E-teams OVVO bezoeken TeamNLKorfbal!

Met een hagelbui op ons dak vertrokken we vanaf de parkeerplaats. ‘We’, dat zijn OVVO E1 t/m E3, belangstellende ouders en aanverwante artikelen. Op weg naar Papendal! Jeroen had namelijk geregeld dat we een training van TeamNL mochten bezoeken. Hoe vet is dàt…!!!


Kruip-door-sluip-(binnen)door van de ene sporthal naar de andere (wat is het daar gróót…!), foto’s van Epke en Daphne aan de muur en ja hoor, in de Arnhem hal stonden duidelijk korfbalpalen. En daar liep het Nederlands team ‘in het wild’ rond, het hele soepie: Jet Hendriks, Nick Pikaar, Barbara Brouwer, Laurens Leeuwenhoek, Richard Kunst, Celeste Split, nóem maar op… beyònd!

Bondscoach Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp (waar kèn ik haar toch van…? O wacht ff…) heetten ons hartelijk welkom en na een korte teambespreking gingen ze los. De OVVO-kinders keken op de bank aan de zijkant mee, de meeste ouders vonden het tijd voor een bakkie koffie. Pràchtig om eens mee te kijken bij zo’n training, wat een balkunstenaars! Ze hadden er ook duidelijk lol in, vooral Mick Snel zorgde voor een prima sfeer.

Na afloop van de training mochten de OVVO-kids samen met en tegen Oranje een partijtje spelen. Dat moest op voor E-tjes héél hoge korven, want 3-meter korven hebben ze dan weer niet op Papendal. Nou ja, dan hou je de korf toch gewoon schuin, dan is ‘ie veel minder hoog… 😉 En na een handtekeningenjacht en een fotosessie was het feest voorbij. Wàt een belevenis…!