Column: Jennifer en Pipi Langkous

Vanochtend gaat om 7.30 uur de wekker af. Ja, u leest het goed, om 7.30 uur is er al volop bedrijvigheid in ons huis. Ik dacht altijd:” als kinderen ouder worden, worden de wedstrijd tijden aangepast aan de biologische klok van de spelers’. Oftewel A-jeugd laat je niet voor 13.00 uur op het veld staan, dit is kindermishandeling, haha. Onze A2 moet vandaag om 8.30 uur vertrekken naar Tiel. Goede nieuws voor deze ouder, als kinderen 18 zijn en hun rijbewijs hebben, kun je volstaan met leveren van auto (hoef je zelf niet meer mee).

Mede hierdoor heb ik een zeer lange zaterdag, ruim de tijd voor ontbijt en krant. Mijn oog valt op een artikel over Pipi Langkous. Mijn jeugd heldin. Pipi die alles kan, paard optillen, van sloop afval een vliegtuig maken (zij deed al aan recycling) . Tommy en Annika, Vila Kakelbont en meneer Nilsson.

Ook haar motto:
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik ga het gewoon proberen”.

Wat lees ik, Pipi heeft Vila Kakelbont nooit gezien, meneer Nilsson was heel gemeen. Er werd vaak gebruikt gemaakt van een opgezette aap. Ik denk dat zij dat paard dan ook niet zelf heeft opgetild. Ontgoocheld en in verwarring rommel ik de dag door, tot s middags de  tv aangaat voor de korfbal finale.

Ik ga lekker zitten en wordt op mijn wenken bediend. Eerst de entree in de hal van Fortuna (als je dit hebt gemist kijk dan op Facebook naar de filmpjes van oa. Jeroen en Sabine). Bij elke speler vliegt het rood-wit door de hal (tip BWA, willen jullie ook alvast wat ploppers bestellen. Ik vind dat dit ook weer bij OVVO moet terugkomen)

De wedstrijd is mooi, een echte finale wedstrijd. Heerlijk spannend.

Een “ding” springt er voor mij bij deze uitzending bovenuit, het commentaar van Jennifer Tromp.

Zij is enthousiast, geeft goede uitleg over de tactieken. Zij durft verwachtingen uit te spreken, oftewel zij brengt voor mij een extra dimensie in de wedstrijd. Zij maakt dat deze finale voor een ieder leuk, prettig, maar ook leerzaam is. Jennifer voor mij ben je behalve een goede coach ook een fijne commentator. Misschien ben je ook wel groot geworden met Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik ga het gewoon proberen”

Groet Jacqueline