Column: Een crisis biedt ook kansen


Dit lees ik deze week in de krant. “Thuiszitten, een competitie zomaar gestopt, het levert niet alleen narigheid op, maar heeft soms ook voordelen”. Tess Wester vertelt bijvoorbeeld dat zij nu extra aan haar buikspieren gaat werken. Ik denk meteen: ‘wat is er mis met haar buikspieren? Hoelang zou ik dan nog moeten trainen? Is één lockdown voor mij dan wel genoeg??” Tess vertelt verder:” “het voordeel is dat je nu dingen , waar je niet zo sterk in bent onder de loep kunt leggen”. Kijk nu snap ik Tess weer beter. Dus als ik bij korfbal nog niet met beide handen kan gooien en vangen, kan ik dit nu goed (thuis) gaan oefenen. Bijvoorbeeld door de bal tegen de muur aan te gooien, wisselend met beide handen. Ik herinner me, dat Jeffrey Huibers mij ooit vertelde dat hij thuis uren aan het oefenen was met de bal. Tegen een muur aangooien, bal onder je benen, over je hoofd. En kijk, je hebt een bal-virtuoos. Ik heb ook uit betrouwbare bron vernomen dat Henk Fokker als kleine jongen thuis al de hele bank voor zichzelf had. Hij zorgde ervoor dat niemand op deze bank erbij kon gaan zitten. En kijk het resultaat zien we, Henk is een super rebounder, hij zorgt ervoor dat niemand bij ‘zijn’ korf (bank) komt.


Wat een super leuke actie is het dan ook om te zien dat alle korven en ballen zijn uitgeleend. Hedde staat letterlijk met lege handen. Ik zie via facebook heel veel kinderen lekker schieten op de korf. Levi (ook graag met twee handen schieten), Menno, Lieke, Isabel, Laura, Lotte, Mylène, Joel , Renske en een echte challenge van Daan. #OVVOkorfbalthuis. Ik zie veel kids deze uitdaging aangaan Mike, Timo, Mischa, Jozua, Nina, Isabel, Dennis, Danique en Luka. Terwijl ik dit schrijf heeft Mike al een tweede challenge neergezet. (‘Webmannen’ bedankt voor het plaatsen hiervan). Wie volgt? Het kunnen en mogen ook andere bal-trucs zijn die we aan elkaar kunnen laten zien. Overigens verwacht ik ook wel wat uit onze senioren teams!

Wie weet kunnen we straks, door het zo vaak te oefenen, een strafworp maken met je ogen dicht? Of schieten we straks elke bal van bv 2 meter raak. Doordat je het zo vaak gaat oefenen, gaan er van de 10 schoten, 7 misschien wel 8 ballen in?!

We missen elkaar zeker, je vriendjes en vriendinnetjes niet meer zien is niet leuk, maar door de foto’s en filmpjes houden we virtueel contact. En wie weet biedt het ook ons veel kansen.

PS. geef aan elkaar door dat OVVO (site en facebook) doorgaat. Ook tijdens een ‘lockdown’.

We zeggen gewoon, “Niets kan OVVO doen stoppen!”

Dus blijft elkaar like(s) geven, laat zien dat je elkaar ziet! (elkaar bellen mag natuurlijk ook).

groet Jacqueline

O ja, ik ben nog steeds beschikbaar om mee te denken en werken aan de andere voorstellen van vorige week.

Zoals iets doen voor of bij bejaardencentra, of andere initiatieven.