Jacq’s column: Dank

Een van de laatste columns van mijn hand. Ik wilde hierbij uiteraard eerst eenieder bedanken voor een weer schitterend seizoen. Alle (rij) ouders die het mogelijk hebben gemaakt dat we naar de uitwedstrijden konden gaan. De (kantine) ouders en kantine commissie die ervoor zorgen dat we heerlijke versnaperingen kunnen kopen en feesten hebben.

Onze trainers, coachen en scheidsrechters. Zonder hen is er geen wedstrijd mogelijk. Pim en Kirsten, het super duo achter de coulisse. Alle wedstrijd secretaresses, zij zorgen ervoor dat alle teams weer bemand zijn elke week. Femke was er zelfs vanaf haar vakantieadres nog mee bezig. Ons bestuur die ervoor zorgt dat er weer (nieuwe) stippen aan onze horizon zijn. Onze ‘oudere’ garde die zoveel doen achter de schermen; Jaap, Hedde, Pim, Thijs, Robert, Dick, Rob en Paul. En natuurlijk de webcommisie, zonder jullie weet niemand iets over OVVO. En verder iedereen die ik hier ben vergeten te benoemen. Ook jij bedankt!


OVVO 5 bedankt voor het geweldige spektakel zaterdag. Een wedstrijd op het scherpst van de snede. Met een super dank aan iedereen die het hele seizoen wilde invallen bij OVVO 5. Zonder jullie aanvulling was het zaterdag niet gelukt om kampioen te worden.


Nog even voor de herinnering. OVVO 5 is hét team wat laat zien dat je (zelfs) zonder trainen ook wedstrijden kunt spelen. OVVO 5 laat zien dat korfbal heel belangrijk is, maar niet hét belangrijkste. Wat ik hiermee bedoel?! Nu, bij OVVO 5 staan er in het begin van het seizoen 8 dames op papier en 5 heren. Ruim voldoende denk je waarschijnlijk. Maar tijdens die seizoen gaan spelers 3 maanden naar Bonaire, maandje Thailand, blijven in Groningen, scheuren spieren af waardoor ze in het gips zitten, vinden coachen leuker dan korfballen, oftewel….. Zaterdag heeft OVVO 5 samen met andere invallers. die ondanks de hitte gewoon nóg een wedstrijd gingen spelen, gewonnen! 


De wat mij betreft vermeldingswaardige momenten zijn;

Schitterende passes van Stijn op Danitsja en Thijs. Beide hebben een mooie  doorloopbal gemaakt.

Dominique die een strafworp veroorzaakt. De bal afgeeft aan Robin en dan hoort dat ze deze echt zelf moet benutten. (Zij scoort hem overigens)

Chantal die tegen een heer speelde. (Ja, je leest het goed. Een heer van de tegenstander deed een hesje aan en speelde als dame) Chantal staat uiteraard haar mannetje en scoort twee mooie doelpunten. 

David en Taco die beide met de ogen dicht, beter scoren dan met de ogen open.

Scheidsrechter Wiebe die ondanks de hitte zijn hoofd koel houdt. Wiebe je bent een TOPPER!

OVVO 5 heeft gewonnen en is kampioen.


Tenslotte wil ik ook de spelers van de C3 (incl Jayden, Lieke en Luca) en Lisanne en Thijs bedanken voor dit heerlijke seizoen. Wat heb ik dit seizoen veel van hen geleerd.

Zaterdag spande de kroon.


Zaterdag gaan we naar Kamerik, maar we hebben uiteindelijk maar 7 spelers. 

We gaan erheen met de gedachte, “misschien kunnen we er een van SDO lenen?”

Bij SDO aangekomen, zien we de tegenstanders met 12 kinderen inschieten. Wij leggen ons ‘probleem’ voor en vragen of er misschien wat spelers bij ons willen doordraaien en invallen.


Even voor de statistieken. OVVO C3 staat qua punten en doelsaldo onderaan.

(Overigens qua gezelligheid bovenaan, haha)


SDO geeft aan dat zij hier niet aan willen meewerken. Ik weet dat is uiteraard hun goed recht en terwijl je dit misschien leest, denk je: “tsja Jacq, ik had jou ook geen spelers gegeven”.  Oké, ik merk dat er bij mij toch een vorm van teleurstelling zichtbaar is.


OVVO C3 laat mij vanmiddag iets heel anders zien. Allereerst hele mooie doelpunten van Jayden, Floor en Nathanael. Maar ook de mentaliteit: ” het is zoals het is. Dan spelen we gewoon met 7 spelers! ” 

De C3 blijft tot de laatste minuut strijden en is positief op elkaar. Mooie onderscheppingen van Luca, Nathanaël en Nathalia. Even een high five naar elkaar. Merel die gewoon lekker gaat schieten. Tygo dit staat te glunderen als hij een mooie cross passe van Floor heeft gekregen. Kortom de C3 heeft mij vandaag geleerd: mentaliteit daar gaat het om. Plezier tijdens de wedstrijd, heb je zelf in de hand. Ook al speel je met 12 tegen 7.


Nu resten nog enkele selectietrainingen en het schoolkorfbal en dan onze welverdiende vakantie.


Groet Jacqueline