De 4 door 5

Hè, zo’n kop heb ik toch al éérder gelezen denk je nu? Bijna goed, ‘door’ was toen ‘van’.  Dát ging toen over de punten die het 5e had gehaald,  nu gaat het over de tot nu toe gespeelde zaalwedstrijden door OVVO/DeKroon 5.

Nu de winterstop zich heeft aangekondigd, een mooi moment om even terug te kijken op de wedstrijden en er wat van te vinden. Er is genoeg te schrijven over het 5e, maar ik zal het beperkt houden. Het 5e heeft één groot probleem: doelpunten maken! Op de training: prima, bij het inschieten: prima, in de wedstrijd: bagger. Het wil op één of andere manier maar niet lukken om een behoorlijk schotpercentage te halen terwijl de training toch vooral gericht is op het schot van maximaal halve afstand. Maar we blijven gewoon doorgaan, het dubbeltje moét een keer de goede kan op vallen.

De dames (met een Mediterraanse twist want wij hebben wél gewoon een Spaanse in ons team: Clara, si si) in het team zijn eigenlijk ons sterkste wapen! Je zou anders verwachten, en já heren met jullie grote mond: het is écht waar! De statistieken bewijzen het: 16 van de 45 gescoorde doelpunten komen van de dames, en óók 16 van de 61 tegengoals komen op het conto van de dames. Per saldo scoort men dus een mooie 0, daar waar de mannen (met óók in het team Speady Gonzales en Zoef Zoef de Haas, beiden met de achternaam Markerink) met een negatief saldo van 29 vóór en 45 tégen de boeken in gaan. Dus heren, er valt wat te verbeteren! Overigens hebben we best wel last van langdurige blessure-gevallen (Ingrid, Nico) en regelmatige afschrijvingen (ook met kleine blessures) dus met een compleet team kunnen we volgens mij nog wel een tandje beter spelen. Daarom ben ik ook zo blij met iedereen die tot nu toe met ons mee is geweest als wisselspeler, vooral uit het 4e. We hebben als team namelijk nu al 16 verschillende spelers gebruikt, waarbij óók veel dank verschuldigd is aan good-old José (nee, niet die Spaanse, gewoon De Kruijff). Als laatste noemenswaardige weetje: het 5e heeft tot nu 3x de 2e helft gewonnen, en 1x gelijk gespeeld. De start moet dus gewoon veel beter! Genoeg geluld, nu nog even kort de wedstrijden.

Atlantis 2 – OVVO/DeKroon 5 leverde een 20-12 nederlaag op. Na 16 minuten (met een enorm hoog loop- en baltempo) stond het 7-0 en toen lag ik al half begraven achter de bank. Maar goed, niet voor niets lid zijnde van een christelijke vereniging: ook het 5e kende een wederopstanding! Met een ruststand van 12-3 en een eindstand van 20-12 konden we concluderen dat we het gewoon goed hadden gedaan tegen een team dat 2x traint en op het veld niet onverdienstelijk een klasse hoger speelt. Vooral de heren uit Mijdrecht lieten zich gelden met 15 goals. De ‘winst’ in de 2e helft met 8-9 maakte een hoop goed en gaf een goed gevoel.

OVVO/DeKroon 5 – KVA 4 kende een wat eerlijker scoreverloop in de 1e helft, maar KVA was gewiekster en gevaarlijker waardoor de rust met 4-9 werd bereikt. Met een andere tactiek na rust en het wat beter uitspelen van bepaalde situaties liep het 5e goed in en stond het na 52 minuten 9-11. Een aantal opgelegde kansen op 10-11 werden helaas gemist, want anders had ik het nog moeten zien. Eindstand 10-14, en 2e helft ‘gewonnen’ met 6-5: hier kunnen we op voortborduren.

OVVO/DeKroon 5 – Pernix 5 verliep nu eens totaal anders dan de eerste wedstrijden, want het 5e kwam met 2-0 vóór! Dat zorgde 2 minuten voor een droomvlucht waarna het 5e keihard crashte met makkelijk weggegeven goals: 2-2. Daarna een gelijkopgaande strijd tot aan rust met een 5-6 score als gevolg. Pernix bleef daarna lang aan de goede kan van de score (5-7, 6-8 7-9, 8-10), maar door Lambert (The Rock) werd het uiteindelijk nog een heel mooi gelijkspel (10-10).  En het was eigenlijk ook de wedstrijd van Saskia (4 x van behoorlijke afstand). Gezien de huidige stand op de ranglijst (Pernix gedeelde koploper en nog niks verloren) een heel goed resultaat! De 2e helft? Jazeker, ‘winst’ met 5-4.

DSO 3 – OVVO/DeKroon 5 was de meest verre uitwedstrijd en bracht ons naar Alkmaar. Daar troffen we een goed op elkaar ingespeelde tegenstander die ons het leven met een loepzuiver schot (of was het gewoon geluk) en tikkie-takkie-Braziliaans korfbal behoorlijk zuur maakte. Want na 5 minuten al met 4-0 achter staan zorgde nou niet bepaald voor veel levensvreugde op dat moment. Maar dan blijkt dat we in een leerfase zitten: met goed korfbal en uitgespeelde kansen werd (via 6-2, 6-4 en 9-5) de rust bereikt met 10-6. De 2e helft begonnen we daar waar we gestopt waren via Marnix (ondanks het bloed in zijn alcohol) naar 10-7 (Marnix legde er uiteindelijk 5 in, waarvan een paar stippen), vervolgens 11-9, 12-11 en toén scoorden we 5 minuten niet (ondanks 2 opgelegde kansen via doorloopbal). In plaats van 12-12 werd het 13-11 en heel snel daarna de 14e en 15e van DSO. Met een eindstand van 17-13 gingen we derhalve zonder punten (maar tóch weer met een goede vibe) huiswaarts. De 2e helft werd door ons ‘gelijkgespeeld’ met 7-7.

Komende wedstrijd is tegen directe concurrent De Danaïden 5, hebben óók slechts 1 punten maar een minder doelsaldo. De eerste overwinning dit zaalseizoen zal dus gepakt kunnen worden. We houden je op hoogte!