Column: Ongelooflijk en onherkenbaar

Dit hoorde ik de verslaggever zeggen over Ajax die zeer onverwacht zijn wedstrijd dit weekend verloor. Tegelijkertijd het radio wedstrijd verslag over Emmen met een, ik citeer, magistraal doelpunt. Emmen staat voor. Emmen speelt met een flow en beleving. Op papier ‘mindere’ spelers, maar zij willen alles geven in de wedstrijd. Zij werken hard en met beleving.

Onherkenbaar is wat ook gezegd kan worden over de A2

De A2 het team dat ik ‘volg’, het team dat vorige week zo groots speeld, met beleving.. Dit team was gister ‘anders aanwezig’ zeg ik maar heel netjes.

De A2 is, zoals ik eerder heb geschreven een heel gezellig team. Deze gezelligheid wordt vaak onderstreept door gezellige feestjes en uitgaan. Zo ook vrijdagavond, eerst een 18-party bij Lisa en daarna (natuurlijk) naar ons ‘honk’ de Makerij. Als je een keer een leuk gesprek wil met een van onze ovvo-spelers, ga dan naar de Makerij. Hier zitten ze allemaal.

Dat deze voorbereiding zijn vruchten afwerpt is zaterdag zichtbaar. Waar fiducia zaterdag aan het inschieten is, zoekt Jip naar water, heeft hij na dorst? OVVO sjokt letterlijk over het veld, spelers vragen of zij gewisseld mogen worden, of gewoon lekker op de bank mogen blijven zitten. Tsja dan is een verlies ook geen verrassing.

Waar is de tijd gebleven dat we een heel weekend met korfbal bezig zijn? Sommige spelers zelfs de hele week. Nu is korfbal voor velen iets wat je er  tussendoor doet. En dus kan het zijn dat je weekend dan vol zit met vrijdag Makerij, zaterdag ochtend werken bij supermarkt (je moet natuurlijk wel geld  hebben voor het uitgaan) dan 1 uur voor de wedstrijd aanwezig. Korfballen en dan Makerij?. Zondag uitslapen en maandag, weer naar school

Ik sprak iemand die vertelde dat ” als de trainer hoorde dat je vrijdag was gaan stappen, dan mocht je niet spelen”.

Oké de beleving is voor sommige anders. De sport niet minder leuk. Als de A2 trainer deze regel zou toepassen een feestje op vrijdag is zaterdag niet spelen, staan er zaterdag denk ik 3 of 4 spelers in het veld. Deze maatregel is zaterdag dus geen optie.

Ach de a2 heeft verloren, maar zijn dit na de wedstrijd al snel vergeten.

Ze hebben plezier, dat is belangrijk!
Groet Jacqueline