Column: ‘We gaan door’

Wat ontzettend leuk om allemaal te zien, ik heb het natuurlijk over alle leuke filmpjes (challenge) nu al nummer 8! met de leuke gifjes van Laurens en Daan er tussendoor. Maar dit niet alleen, ook achter de schermen gaan we door. Hedde, Thijs en  de andere 60+ ers zorgen ervoor dat de stroom, containers en speeltoestellen bij onze sporthal staan. Dit is nog niet alles, zoals we allemaal kunnen lezen hebben we ook een nieuwe trainer voor OVVO 2 , Danny Bruijntjes  en zien we  Paul hoop ik weer als enthousiaste supporter/ vader langs de lijn. Ik  vergeet bijna de Instagram story te noemen waar we (vader) Henk kunnen bewonderen en Jelle (de zoon van Paul).  Leuk om te zien wat zij zoal doen de hele week.


En dan al die challenge’s  de een nóg leuker, moeilijker en ludieker dan de ander. De ‘one hander’ van Levi, die meteen zijn ouders Esther en Frank uitdaagt. Frank maakt hierbij, wat mij betreft,  meteen een promotie filmpje voor de nieuwe trainer van OVVO 2.  Mario je kunt  bijna ‘dunken’ in de korf. Myrthe en Ellis die nadat ze een doelpunt hebben gemaakt,  schrikken als de bal door de korf gaat. Rianne en Bas die de bal erin gooien, alsof ze nooit anders doen. (Ik ben overigens blij Bas te zien, want ik heb een gerucht gehoord dat hij naar een andere vereniging zou gaan. Dit moet volgens mij gewoon ‘fake nieuws’ zijn geweest.)  

Dan de ‘jump doorloopbal’ van Jozua gevolgd door zijn karakteristieke manier van juichen. Voor Timo en Danique is dit ‘appeltje eitje’, maar ook Thijs-Jan laat zien dat dit hem makkelijk afgaat. En dan de trotse juich van Angela en ons sportieve bestuurslid Karin die ook haar doelpuntje meepakt. Deze week ‘de stuiter’ van Menno en Lindy, wat originele challenge.  Ik ben benieuwd wie er allemaal een filmpje gaan insturen. Ik denk dat deze bal een mooie uitdaging is voor OVVO 6 en voor Jip,  Mythe Vos (kleine korf bij opa) en natuurlijk alle andere korfballers oud- en jong.

Verder ben ik , nu ik elke zaterdag ‘vrije tijd’ heb,  mijn tijdschriften grondig aan het doorlezen.  Zo lees ik in ‘de Quest’ dat je ook kunt ‘Sloom sporten’. Er staat, ‘als je liever lui dan moe bent, zet dan je lijf aan het werk zonder dat je jezelf hoeft in te spannen.  Extra calorieën verbranden kan ook prima in bad’.  Het schijnt dat als je een uur lang in een warm bad zit, je energieverbruik toeneemt. Haha, dat is nu dus mijn challenge.  Jullie kunnen de filmpjes voor deze challenge ook opsturen naar onze website mannen.

Ten slotte,  zoals we allemaal kunnen horen en zien op het nieuws  zal sporten straks allemaal anders zijn, het is zelfs de vraag hoe en of we na de zomervakantie  weer kunnen korfballen.  Het virus verspreid zich namelijk via speeksel en slijmdruppeltjes.  Daarom wil ik afsluiten met een idee en mogelijke oplossing. Laten we straks allemaal korfballen met een gelaatsmasker op en handschoenen aan. (bijvoorbeeld zo’n masker   ) Ik denk dat dit zou moeten kunnen, met aan je pols geen zweetband, maar een anti condens doekje. Hierbij hebben Pim en Kirsten, als super verzorgers, meteen de taak en functie om het vizier van de spelers schoon te maken en houden. Misschien kunnen we de vakantie gebruiken om hier alvast mee te trainen en oefenen, zodat we na de vakantie gewoon kunnen starten met de competitie, want…….. We gaan door!

Groet Jacqueline