Column: Smaken verschillen maar de goede intentie BLIJFT

Ik kijk van een afstand naar de mannen Daan en Thijs. Ze willen OVVO TV gaan voortzetten. Ze verzinnen van alles voor in de uitzending, ik hoor ze denken:
“We doen een weerbericht en Sharkie smijten. We gaan ook iets doen met al die spreuken die in de bestuurskamer hangen, voorspellende Boef de hond en we maken….. OVVO inside.”
Noot: uit betrouwbare bron weet ik dat deze mannen heel veel uren in dit project stoppen.

 

Daan en Thijs gaan aan de slag en krijgen veel steun van een grote groep andere mannen. Mees, Dennis en Stijn en vele anderen. Zij willen zich ook inzetten voor OVVO TV. Ook worden er 3 mannen gezocht die voldoen aan satire, cynisch zijn, kunnen mopperen maar ook leuk zijn en een groot hart hebben voor OVVO.  Zie hier de mannen voor OVVO Inside Robert, Jan-Willem en Jaap. Met overigens een hele knappe en leuke Wilfred Genee (Mees).

 

Alles wordt opgenomen. Sharkie smijten, Boef doet zijn voorspelling, het weerbericht en alles eromheen en ook OVVO Inside. De mannen zijn aan het praten en gaan heerlijk, conform het format, mopperen en lachen. En ja, dan zeggen ze iets wat de een humor vindt en de ander totaal niet. De een zegt: ‘het mag best een beetje schuren.’ Anderen zeggen: ‘Ja, maar dit is geen schuren meer, dit is zagen.’ Ik weet één ding heel zeker, het is allemaal met een knipoog en zeker NIET bedoelt om wie dan ook te kwetsen.

 

Ze zeggen dat een goede grap ons helpt om de stress van het dagelijks leven te verminderen. Ik denk dat OVVO Inside wat dit betreft dus aan het criteria voldoet. Ik heb geen moment meer aan al het leed in de krant en op tv gedacht. Per slot, ook deze column wordt door iedereen anders gelezen en gewaardeerd. Sommige zetten hem standaard in verwijderen en blokkeren.

 

Nu even een bruggetje naar OVVO 4. Zij moeten vandaag korfballen tegen Antilopen.
Ik kom hierbij tot een zeer heftige conclusie, ik moet namelijk echt naar Pearl ofzo. Pas na 25 minuten zie ik dat Gert-Jan de Vos in dit team speelt. Samen met broer Martin.
Ik kijk naar Gert-Jan en zie hoeveel plezier hij heeft in het afvangen. Hij gaat staan, de OVVO-heer is bijna een kop groter en staat tegen hem aan. Als de bal eraan komt, gebruikt Gert-Jan zijn geheime wapen. Even buikje naar voren zodat de OVVO-speler weg schiet en de snelheid van Gert-Jan op de eerste meters. Hij heeft bijna elke bal. Mede door deze goede afvang kunnen de Antilopen heel veel schieten en (helaas voor OVVO) ook scoren. OVVO 4 redt het net niet tegen de Antilopen.

 

Ik ga hierna snel naar de kantine. Er is namelijk eerder een oproep gedaan:
WE HEBBEN MENSEN NODIG DIE KANTINE DIENST WILLEN DRAAIEN, anders moet de kantine dicht.
Ik meld me netjes achter de bar, wat blijkt: Huib en Morena staan als super duo in de keuken. “Wij blijven hier staan tot 22.00 uur”, zeggen ze glimlachend. Marije van Es komt er ook bij en zegt: “Ik blijf ook tot 22.00 uur.” Miriam H. en ik kijken elkaar stralend aan. “Fijn hé als mensen graag iets voor ons cluppie willen doen.”

 

Het is namelijk ook heel gezellig en leuk om achter de bar te staan. Je ziet en spreekt iedereen. Zo komt Wouter Kuiken, na lange tijd, weer eens kijken. Hij vraagt: “moet ik eigenlijk nog een kaartje kopen voor de wedstrijd?” “Ah” denk ik, “hoe lang is dát geleden.” Nel, Wilma en Hettie zaten in de tocht, met een grote pot snoep, bij de ingang voor de kaartverkoop. Ik probeer Wouter uit te leggen dat het nu andere tijden zijn. Het goede nieuws, het is in ieder geval lekker goedkoop.

 

Dan ga ik snel naar de hal om te gaan kijken naar het team die bij elke trainingsavond ervoor zorgt dat de hele tribune al vol zit. Het team dat beschikt over de meeste trainers van OVVO. Het team waarbij niemand gaat afzeggen voor een training. Het team dat voor iedereen leuk is om naar te kijken vanwege hun passie, inzet, expressie en puurheid. Ik heb het uiteraard over ons Geweldige G-team.

 

Ik stel ze graag even aan u voor, we hebben vanavond Niek. Niek vindt eigenlijk alleen vrouwelijke speelsters leuk om mee op te lopen, dus hij kan kiezen uit 4 leuke meiden. Shanne wil heel graag met haar trainster Damaris oplopen. Sharona mag als allereerste oplopen, met wie maakt haar minder uit. “Als ik maar als eerste mag”, zegt zij blij. Trusanne en Marja rennen alsof hun leven ervan afhangt, bijna te snel voor onze selectiespelers. Linda vindt het allemaal best spannend, dit kunnen we een beetje aan haar zien. Natasja wil het liefste met iedereen mee oplopen, zij heeft dus een hele zware avond. Keuzes maken is namelijk heel lastig.  Roelien gaat, ondanks dat zij twee dagen al heel veel heeft gewandeld, toch mee oplopen. Stralend staat zij op het veld. Esther en Patrick blijven aan de zijkant kijken en supporteren. Het is ook allemaal heel spannend met al die mensen op de tribune en ons gezellige BWA die hard op de trommels slaan.

 

Na het eerste laat Pim weer van zich horen. Hij loopt na de wedstrijd naar de draaitafel en gaat plaatjes draaien. Glimlachend en blij. Als een vis in het water staat hij daar. Vele gaan er dansen en zingen.
Ik merk alleen dat het niet altijd mijn muziekkeuze is.
(Sorry Pim ik ben minder van de Nederlandse hits, haha)

 

Opeens flits er door mijn hoofd:
“Smaken verschillen maar de goede intentie BLIJFT!!”

 

Groet Jacqueline