Column: En toch blijf ik in Maarssen

Zaterdag vertrekt de A1 naar een van de verre oorden. Ze gaan namelijk naar Invicta/ Frigro A1, in Kollum. Kollum ligt in Nederland echt waar. Ik heb het opgezocht op Wikipedia en er staat: “Kollum is een vlecke, een dorp met kleinsteeds karakter in de gemeente Noardeast-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Het heeft bijna 6000 inwoners. ” Het ligt 181 km van Maarssen verwijderd.

De A1 heeft zich voor deze wedstrijd extra goed voorbereid. Vooraf heeft Ricardo keiharde afspraken gemaakt, niet over de te spelen tactiek, maar ‘Wie neem wat mee naar Harkema’. Oftewel koelbox vol met drinken, fruitmand en brood voor onderweg wordt in de auto’s geladen. De auto van Mark is zelfs zo vol geladen, dat hij onderweg bijna niet meer vooruit komt. Snel worden de spelers en tassen verdeeld over de resterende auto’s van Esmée en Mano. Invicta/ Frigro A1 staat ongeslagen bovenaan. OVVO A1 bungelt onderaan in de competitie. OVVO heeft om deze reden niet echt heel erg veel zin in deze reis en wedstrijd.

Het thuisfront houdt elkaar via sociale media op de hoogte. “Worden ze erg afgeslacht, of gaat het een beetje meevallen?” (Ik weet overigens niet of dit kan hoor, voorzichtig afslachten.) In de na middag komt de A1 weer terug in Maarssen. Op Insta heeft Jozua al laten weten dat het ‘een goede wedstrijd’ was. Ik ben benieuwd en ben een en al oor. Wat schets mijn verbazing, ze zijn vrolijk en goed gestemd. De wedstrijd van de A1 was leuk en ging best goed. In de rust stond de A1 met 10-11 achter, maar na de rust moesten ze echt het onderspit delven. De eindstand is 22-13. Maar, zo hoor ik, “Invicta was zo goed, het was ook leuk om naar hen te kijken. Het is een tactisch zeer goede ploeg”.  En, ook heel belangrijk, ik moet even op de Funda site gaan kijken. Misschien kunt u dat ook even doen. Als je op Funda de plaatsnaam Kollum (ligt vlakbij Harkema) invult, zie je voor 200.000,- euro een grote hoekwoning met veel tuin eromheen. Voor 400.000,- kun je een vrijstaande villa kopen met oprij laan, diverse badkamers en slaapkamers. Het is bijna onwerkelijk wat je daar, voor verhoudingsgewijs weinig geld, kunt kopen.

Ik krab op mijn hoofd. Echt als u de foto’s op Funda ziet, doet u dit wellicht ook. “Maar ja, dan woon je wel in Kollum”, bedenk ik. Ruim 180 km van Maarssen. Een eventueel groter huis is leuk, maar maakt dit je dan gelukkiger? Je moet dan ook meer schoonmaken, nog meer gras maaien en ik ben dan ver weg van mijn familie, vrienden, werk en mijn cluppie. Mijn cluppie dat weer zo goed bezig is. Niet alleen met het spelen in de competitie, D2 kampioen en S6 kampioen en er zijn nog een aantal andere teams in de race voor het kampioenschap.  Maar, dit vind ik misschien wel nóg belangrijker dan kampioen worden, het spelplezier binnen en buiten de wedstrijden bij OVVO.

Zo is er deze week weer een Ouder-Kind toernooi, een Schotcompetitie, het Oktoberfeest, het Knuffelberenfeest voor de E en F jeugd, eten bij Asian Delight, Klaverjassen, Sinterklaas komt er natuurlijk ook weer bijna aan en………… ik zag alweer de eerste berichten over ons Kamp 2020. Oftewel een mooi huis alleen, is ook niet alles. Een leuk huis in Maarssen, dan ben ik een en al oor.

Fijne vakantie.
Groet Jacqueline