Column: Uitreiking Gouden OVVO-ring

Terwijl jij lekker in je bed ligt, is het voor de één koppige jury weer een hele puzzel:

Wie krijgt dit jaar de gouden OVVO-ring uitgereikt?

 

Er zijn namelijk veel genomineerde projecten die in aanmerking komen voor deze ‘Gouden OVVO-ring’.

 

De genomineerden zijn:

 

  1. In de categorie inhoud en plezier: Alle trainers en coaches bij OVVO.Elke week staan zij de kinderen en/of ouderen trainen te geven. Zij offeren hun vrije zaterdag op, om langs de lijn aanwijzingen te geven. Zij doen dit allen gratis en voor niets! Doel van deze bezigheid is om de kinderen en ouderen meer bekwaam te maken in de korfbalsport en ook (heel belangrijk) plezier te laten beleven aan deze mooie sport. De eenkoppige jury geeft deze categorie: De eeuwige roem!!!! Heel veel waardering en dankbaarheid gaat er uit naar deze grote groep trainers en coaches. Zij zijn de blauwe draad in onze vereniging. Vraag vanuit de eenkoppige jury aan alle niet trainer en coaches; Zeg regelmatig hoe fijn en prettig je het vindt dat deze trainer/ coach er elke week staat. Ook vinden trainer en coaches het leuk om af een toe iets te krijgen (chocola ofzo)
  2. In de categorie verdieping: ‘De jeugd beter laten korfballen‘Het bestuur heeft een bijeenkomst georganiseerd, met het motto ‘met z’n allen iedere keer een stukje beter’. Een bijeenkomt voor leden om samen te bouwen aan de jeugd. Er kwamen heel veel enthousiaste leden naar deze bijeenkomst. De hoofdvraag was: “Hoe kunnen we bereiken dat de jeugd beter gaat korfballen? Wie gaat er wat oppakken?” De eenkoppige jury geeft deze categorie: Een groot applaus en aanmoediging. Per slot is de jeugd de toekomst. De jury ziet deze bijeenkomst als zeer belangrijk. Tegelijkertijd denkt de jury: Laten we ook op ons ‘oudjes’ blijven letten. Hoe kunnen we ook hen blijven binden en boeien.
  3. In de categorie plezier: Carnaval-party‘.Heel veel (niet) OVVO-leden zijn op dit super feest geweest. Dit feest heeft zich onderscheiden door inclusie voor iedereen! Jong en oud, korfballer of niet-korfballer was welkom op dit heerlijke feest. De jury geeft deze categorie een staande ovatie. Dit Feest zorgt niet alleen voor verbinding met allerlei mensen. Het zorgt ook voor veel plezier, ontspanning en bovendien neemt dit feest ook verantwoordelijkheid. Zij zorgen ervoor dat na het feest, de toiletten en kantine weer helemaal schoon zijn. Chapeau!
  4. In categorie verbinding: ‘De kantine commissie’De kantine commissie zorgt er mede voor dat er elke week weer mensen achter de bar staan. Er een voorraad is met allerlei lekkers. Ook is deze commissie zeer ondersteunend bij de OVVO-feesten. Het jury rapport heeft bij de ‘Kantine commissie’ het volgende geschreven; De jury ziet dat de kantine zich moeiteloos meeweegt met de vraag uit de maatschappij. We zien meer fruit en gezonden producten. Flesjes gezonde sappen. Ook een heel groot applaus, schouderklopjes en omhelzing voor het feit dat zij het elke week voor elkaar krijgen dat onze kantine is voorzien van personele bezetting. In een tijd waarin we landelijk meer individualisme zien (‘ik doe alleen dingen waar ik zelf iets aan heb’) krijgt de kantine commissie het voor elkaar om veel ouders en anderen te enthousiasmeren voor een kantinedienst. Een heel groot applaus en alle lof aan jullie!!
  5. In de categorie schuren, vermaak en kritisch kijken: ‘OVVO-TV’OVVO-TV heeft een ouder stokje overgenomen. Dit stokje lag lange tijd ergens verstopt in het materialen hok. Eerder is er namelijk een OVVO-TV geweest met o.a. Rene Dijkkamp, Maarten van Hemert, Rene Grol en Jeffrey Huibers en vele anderen. Dit jaar hebben 6 jonge spelers van OVVO dit stokje weer gevonden en opgepakt. Mees Woudenberg, Jozua van der Putten, Daan Pastoor, Dennis Verhoef, Thijs ter Hart en Stijn Augustinus hebben dit seizoen heerlijke afleveringen gemaakt voor OVVO-TV. In deze uitzendingen was er o.a. tijd voor kennis: een leuke quiz. Er werd ‘geschuurd’ met de oude mannen van V.I.. En het vaste item Sharkie smijten werd aan ons gepresenteerd. De jury is een en al lof voor deze groep. Een citaat uit het juryrapport: ‘De jury hoopt dat OVVO-TV blijft bestaan. Dat deze groep, eventueel aangevuld met anderen dit mooie concept gaat voortzetten. OVVO-TV is vernieuwend. Het begeeft zich op een podium waar veel jeugd is. Waar (oa de jury) nog bezig is met typemachine en nieuwsbrieven, is OVVO-TV te zien op YouTube. Het platform voor de toekomst. OVVO-TV geeft op geheel eigen wijze een komische blik op OVVO. Zij zijn daarbij niet bang voor een eigen mening en weten ook ouderen (de heren van V.I.) en anderen ovvo-leden bij hun concept te betrekken. Zij hebben lef om voor de camera te staan.  Tegelijkertijd geeft OVVO-TV ook ruimte voor andere kwaliteiten van onze (jeugd) leden. De jury ziet diepte-interviews, het goed begeleiden van de kennis-quiz. Bovenal ziet de jury heel veel PLEZIER in deze afleveringen. De jury is dan ook een en lof voor deze groep.

En nu:

 

Tromgeroffel en spanning, wie krijgt dit jaar de OVVO-gouden ring?

 

Het is en was een moeilijke keuze voor de jury, vooral omdat er veel diverse categorieën zijn.

 

De jury wil eigenlijk aan iedereen zo’n mooie Gouden OVVO-ring uitreiken, maar de jury moet een keuze maken.

 

Dit jaar krijgt OVVO-TV de ring uitgereikt!!!

 

Een heel groot applaus en staande ovatie voor deze groep jonge OVVO-leden.

 

De jury hoop, zoals gezegd, dat zij volgend jaar hiermee doorgaan.

 

Groet Jacqueline v.d. Akker