Corona-update – Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport!

De Rijksoverheid heeft vanavond nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft tot gevolg dat er vanaf zondag 28 november niet meer na 17.00 uur gesport mag worden, uitgezonderd de landelijke topcompetities.

Voor komend weekend houdt dat in dat er gespeeld kan worden. Zodra er meer duidelijk is over de situatie vanaf zondagavond 17.00 uur zal het protocol aangepast worden.

Op dit moment gelden de volgende maatregelen:

  • Publiek is NIET welkom bij wedstrijden en trainingen.
  • Spelers van 18 jaar en ouder zijn alleen welkom in de zaal met een coronatoegangsbewijs (QR-code) èn identiteitsbewijs. Trainers/coaches, scheidrechters en functionele vrijwilligers zijn hiervan uitgezonderd.
  • Eenmalig controleren volstaat niet, er moet voorafgaand aan èlke activiteit (training/wedstrijd) opnieuw gecontroleerd worden.
  • Om te voorkomen dat je meerdere keren per wedstrijddag bij OVVO gecontroleerd hoeft te worden, krijg je na ‘groen licht’ een OVVO-stempel op je hand. Ook de tegenstanders…😊
  • Voor rij-ouders geldt het volgende: “In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de betrokken sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen.”
    We gaan er vanuit dat in onderling overleg wordt bepaald of mondkapjes wenselijk zijn in de auto naar de uitwedstrijd. Hou rekening met elkaar.
  • De kantine is zaterdag tot 20 uur open. Spelers, rij-ouders en functionele vrijwilligers (zoals scheidsrechters en coaches), mogen voor en na de wedstrijd gebruik maken van de kantine; vanaf 13 jaar en ouder ná de Corona-check mèt ID-bewijs.
  • In de kantine dien je een zitplaats te hebben. Dit betekent dat er maximaal 25 personen in de kantine plaats kunnen nemen. VOL = VOL
  • En bovenal: heb respect voor elkaar en gebruik je gezonde verstand. #OVVOzijnwemetz’nallen!