Column: Here comes the sun, and I say. I’ts all right

Deze week zag ik bij DWDD de speciale uitzending die in het teken staat van het album ‘Abbey Road’ van The Beatles. In de studio zit oa. minister van Justitie Grapperhaus. Deze minister die meestal bozig en nors kijkt en nu passievol vertelt over ‘zijn’ Beatles en ook over ‘Here comes the sun’.  Vervolgens lees ik dat filosoof Jos Kessels ook zegt dat “muzikaliteit je helpt omgaan met de ‘dissonanten’ in je leven en je gemoed te temperen”. Verklaart denk ik wel waarom Grapperhaus zo vrolijk kijkt bij het praten over muziek en ik zo van muziek hou.


Ik heb The Beatles playlist aan in de auto en loop het veld op met ‘Here comes the sun’. Ik denk aan de taart die Laurian aan de A2 gaat geven. (Laurian had namelijk vorige week een extra bonus beloofd voor de B en A teams. Voor wie de meeste doelpunten zou scoren.) De A2 heeft de taart gewonnen.

Ik kijk naar A1 tegen Oost-Arnhem A1. Op papier staat onze A1 er goed voor. Oost-Arnhem heeft nog geen wedstrijd gewonnen en wij wel. Laat ik kort houden en zeggen dat soms iets op papier niet altijd hetzelfde is als in de praktijk. De A1 heeft in de slotfase nipt, onnodig!, verloren van Oost-Arnhem.

Toen kwam er een donderbui boven OVVO, letterlijk omdat het heel hard ging rekenen, maar ook omdat er twee scheidsrechters niet kwamen opdagen. Ze konden zelf niet komen, maar konden ook geen vervanger vinden. In allerijl wordt het OVVO-veld afgestruind. Paul, Arnold en Wiebe worden lief aangekeken, maar ook zij moeten al fluiten of coachen. Al snel wordt (uiteraard) Ingrid van Lente gevonden, zij fluit de jeugdwedstrijd. Maar nu nog de wedstrijd van OVVO 6?! Uiteindelijk wil Jippe Hagenaars (een B-speler van zoals hij zelf zegt: “bijna 16 jaar”) de wedstrijd van OVVO 6 – Fiducia 5 gaan fluiten. #respect!

Ik ben natuurlijk heel bevooroordeeld, maar wanneer u een leuke wedstrijd wil zien, moet je echt een keer naar OVVO 6 komen kijken. Vanaf vandaag heeft dit team schitterende inschietshirt gekregen van ‘Zeker Weten’ (bedankt Ron van Hattem). Zeker Weten is ook een understatement voor OVVO 6. Als je namelijk naar hen gaat kijken zie je van alles. Zeker Weten heel veel spelplezier (zelfs in de harde regen), leuke acties, elkaar opbeuren als het even tegen zit, maar ook om én met elkaar kunnen lachen als iets niet goed gaat. Dat er overigens niet getraind wordt is ook duidelijk zichtbaar. Het team heeft heel veel doelpogingen nodig om er in totaal 10 te kunnen maken. Het is en was uiteindelijk genoeg. OVVO 6 wint met 10-6 van Fiducia 5.

Het allermooiste van de wedstrijd vind ik de scheidsrechter Jippe. Hij loopt erbij alsof hij dit wekelijks doet en nóg belangrijker, hij straalt duidelijk uit dat hij het leuk vindt. (Wat overigens super is, dat Jippe wordt bijgestaan door zijn vrienden in de dug-out. Hierbij heeft Daan Pastoor zich opgeworpen om de stand en de tijd bij te houden). Na de wedstrijd loopt iedereen als eerste naar de scheidsrechter om hem te bedanken voor het fluiten. Een heer van Fiducia loopt zelfs klappend naar hem toe en geeft hem een high-five. Jippe heeft, net als alle andere scheidsrechters, ervoor gezorgd dat onze wedstrijden gewoon konden doorgaan.

Laten de nieuwe jeugdscheidsrechters, Jippe, Thijs en Stijn een ieder weer een boost geven om ook vaker de  ‘fluit in je mond’ te doen. En dat vanaf vandaag ‘gewoon’ weer iedereen zijn dingetje doet voor de vereniging. Dit houdt in bardienst, fluiten, liefst ook trainen geven en coachen. Dan gaat en blijft het goed gaan met onze gezellige club.

En kunnen we misschien wel met zijn allen zingen;

Here comes the sun (doo doo doo)
Here comes the sun, and I say
It’s all right


Groet Jacqueline