Column: Qrankzinnig

QRrankzinnig vroeg staat mij wekker deze zaterdag te piepen. Verschrikt denk ik, “ik hoef toch niet te werken?”, nee, vandaag moet ik om 9.00 uur in de OVVO-hal zijn. Bij OVVO aangekomen zijn Luca en Lieke al vrolijk de palen aan het neerzetten. “Ik ben op tijd”, zegt Luca met een glimlach. Ja dat is hij zeker. Al snel druppelen de andere spelers binnen.

Als de korven klaar staan en ik tegen Nina en Nathalia zeg: “ga maar lekker inschieten”, zeggen zij in koor: “we hebben net al geschoten”. Tsja denk ik, laten we vooral ons kruid niet verschieten, haha. 

De wedstrijd tegen Mia verloopt in de eerste helft qrankzinnig spannend. Het is in de rust 1-2. Vooral het vangen en gooien gaat erg goed. In de rust heb ik aangegeven dat er ‘een tandje bovenop moet’. 

Ik liet ze even goed naar elkaar kijken. Als het goed is zien ze de jongens met rode verhitte gezichten op de bank zitten, sommige happen naar adem. Bij de dames is weinig zweet of inspanning van de hoofden af te lezen. (Zegt natuurlijk niet alles, maar is wel mijn observatie) 

Vol goede moed beginnen we aan de 2e helft, maar helaas. Mia is te sterk de einduitslag is 1-5. 

Corneel onze scheidsrechter krijgt na de wedstrijd nog een mooi compliment van een heertje van Mia. “Dank u wel meneer. U heeft tenminste niet partijdig gefloten.” Met een glimlach neemt Corneel dit qrankzinnig lieve compliment in ontvangst.

Na de C3 zie ik Gert Dingemans, na lange tijd bij OVVO weer een jeugd wedstrijd fluiten. Meestal fluit hij de uitwedstrijden voor onze club, maar vandaag is hij bij OVVO te bewonderen.

Wat ik bijna vergeten ben om te zeggen, is dat er vandaag hele gezellige vaders bij de ingang van de OVVO-hal staan. De stempel vaders, haha. Ik heb dan ook een qrankzinnig mooie stempel van de vader van Bo op mijn hand gekregen. Super goed, ik wil bijna zeggen, qrankzinnig goed geregeld van ons bestuur en alle vrijwilligers, vaders en moeders die hieraan meewerken. Onze wijze voorzitter zou nu vast zeggen #ovvozijnwemetzijnallen.

Laurens zie ik binnenlopen met zijn maatjes, hij gaat er vast voor zorgen dat alles straks via streaming bekeken kan worden. Na de wedstrijd en een heerlijk kopje koffie loop ik terug naar huis, waar ik bijna tegen Jeroen Brouwer aan bots, met zijn qrankzinnig mooie grote sporttas.

’s Avonds kijk ik via de livestream naar OVVO 1 en OVVO2. Ik vind het dubbel om hiernaar te kijken. Enerzijds fijn en prettig dat je de wedstrijd kunt zien, maar zonder de geluiden van publiek ed. is het ook al snel saai. 

Ik heb hierbij dan ook een super suggestie voor de streamers. Als er doelpunt wordt gescoord, kan er misschien een geluid oid onder komen. Zoals bij darten, one hundred eigthy (180) wordt geroepen. Jullie bedenken vast wel iets leuks:-)

’s Avonds sta ik onder de douche, hard te schrobben op mij mooie OVVO stempel.

Ik krijg hem er bijna niet af. Dit maakt dat ik ongewild, toch nog even aan stempel vader Bo moet denken.

Groet Jacqueline.