Column: Een blije voorzitter!

Soms vind ik er geen bal aan, om voorzitter van OVVO te zijn. Dan heb ik vervelende klussen te doen, die energie kosten. Hoort erbij. En soms is het súperleuk om voorzitter van OVVO te zijn! Natuurlijk speelt daarbij de winst van onze hoofdmacht zaterdagavond tegen de koploper een rol. Ik zag een gedreven selectie, een collectief, dat met vertrouwen het veld opstapte en als een betere versie van zichzelf het veld afstapte. Gefeliciteerd!

Als voorzitter word ik minstens zo blij van andere dingen, met name van acties die OVVO als vereniging ten goede komen. Denk aan de actie van Rob van der Wilt (#kindvandeclub), die het initiatief nam om zaterdagavond pokebowls te serveren in onze kantine. Gewoon, omdat hij vindt dat we bij OVVO ook gezonde maaltijden moeten kunnen eten. Hij had een idee, nam het initiatief en heeft velen laten smullen. Goud, zo’n actie! Bedankt Rob!

Iets minder zichtbaar, maar minstens zo’n gouden actie was die van Thijs ter Hart (#kindvanHugo&Jacq #enduskindvandeclub). Hij heeft de afgelopen weken in zijn vrije tijd uren en uren besteed aan het aanleggen van bedrading onder onze overkapping en daar sfeervolle buitenverlichting opgehangen. Kijk hieronder naar het resultaat, wat hij me vrijdagavond laat appte. Hij werd gevraagd, zei ‘ja’ en met z’n allen genieten we van zijn werk. Bedankt Thijs!


Waarom ik hier zo blij van wordt? Omdat we er een betere vereniging door worden. Ik ben er heillig van overtuigd dat er een betere versie van OVVO mogelijk is dan de huidige, zowel korfballend als qua vereniging. En die beste versie van onszelf bereiken we samen en in kleine stapjes, door iedere week met elkaar (#OVVOzijnwemetz’nallen!) er aan te werken dat onze vereniging volgende week weer net iets beter is dan deze week. Dus als je een goed idee hebt of ergens voor gevraagd wordt: doen!

Johan Dorst
Blije voorzitter van C.K.V. OVVO