Column: “We gaan door!”

Als u dit leest denkt u wellicht, “Huh wat ging er dan niet door?”, nu dit is de juiste stand waarin ik u wil hebben.

We (OVVO) gaan namelijk super hard door met van alles. Eerder heb ik al geschreven over de scouting, Frank Niekerk met Jeffrey Huijbers, maar ook Mees Herkes komt na een jaartje Fiducia weer terug op het nest. Ik heb begrepen dat wekelijks de brug over moeten fietsen duidelijk ‘een brug te ver’ is. Daphne Rodenburg staat weer in de selectie, Sanne Menkveld gaat voor haar rentree en wat mij betreft, ‘als er een schaap over de dam is, volgen er meer….’.  Dus ‘oud’ leden als je dit leest, kom erbij! “Come back and stay”.


Hierop aansluitend zijn Michelle, Hedde en Willeke, bezig met het werven van nieuwe jeugdleden op scholen. Ik kan me voorstellen dat dit nu een ultieme win-win actie zou kunnen zijn. Vanwege het corona-virus mogen niet alle kinderen in de klas zitten. De meester of juf geeft les aan een halve groep in de klas, de andere kinderen krijgen dan een clinic van een OVVO-lid. Of misschien kan er iets anders worden bedacht om nieuwe kinderen enthousiast te maken voor de korfbalsport. Heb je hiervoor interesse, wil je hier ook aan meedoen, graag. We kunnen je hier, als je student bent, iig ‘studie punten’ of ‘maatschappelijke stage’ tegenover stellen.

Ik hoop dat jullie ook nog een geheim kunnen bewaren, maar op de achtergrond wordt er gewerkt aan een misschien geheel vernieuwde activiteiten commissie olv Rob van der Wilt. Rob heeft samen met een groepje ouders de handen in elkaar gestoken en zij willen graag meedenken over het organiseren en plannen van (nieuwe) activiteiten. We kunnen en ‘moeten’ namelijk weer veel meer doen met ons clubbie, aldus Rob. Vossenjacht, paas-eieren zoeken, disco/ playback, tik-tok-event, bbq’en, bowlen, lounge-party, vuur-korf-avond, dart-toernooi, we gaan er weer voor zorgen dat er met grote regelmaat naast korfbal ook een andere activiteit in onze kantine gaat plaatsvinden. Wat een goed bericht hé, maar denk erom, het is nog wel geheim dus niet verder vertellen.

Uiteraard zijn ook de trainingen en selecties weer volop bezig. Er zijn al trainers voor bepaalde teams bekend. Zo krijgt de A-selectie maar liefst 4 trainers. Ik weet niet of dit speciaal is voor de klaverjas-avonden?!  Maar ze staan er. Het 6e, nee, het toekomstige 5e heeft ook al twee trainers. Hugo en Ronald nemen deze zware taak op zich. Uit betrouwbare bron weet ik dat de ene trainer speciaal is aangesteld voor de 3e helft. Afgelopen jaar heeft dit team al een paar leuke extra activiteiten gedaan, weekendje weg naar de Ardennen, een paar roast-party’s, maar dit kan veel meer en beter. Ik zeg een top initiatief. Als ik terugdenk aan mijn korfballoopbaan, denk ik uiteraard terug aan de spannende en mooie wedstrijden die ik heb gespeeld, maar ook (en vooral) aan alle leuke feesten die we hadden met De Vinken en Unitas en de weekendjes uit met de selectie oa, in ‘het land van Bartje’. De spaghetti wedstrijd met Erik de Kruijf en José Veen en alle andere leuke dingen die naast de wedstrijd hebben plaatsgevonden. Wat mij betreft is korfbal niet alleen de wedstrijd in het veld, maar ook (juist) wat er om heen gebeurd. Dit organiseren behoort wat mij betreft ook bij de taken van een trainer/ coach of teamouder.

Ten slotte kan ik jullie mededelen dat de nieuwe Schotcompetitie al gepland is. Jan-Willem heeft zijn Exel-bestand al klaar. Dit is misschien wel de eerste activiteit die, wat er ook gebeurd, door kan gaan conform de corona richtlijnen. Een ieder kan bij deze activiteit op 1,5 meter staan. Dus noteer alvast in je agenda. In september komt de schotcompetitie.

Kortom rust vooral nu nog even lekker uit, want straks gaan we weer helemaal los. Ik heb er nu alweer zin in. We gaan door! Of zoals Ruth Jaccot zegt: “Ik ga door met leven

Groet Jacqueline

document.addEventListener( 'wpcf7submit', function( event ) { var reference = Date.now().toString(36) + Math.floor(Math.pow(10, 12) + Math.random() * 9*Math.pow(10, 12)).toString(36); jQuery('input[name="wpcf7cfpdf_hidden_reference"]').val(reference); }, false );