Column: Lief dagboek…

Ik kijk zaterdag bij binnenkomst in de OVVO-hal, eerst even naar rechts, naar onze kantine. “AH”, denk ik, “alles is weer ouderwets”. Misschien vraagt u zich nu af wat ik hiermee bedoel? Het zit zo, de OVVO-kantine en hal waren deze week beschikbaar gesteld als stemlocatie. Nee, niet om te stemmen in welk team je kunt komen, of met welke spelers je in een team kan gaan spelen. Nee, dit waren de ECHTE verkiezingen. Voor het trainen (geven) kon ik even mijn stem uitbrengen en vervolgens mijn stembiljet in de stembus deponeren. Super dat dit kan, als kiezer, maar ook goed dat we onze locatie hiervoor beschikbaar hebben gesteld. Ik denk dat er nog veel meer gebruik kan worden gemaakt van onze mooie hal én kantine. Maar top de mensen die dit hebben geregeld en mogelijk hebben gemaakt!!!!!


Weer terug in de hal gaan Thijs en ik altijd eerst even onze ‘schaapjes’ tellen, maar wat blijkt na tellen, tellen en nog eens tellen, hebben we één speler te weinig. Alle spelers en wij zijn vervolgens met maar een ding bezig. Waar vinden we een 8e speler? Het leuke van het probleem was overigens dat iedereen ging meedenken en zoeken. Zo belde Sofie al snel haar zusje Aimee op. “Hoi Aimee, ben je al wakker? Er is een groot probleem bij OVVO en jij kunt helpen. Nee, dat hoeft niet, ik laat de hond straks wel even uit. Wij regelen ook wel een ontbijtje voor je”. Tsja je begrijpt, Aimee kon geen nee zeggen. Zij springt op haar fiets en rijdt naar de OVVO-hal. Maar onze super scheidsrechter Lotte (met persoonlijk assistent Jippe) staan al klaar. We hebben NU een speler nodig, de wedstrijd gaat namelijk beginnen en we hebben nu nog steeds 7 spelers. Gelukkig, Jeroen (je weet wel, het broertje van Mark en Ellen) zit in de kantine en wil best even meedoen. Pffff gelukkig, we kunnen beginnen. 

De scheidsrechter fluit, Isa neemt de bal uit, gooit hem naar Ilse, Ilse gooit hem naar Jeroen en Jeroen schiet. WAT!!! Hij zit erin. Binnen 1 minuut scoort de Jeroen en staat  de C3 op voorsprong. Ik zie alle kids, ouders, maar ook Thijs en ik, glimlachen. Dit is echt leuk. Vervolgens scoort Nathalia ook een heel mooi afstandsschot. Het staat pardoes 2-0, na 5 minuten spelen. Ondertussen is turbo Aimee gearriveerd en gaat zij met Jeroen wisselen. 

Ik weet niet of het komt door de extra boost van de 2 doelpunten, maar de C3 speelt vandaag als of zij iedereen aankunnen. Ze laten de bal goed rond g​aan, spelen goed naar elkaar, wachten op de mooie kansen en schieten veel meer op de korf dan bij andere wedstrijden. Er worden zelfs nog een paar doelpunten gescoord, maar helaas deze zijn verdedigd.  Nathanaël, komt naar mij toe. “De scheidsrechter heeft gelijk hoor, ik was iets te laat met schieten”.  Mooi hé. 

In de rust hield ik de spelers voor, hoe mooi zou het zijn, als we vandaag allemaal in ons dagboek het volgende kunnen opschrijven:

“Lief dagboek. Vandaag ging ik weer korfballen met mijn team, de C3. Zoals altijd hebben we veel plezier gehad en gelachen, alleen vandaag was er ook nog iets anders. We hebben gewonnen! Dit is ook (best) leuk een keertje, toch?”

De spelers kijken me aan met een blik van “dagboek, wat is dat? Dat is wel heel 1900. Is dat een soort ouderwetse Tik-Tok? ” Tsja, ik word oud, ik weet het.

De 2e helft blijft de C3 goed doorgaan. Er worden tactische afspraken gemaakt. Nisa, Merel of Nathanaël komen naar Floor rennen en rennen dan weer naar de korf, dan gooit Floor de bal er overheen. Floor blijft maar naar haar vakgenoten gooien en zij gaan maar schieten. Hij gaat er helaas steeds niet in. Totdat Floor zelf het heft in handen neemt, zij schiet en YES 3-0. Het moet niet gekker worden!!!!!!!!

Thijs kwam naar me toe lopen en vraagt “knijp eens, droom ik nu?” Nee, het is echt waar. De C3 schrijft geschiedenis.

 Misschien hebben zij mijn column van vorige week wel gelezen, wie weet, maar we hebben iig vandaag voor het eerst in 2022 gewonnen.  (Met dank aan de invallers Jeroen en Aimee)

Ik ben nu benieuwd wat iedereen in zijn dagboek (of Tik-Tak, Insta, Snap, Facebook) heeft geschreven.

In mijn dagboek heb ik in ieder geval met rode pen geschreven én er een extra stickertje erbij geplakt.

Fijne week allemaal.
Groet Jacqueline