Column: #OVVOzijnwemetz’nallen

Ik ben (geloof ik) bij OVVO lid geworden toen ik 5 jaar was en heb in de tussentijd heel wat ledenvergaderingen mogen bijwonen, maar de leden vergadering van 28 sept. jl. is voor mij extra bijzonder. De accommodatie is nl geheel anders. Vanwege corona is ervoor gekozen om niet in de OVVO-kantine te vergaderen, maar kunnen we, geregeld door Anneke, gebruik maken van de Open Hof. Dit is meteen even anders. De stoelen netjes corona-proof opgesteld én ik kan niet lekker zitten aan de bar. Anneke gaat als super vice-voorzitter de vergadering beginnen, met voor mij als hoogte punt, de benoeming van onze nieuwe ere-leden Hedde en Jaap. Wat super dat het bestuur dit heeft besloten. Terecht dat deze mannen deze titel mogen dragen.

Naast de verslagen, jaarrekeningen, kascontrole en begroting, wordt er afscheid genomen van Karin en Joep en van het SKO. Erg jammer dat zij gaan stoppen (ik geloof overigens dat het bij het SKO wél goed nieuws is). Hierna volgen er twee spetterende presentaties . Eerst van Rob v.d. Wilt, hij gaat samen met een aantal ouders een nieuw soort Jeugd activiteiten commissie oprichten, met hieraan gekoppeld een heel business plan. Hadden we vroeger een aantal mensen die vooral leuke avondjes willen organiseren en vervolgens steeds geld kwamen ‘leuren’ bij de penningmeester. Nu is er een activiteiten groep met initiatieven om ook ‘zelf’ geld te gaan binnenhalen, bijvoorbeeld via de collecte van Jantje Beton. (Ik zie bij deze presentatie onze huidige penningmeester Rob de Bie, ook heerlijk achterover leunen😉)  Daarna de presentatie van Laurens. Hij wil, samen met een groep wizzkids/ filmkids, een livestream bij OVVO realiseren. Hoe mooi zou dit zijn. Zittend vanaf de bank thuis kun je de wedstrijden van OVVO bekijken. Afgelopen zaterdag heb ik hier al een summier voorproefje van mogen ontvangen, ik zag toen al via ons Insta-account, veel OVVO wedstrijden. Zo zag ik de B1 kampioen worden, helaas dat Myrthe hierbij uitviel en ik keek naar OVVO 5, waarbij vooral het commentaar van Bo van Gool zeer gezellig was. Pauline die voor de camera haar moeder de groeten doet. En vraagt OVVO 5 zich af of Lisanne op het toilet naar de wedstrijd zit te kijken?

Nu is de livestream van Laurens uiteraard van geheel andere orde. Meerdere camera’s, schotpercentage wordt in beeld gebracht , tijd en score, kortom dit zal er heel gelikt uit gaan zien. Overigens heeft OVVO 5 haar zendtijd al weggegeven, “wij hoeven echt niet in beeld gebracht te worden met zo’n livestream met schotpercentage. Mij niet belle”, aldus Robin.

Voor de pauze, ik ga weer terug naar de ledenvergadering, worden de nieuwe bestuursleden Johan en Henk benoemd. Johan laat meteen zien hoe een ledenvergadering opgeleukt (is dit een goed Nederlands woord?) kan worden. Hij introduceert Henk op een ontzettend leuke manier, mede door de film te laten zien, die voor  Henk zijn afscheid van OVVO1 is gemaakt. Bij het zien van deze mooie beelden, krijg ik iig weer heel erg heimwee naar de tijden van toen. Een super BWA, Bartje, Kempie, kleine Lau en Roy, allen in Blauw en Wit in beeld. Melvin en Robin Brouwer zijn nog kleine jochies en ja we staan allen heerlijk tegen elkaar aan. Henk die mooie doelpunten scoort en als een edelhert tegen Martijn en Tim op springt. Nu zou hier een groot spatscherm tussen zitten.

Johan, onze nieuwe voorzitter dus, wil ons ook bewust maken “alles wat je aandacht geeft groeit”. Hij doet dit door een filmpje van Martin Dirks te laten zien. Je kunt auto rijden en je auto gaat ‘gewoon’ over de 100.000 km, of je gaat dit markeren en maakt hier een feestje van. Dit laatste doet Martin. (Overigens wilde ik dit ook heel graag doen met mijn auto, alleen heeft deze nooit de 100.000 km gehaald, oftewel, stel haalbare doelen.)  Johan heeft vervolgens voor het bestuur een shirt gekocht, zodat we meer zichtbaar zijn. Achter op het shirt staat onze nieuwe tweet: #OVVOzijnwemetz’nallen.

Hierna kwam nog even een uitdaging. Een uitdaging, omdat het al bijna sluitingstijd was, maar ook een uitdaging omdat we met zijn allen zijn gaan brainstormen over de 4 volgende punten. 1. Hoe kunnen we sportief nog beter presenteren? 2. Hoe kunnen we OVVO nóg gezelliger maken? 3. Hoe kunnen we OVVO financieel nóg gezonder maken? 4. Hoe kunnen we nóg meer mensen bij onze club betrekken, vrijwilligers?

Als inleiding zien we eerst leuke filmpjes met ome Jan, Jay Brouwer, David, Hedde en Sanne van de Wilt. Deze 5 leden zeggen al hele wijze dingen over deze 4 thema’s, variërend van: er moet een nieuwe jeugd coördinator komen en OVVO is al heel erg leuk.

Voor de opstart van de brainstorm, worden er eerst een aantal vragen gesteld; “Gaan we dan zomaar brainstormen? Moet er niet eerst ergens een richting zijn en worden bepaald? Er werd zelfs gesproken over Simon Sinek ‘Begin met het waarom’. Uiteindelijk gaan we allen ideeën opplakken op de 4 verschillende flappen, hierna geven we deze ideeën punten. Super dat we op deze avond al zo met elkaar in gesprek zijn en waren, dit is nog maar het begin.

Al deze ideeën en flappen gaan jullie binnenkort op de site terug zien. Ook, zo heb ik van het bestuur begrepen, wil het bestuur graag met een groep mensen hier richting aan gaan geven. Een stip (of stippen) op de horizon gaan zetten. Voel je je hiervoor geroepen, laat het aan het bestuur weten. Rob, Anneke, Henk en Johan staan voor je klaar, maar weet #OVVOzijnwemetz’nallen.

Uiteindelijk is het tijd en wil de voorzitter de vergadering sluiten, maar niet voordat ons erelid Jaap, nog even een idee over de overkapping heeft gedeeld. Mooie flappen aan de voorkant, zodat we lekker warm kunnen blijven zitten. Hier zullen we zeker meer van horen, want de vergadering wil graag dat Jaap de verschillende scenario’s en prijzen gaat onderzoeken.  

Ik ga meer dan tevreden naar huis en wil de Open Hof bedanken voor de gastvrijheid.

Groet Jacqueline

P.s. Sem van Berkel is kaartjes aan het verkopen voor OVVO. Sem woont in OpBuuren. Je kunt nu elke zaterdag bij hem thuis, omdat de kantine dicht is, koffie kopen en naar het toilet. Ook kun je een zitplaats voor het raam reserveren, zodat je toch nog de wedstrijd kunt zien. Het tel nummer van Sem is: 06 – 12345678.