettend goed van hen! Echt diepe buiging. Zo kun je je inschrijven voor de 2 tegen 2.

Ronald Siebes heeft er oa voor gezorgd dat de grote clubactie binnen OVVO doorgaat. Een super actie waarbij ook onze club een gedeelte van het geld krijgt. Je kunt deze loten nog tot 30 november kopen. Koop snel nog een aantal loten en geef het door aan je vrienden, buren en familie. Elke euro is weer meegenomen. We hebben nu al 264 loten verkocht. Daarmee heeft OVVO 633 euro verdiend! Je kunt de actie eventueel via whats app versturen.  https://lot.clubactie.nl/lot/ckvovvo/120363

Ook hebben we een smakelijke OVVO actie. Voor Sinterklaas , Kerst of Oud- en Nieuw kunnen we heerlijke banketstaaf, speculaas, oliebollen ed. bestellen bij OVVO. OVVO werkt hierbij samen met Bakkerij Boekweit en de oliebollen en appelbeignets worden gebakken door Brood By Alex Stellaard. Paul, Rob, Jaap en Pim zijn als de 4 wijzen uit het Oosten die deze actie coördineren. https://www.ovvo.nl/nieuws/heerlijke-december-actiemaand/

Ik hoop dat u meteen gaat invullen en bestellen om te voorkomen wat Thijs Zonneveld schetst. Hij denk dat er clubs zullen gaan omvallen. Die trek je niet zomaar weer overeind. Meer focus op het steunen van sportverenigingen is iets voor het kabinet, maar misschien ook wel voor ons allemaal, zo schrijft hij.

Ondertussen is mijn kast al aardig opgeruimd. Het blad van de korfbal league leg ik nog even terug, kan ik later tegen mijn kleinkinderen vertellen dat OVVO toen (ook al) in de korfballeague zat.  Mijn online psycholoog attendeert mij dat ik haalbare doelen moet stellen om de leegte te vullen.

Ik denk aan een ding, “De Road to the good old days”.

Groet Jacqueline