De selectie is op trainingsweekend geweest

Het was alweer 2 jaar geleden dat de selectie op pad ging voor een intensieve voorbereiding op het zaalseizoen. Voor de start van dit zaalseizoen was het weer mogelijk. De selectie vertrok vrijdagmiddag naar Friesland om naar een locatie te gaan die jaren gelden ook al onderdak had geboden. Om precies te zijn gingen we naar ‘de Kerk’ in Idskenhuizen. Zoals je op de foto kan zien een mooie locatie waar vrijdagavond gelijk al bleek dat we terecht waren gekomen in het tv programma de verraders. Na aankomst een slaapplek kiezen en gelijk starten met missie 1. Een zoektocht in en ronde de locatie naar antwoorden. Gelijk na missie 1 worden er deelnemers vermoord en verbannen. Even bijkomen met lekkere Surinaamse hapjes en voor de nacht valt nog een 2e missie waarbij een aantal fobieën overwonnen moesten worden. Na een koude nacht was iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt verschenen om getuige te zijn dat een aantal deelnemers vermoord en verbannen werden. Op naar missie 3. Zoek de antwoorden, zoek de vragen en zoek de code bij het juiste nummer. Het klinkt ingewikkeld en dat was het soms ook want er stonden slechts 332 vlaggetjes in het gras langs de steigers van de mooie haven. Dank aan de keukengroep voor twee heerlijke verse soepjes. Na de lunch de laatste missie. Op zoek naar de juiste weg in Idskenhuizen om de laatste zilverstaven te bemachtigen.


Na een uurtje ontspanning op weg naar Drachten om daar te gaan oefenen tegen een tegenstander die we in de competitie niet vaak treffen. OVVO 2 speelde een wedstrijd waar in ieder geval een les in duelkracht is geleerd. OVVO 1 had een moeilijke start tegen het schotgeweld van de tegenstander maar kon zich herstellen. Na afloop een buffet georganiseerd door Drachten (waarvoor nogmaals dank) en daarna weer richting de Kerk. Door de coronamaatregelen kon DJ Joost bij Drachten niet doorgaan maar DJ Jai heeft dat ruimschoots goed gemaakt. In de nacht kwamen de verraders voor de laatste keer bijeen om nog een aantal deelnemers te vermoorden.


Niet iedereen was meer fris en fruitig bij het ontbijt behalve de laatste 4 deelnemers. Uiteindelijk komen Door en Sem in de finale en wint verrader Sem de zilverstaven. Het doel om met elkaar samen te werken, plezier te hebben, samen te spelen en inzicht te krijgen waar korfballend de lat komt te liggen is gelukt. Nu nog opruimen, inpakken en op de weg terug naar OVVO. Later in de week zal OVVO 2 en OVVO 1 nog de oefenwedstrijden tegen Noviomagnum uit Nijmegen winnend afsluiten. Deze wedstrijden waren al zichtbaar op de OVVO livestream en de aankomende competitie wedstrijden zullen ook altijd op de OVVO livestream te bekijken zijn. Als er wel weer publiek mag komen kijken dan zien we jullie graag in de hal en in de kantine. Dank aan de staf, de spelers en in het bijzonder de verraders Sem, Maike, Marnick en Nicky voor een mooi weekend. Erwin