Column: Deze week gaan we lekker tutteren

Deze week is het vakantie in onze regio, bij OVVO is weinig te doen. De trainingen zijn voor de meeste teams afgelast. Misschien zijn er wat mensen afgereisd naar heerlijke skioorden, warme zon-stranden, of ga je extra winkelen in ons gezellige dorp. Zo kwam ik Miranda tegen, een moeder van een van onze A-jongens. Zij zit in het onderwijs, dus ook zij heeft heerlijk vakantie. Op de vraag wat zij deze week zoals doet, antwoorde zij: “ik ben heerlijk aan het ‘tutteren’”. “Tutteren?”, zei ik: ”wat is dat?”


Miranda legt mij, zoals een goed docent doet, rustig uit wat tutteren is. “Het is eigenlijk heerlijk helemaal niets doen, maar dan ook écht niets”, aldus Miranda. Je moet je vooral niets voornemen, de hele dag ‘overkomt’ je als het ware. Toen ik deze definitie hoorde, dacht ik, dit is misschien wel de toestand van menig puber. Vooral niet nadenken en plannen, we zien het allemaal wel. Vooral rustig aan doen, heerlijk. Ik ben jaloers, ik wil eigenlijk ook vaker tutteren.


Ik heb deze week niet getutterd, maar, ik heb genoten. Zoals u misschien nog weet deed ik een oproep voor de collecte van Jantje Beton. Ik heb en had niet durven hopen dat hier zo enthousiast op zou worden gereageerd. Echt super. Op zondag werd ik al gebeld door ‘Jet’s kapsalon’, : “ik zet wel een bus in mijn kapsalon”, aldus Jet. Natuurlijk Petra de Bruin, zij loopt elk jaar, Anouk, Helga, Simone. Ronald Siebes, Laurian en Sanne (dochter van Rob vd Wilt). Ik vergeet bijna al de andere kinderen van de teams te vermelden die ook hebben meegedaan, maar helaas heb ik niet al hun namen paraat.


Ik ben echt sprakeloos, we hebben de eerder toegewezen wijk helemaal gelopen. Als bonus, omdat we zo goed bezig zijn met collecteren, hebben we nóg een paar wijken gekregen. Dus hierbij nog een laatste kans voor wie klaar is met tutteren en weer iets wil gaan doen met zijn dag (en leven).


Ik heb nog in de aanbieding; de Straatweg met Wolffshoek, Antilopespoor, Bisonspoor en Kamelenspoor. Ook is het mogelijk om, net als Sanne, een bus te vragen om bij je buren of familie te collecteren. Je kunt nog helemaal los gaan tot en met zaterdag 9 maart.


Het geld dat we gaan ophalen, ik zeg het nog een keer, is voor de jeugd. Hierbij denken we aan materialen, maar ook aan een bijdrage voor ons kamp waarvoor je je bijna kunt inschrijven. Op maandag 4 maart vanaf 19.30 uur gaan namelijk de lijnen voor de inschrijving open. (Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat het kamp weer heel erg leuk gaat worden.)


Dus bel, mail of app me nog even, om nog een laatste straatje te lopen. Alvast bedankt.

Groet Jacqueline