Column: Oktober

Waar ga ik beginnen, er is zoveel leuks gebeurd dit weekend. Ik dacht ik begin eens met de maand Oktober. Ik lees wanneer ik Oktober intoets: “In verband met de omschakeling van de zomertijd naar de wintertijd duurt oktober een uur langer dan de andere maanden van 31 dagen. Hiermee is oktober de langste maand van het jaar”. Kijk dat verklaart ook meteen waarom ik niet weet waar ik moet beginnen. Het is gewoon de langste maand!

Ik begin daarom bij de vrijdag. Het, volgens mij ooit bedacht door Ingrid van Lente, ‘ouder-kind-toernooi’. Spelplezier en ontspanning staan voorop, maar ondertussen wil uiteindelijk ook elk gezin heel graag dit toernooi winnen. Voor de CTC- en de jeugdcommissie is dit ook de ideale gelegenheid om aanstormend talent, jong of oud, te werven en ‘vast te leggen’, zodat zij tot einde der dagen lid blijven bij OVVO. (We willen voorkomen dat de Marjolein Kroon, Susila de Klein en Jeffrey Huibers en alle andere spelers de club verlaten)

Zaterdag ochtend is de primeur. Het nieuwe score bord van OVVO, treed in werking. De A1 moet tegen DOS ’46. Een wedstrijd die zij moeten winnen. Mark kan helaas niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn, ik weet niet of dit te maken heeft met het boeren protest. Verder is het hele team compleet, inclusief de vaste reserves Danique, Yvette en Jelle. Voor deze wedstrijd moet het eigen belang worden uitgeschakeld. Er is maar één motto, dat is team belang. Ricardo wisselt en wisselt, het maakt dat de tegenstander het niet meer snappen. “Huh staat hier nu Sem of Olaf, Yvette of Nanouk,”, OVVO is scherp, de stippen gooien ze er in. Er is eager én heel veel spelplezier. Mano vecht onder de korf voor iedere bal. Het is mooi om te zien. OVVO  wint dik verdient met 17-12 deze laatste veldwedstrijd. DOS ’46 en Oost-Arnhem staan nu onder hen, waardoor ze nog kunnen handhaven.

Ik ging naar huis en miste helaas de net-niet-gewonnen- wedstrijd van OVVO 2. En miste ook de hele spannende thriller van OVVO 1. Waarbij iedereen het alleen maar over de laatste 2 minuten heeft. OVVO staat namelijk achter met 14-15. Er wordt gefloten voor een strafworp van OVVO. GKV vraag een time-out aan. Er is commotie over de time-out, “heeft GKV al zijn time-outs al verbruikt?” Er ontstaat wat reuring. Erwin vraagt vervolgens voor OVVO een time out aan. Hij spreekt het team toe en maant hen tot rust. Hierna zijn alle ogen gericht op Marnick, hij moet de strafworp nemen. Maar een strafworp nemen is en blijft binnen OVVO ‘een dingetje’, oftewel, hij wordt wel eens gemist. Zo niet vandaag bij Marnick, hij legt hem er boelkloedig in. 15-15. Dan de laatste minuut. We krijgen nog een vrije-bal. Jesse neemt de bal in haar handen. Er heerst een serene stilte op het OVVO veld. Al het OVVO publiek, kijkt de bal er al in. En ja, Jesse scoort deze vrije bal. Het is 16-15. Hierna krijgt GKV de bal uit, de aanvaller van GKV staat er klaar voor, maar wij hebben Remco. De vingers van Remco zitten bijna in zijn neus. Het schot is verdedigt (en ook mis). De scheidsrechter fluit af én wederom een mooie score op ons nieuwe score bord (Hedde, Thijs en Jaap deze wedstrijd is aan jullie opgedragen)

Dan denk je, mijn zaterdag zit erop, maar dan begint het pas. Oftewel Hugo en Jan-Willem hebben een schotcompetitie georganiseerd. Maar liefst 74 deelnemers zijn aanwezig.  Er zijn dit jaar meerdere prijzen te winnen. Prijs voor het koppel wat de minste doelpunten scoort, de meeste, prijs voor het  1ste ring loze doelpunt, een mysterieuze ‘nader te bepalen prijs’ en natuurlijk de 1,2 en 3e prijs. De sfeer kan omschreven worden als ouderwets gezellig. Ik zie moeders die de korf nog steeds kunnen raken (Willianne en Mirjam), ik zie oud-leden (Remco, Jordy, Branko en Micky) Volgens hen is het gewoon als fietsen, je verleert het niet. Ook zie ik spelers die de anderen proberen te intimideren. Zo spelen Yannick, Marnick, Jelle en Benjamin op hun sokken. Dit heeft zeker invloed op de tegenpartij. Jelle en Benjamin bereiken middels deze tactiek zelfs de 3e plek. De finale is, hoe anders, uiteraard met Chantal en Chantal tegen Door en Nicky. Voor Chantal en Chantal is deze finale misschien iets meer beladen, zij moeten namelijk de beker verdedigen. Zij hebben vorig jaar de schotcompetitie gewonnen. De wedstrijd is heel spannend, het wordt 20-20, 21-20, 21-21 zo gaat het verder tot 25-25 en dan fluit Jan-Willem voor einde tijd. Nicky en Door geven aan dat zij nog het ‘na-schot’ hebben. Dit klopt. Door neemt daarop de bal in haar handen. Kijkt naar de bal, kijkt naar de korf en schiet……… Hij zit! De winnaars van het schottoernooi 2019 zijn Nicky en Door. Proficiat.

Tsja en dan denk je, “nu ga ik naar huis”, maar nee. Dan komt DJ Pim voor het Oktoberfeest. Pffff dit laat ik aan me voorbij gaan, maar ik hoor uit betrouwbare bron dat het weer super gezellig is geweest en de hapjes van Jeroen waren weer heerlijk.

Ik ben blij dat we Oktober op deze manier kunnen afsluiten. Kijk ik in mijn agenda zie ik bij 2 november alweer het volgende activiteiten staan. Op 2 november de OVVO-trainersdag en daarna het  “Knuffelberen feest E en F”. Wat een energie heeft deze vereniging #goedbezig.

Groet Jacqueline