Cruijffiaans OVVO-korfbal

De hele week heb ik lopen denken, “hoe ga ik het vandaag aanpakken”.Zal ik beginnen met de training van woensdag. We hebben namelijk erg fanatiek getraind en er is nóg een nieuwe trainer voor de C3, namelijk Olaf Zaal. Het mooiste vond ik het voorstelrondje. Olaf vertelde dat hij vroeger bij OVVO heeft gespeeld, maar nu bij AW korfbalt. Tygo zei meteen: “O, Andere Werkwoorden”. Iedereen moest lachen, inclusief Olaf.


Vandaag moet de C3 tegen Luno. Voor de wedstrijd werd ik lang ‘afgeleid’ door een oud OVVO-coach en scheidsrechter. Ja, het klopt ik bedoel natuurlijk Remco Ontijt, met zijn dochter Kiki. Ik kijk op mijn horloge en ga snel naar de C3. Zij zijn al fanatiek aan het inschieten.


De bespreking hou ik simpel.”Let op”, zeg ik. “Als wij de bal hebben, heeft de tegenstander hem niet!” Het is even stil en ze beginnen wederom te lachen. Als we hierover doorpraten, dat ze vooral moeten proberen de bal goed in elkaars handen te gooien, wordt het hen iets duidelijker. Johan zegt dit nóg mooier: “Om te beginnen is er maar één bal en die moet je dus hebben, maar waar het dus in wezen om gaat is: wat doe je met die bal?”


Het werkt!! Echt waar, we komen met 0-1 voor! Ilse scoort een afstandsschot en hij zit erin. Enthousiaste paparazzi ouders fotograferen meteen het scorebord. Ik vraag een time-out om hiervan te genieten, maar de wedstrijd gaat door. Het wordt al snel 1-1, maar dan stopt de sneltrein van Luno. Zij schieten heel erg veel, krijgen hele mooie kansen, maar ze gaan er niet in. We weten: “Je moet scoren om te winnen”.  In de rust hebben we er nog wat peper ingegooid, want “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan gaan we winnen!”


Het werkt wederom!!! We komen op 3-3 en het is nog 5 minuten te spelen. De coach van Luno gaat wat ijsberen langs de kant. Zijn nagels worden per minuut korter. Hangt hier een overwinning in de lucht? De vaders, opa en moeder komen al in een juich stemmen, maar dan….. helaas. Uiteindelijk weet Luno toch de kansen te benutten. Binnen een paar minuten maken zij een paar mooie doelpunten én vergeten wij onze eerste opdracht uit te voeren. “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren”. Het wordt uiteindelijk 8-3, maar met opgeheven hoofd en rode gezichten, verlaten wij het veld.


Johan zou nu waarschijnlijk zeggen: “Wij hebben het uitstekend gedaan, simpelweg omdat we niet beter konden”. 


Nu snel door naar OVVO 5/6, zij moeten tegen Synergo. Ik vind het geen straf om naar Synergo te gaan, want zij hebben daar een super heerlijke keuken commissie. Zo staat hier vandaag op het menu een heerlijke wrap; eigen gebakken cake en koeken; en vegetarische of gewone kapsalon.  Met allerlei lekkernijen sta ik dan ook langs de kant.


De wedstrijd begint met een overtreding en strafworp voor Synergo, waarbij coach Ronald en de reserve bank, hun vraagtekens hebbenn. Zij roepen: “aah scheids….” De scheidsrechter komt meteen naar Ronald en de bank en gaat meteen uitleggen dat hij geen commentaar wil op de leiding. Vervolgens ontstaat er een soort praatgroep waarbij meneer Johan C. zou zeggen: “Ik zeg alleen iets tegen de scheidsrechter, als hij iets verkeerd ziet of iets helemaal niet ziet”. Uiteindelijk wordt de stip benut en staat het 1-0. Het antwoord van OVVO is er snel 1-1. Zo verloopt de wedstrijd eigenlijk. 2-1, 2-2, de beide teams blijven dicht bij elkaar en af en toe even een praat groepje met de scheidsrechter. Ondertussen gaat de locomotief van OVVO wel iets sneller. Thijs- begint te scoren, Robin is (zoals we tegenwoordig zeggen ‘on fire’, hij heeft er totaal 6 gescoord). Sanne is weer ‘ouderwets’ fanatiek. Lisa zit overal heerlijk tussen met haar armen. Stijn doet wat hij altijd doet. Als iedereen roept: “niet schieten Stijn, even lang spelen”, gaat hij scoren en kijkt hij glimlachend naar de bank. David loopt met zijn hoofd in de wolken en maakte veel geniale acties en doelpunten. Britt scoort gewoon boelkloedig, als iedereen een beetje in paniek raakt. Kiki weet met haar super pases weer de ander vrij te spelen en pakt een lekker puntje mee. Yvette is weer heerlijk de ballijn aan het verdedigen. Pim zegt: “laat mij aub lekker op de bank zitten, dit bevalt mij het beste, haha” en Jip is hard aan het rennen, waarbij hij zijn zware ‘ontgroeningsperiode’ even naast zich neer kan leggen en zijn hoofd zogezegd “lekker leeg kan maken”. 


Uiteindelijk wint OVVO zeer overtuigend met 13-17. En dan rennen zij naar de kantine. Helaas, toch een kleine domper, de wraps zijn op. 


Misschien een mooie uitnodiging voor ons OVVO-leden. Wie vindt het ook leuk om onze keuken te ondersteunen en helpen met lekker creatieve, makkelijke of moeilijke menu’s. Zodat wij ook in de kantine behalve de tosti’s en patat ed (en natuurlijk de burgers van Dick en Jeroen) ook andere lekker dingen kunnen kopen en eten.


Groet Jacqueline


P.S. koop ook allemaal nog even (extra) grote club actie loten en doe mee aan de Rabobank actie.Alvast bedankt:-)