Column: “Je doet het nooit goed”

Je hoeft geen helderziende te zijn, om te weten dat morgen de kranten er vol mee staan. Berichten over de storm Ciara. Sommige zullen zeggen dat het overdreven is, dat er veel treinen niet meer rijden, vluchten geschrapt, voetbal- en hockeywedstrijden niet door gaan. Het had makkelijk door kunnen gaan. Anderen vinden het terecht. Goed dat we proactief op deze storm reageren. Zij gebruiken deze dag om de administratie te doen, spelletjes te spelen met de kinderen, netflixen, of zij schrijven een stukje. Als ik denk aan de verhalen die mijn buurman vertelt over de watersnoodramp van 1953 waarbij het KNMI op de radio waarschuwt voor de zware storm, maar dat niet iedereen dit bericht hoort, omdat niet iedereen een radio of telefoon heeft Ben ik blij dat we nu iedereen kunnen bereiken. Maar of de meldingen en acties goed en passend zijn weten we nog niet. Een ding weet ik zeker, ook de KNMI doet het nooit goed.


Zaterdag loop ik naar de OVVOhal en ik dacht dat de storm hier al was begonnen. OVVO 3 heeft namelijk net een mega prestatie geleverd. Zij hebben gewonnen van Reflex 2. Even kijk ik naar de statistieken, Reflex  2 staat bovenaan in de competitie, OVVO 3 staat meer onderaan. Allereerst kom ik de dames kleedkamer binnen alwaar ik de dames in polonaise onder de douche zie feesten. Mark met een ‘lachende baard’ uit de kleedkamer.  Dan de geniale verhalen. Joep die vertelt: “reflex was zo snel, binnen 10 minuten scoorden ze al 10 doelpunten. Ik dacht dat ga ik nooit bijhouden, dan lig ik al spoedig aan de beademing. Gijs knikt instemmend. Dus zo vertellen ze verder gingen we ‘achtervangen’ en temporiseren. Elke bal vanuit de verdediging gooiden we minimaal 3 keer over naar de aanval. En in de aanval, misschien wel omdat we de rust pakten, scoorden we elke bal.”   Laurens die, ondanks dat hij zelf op krukken loopt en niet mee kon spelen, staat te smilen bij de gedachte aan de wedstrijd. “Echt balen dat ik niet mee kon doen en nog meer balen dat ik straks niet kan wintersporten”, aldus Laurens. (tip Laurens, je kunt nu wel langer après-skiën😊). Maar ook OVVO 3 doet het nooit (helemaal) goed, want vervolgens heeft dit team bardienst. Echter iedereen rent na de wedstrijd weg. Laurian en Wilko hebben hierdoor veel langer achter de bar gestaan en hierna hebben Bo, Thijs en Corneel het maar overgenomen. Oftewel OVVO 3 de wedstrijd was top, maar graag ook andere verplichtingen uitvoeren en goed regelen.

De A1 had er denk ik al rekening mee gehouden dat de wedstrijd door Ciara zou worden afgelast. De meeste spelers speelden ver beneden hun eigen niveau en leken niet bij de les, misschien nog niet wakker. Ricardo deed er van alles aan. Zo gebruikte hij de jurytafel (Jaap, Monique en Frank) als een soort wekker, door regelmatig even op de bel te laten drukken. Helaas, het mocht niet baten. De A1 heeft verloren. Er moet maar snel een wonderdokter komen (Frank B?) die alle blessures bij dit team gaat fiksen. Willemijn, Daphne, Jozua en Mark is echt een (te) grote aderlating voor dit team.

Vervolgens op naar Synergo voor ‘the return of Martin D’. Martin die na 4 jaar blessure leed aan zijn knie de hoofdcoach van OVVO 6 heeft gebeld met de mededeling: “coach ik ben klaar voor wedstrijd minuten, mag ik bij jullie beginnen”. Het antwoord laat zich raden. De wedstrijd begint zeer relaxed en ontspannen. Do was super op schot (6x gescoord) dus er is en was vooral plezier tijdens deze wedstrijd. De 4 meegereisde hooligans (oeps vergeet ik Fabio, Britt en Bo) vermaakten zich kostelijk op de tribune. Iedereen pakte zo zijn doelpuntje mee (Lisa ook jij). Maar toen kwam er een kink in de kabel. Do valt uit met een knie blessure. Geen nood, we hebben dames genoeg. Maar Synergo ruikt ‘bloed’. De grote voorsprong wordt steeds kleiner, wat we staan zelfs gelijk Martin staat nog steeds in het veld en weet ook bijna weer de korf te raken, maar dan een schreeuw “a joh” en Martin kijkt achterom maar hier staat niemand. Alle hooligans weten, ‘dit is niet goed….’ Martin verlaat strompelend het veld. Youri komt erin als wissel en geeft nog wat gas, hij scoort. Uiteindelijk wint OVVO 6 van Synergo 8 met 13-15. Na de wedstrijd komen Ole en Ilse Dingjang naar ons toe. Ik zie het niet helemaal goed, maar ik hoorde geruchten dat ze misschien toch weer naar OVVO komen.

Martin gaat na de wedstrijd naar het ziekenhuis en al snel wordt het duidelijk hij heeft een gescheurde achillespees. Gaat hij vanwege een blessure aan zijn knie na 4 jaar weer korfballen, gebeurd dit aan zijn pees. Tsja, “je doet het ook nooit goed”.  

Groet Jacqueline