Een bericht waar (N)iemand op zit te wachten

De laatste tijd moet ik steeds vaker aan deze (hele) oude jingle denken. De jingle van ‘Ronflonfon met Jacques Plafond’,  hij had de tune “een bericht waar niemand op zit te wachten’.  Ik zal u hier verder niet mee vermoeien, maar het schiet bij mij de laatste tijd vaak door mijn hoofd.


Natuurlijk door al het Corona leed wat nog steeds dagelijks langskomt, maar ook bij sommige korfbal berichten. Ik geef toe dit is gelukkig meer relatief, het is per slot ‘maar’ sport én zoals mijn vader altijd zegt: “je kunt er geen boterham mee verdienen”. Dit klopt, maar het is natuurlijk in mijn beleving wel de leukste teamsport die je maar kunt beoefenen.

De berichten op de site waar ik dus niet op zat te wachten zijn, het vertrek van Bas en Rianne, maar ook het stoppen van Henk, Michelle en Remco in de selectie. Ik lees in het leuke interview van Joep dat zij op leeftijd zijn, maar Kim Lammers speelde haar laatste wedstrijd als tophockeyster op 35-jarige leeftijd. Ik geef toe dit is (natuurlijk) ook een vrouw. Mogelijk dat Remco en Henk zich om deze reden al eerder oud voelen, haha. 


Een bericht wat bij mij echt heel HARD binnenkwam is deze: “ inleveren OVVO kleding”. Het zijn maar 3 woorden, maar ze raakte me. Als we al onze kleren inleveren kunnen we echt niet meer spelen. Je leest soms dingen, maar dit is voor mij visueel het bewijs dat het seizoen echt stopt. Dit seizoen zien wij niemand meer in ons mooie OVVO-tenue op het veld korfballen.


Gelukkig zijn er ook de berichten waar we wél op zitten te wachten. Ik lees in het interview van Joep onze nieuwe aanwinsten; Danny, Jairus, Stefan, Ivo, good old Olaf, Damaris en Maike, dit zijn natuurlijk super berichten. En de jonkies Willemijn en Sem die bij de grote gaan spelen en Laurens die zijn wondersloffen weer gaat aandoen voor de selectie. (Roy jij mag ook hoor?!)Ook  Angela en Laura zijn in extra training voor de selectie. Laura volgt hiervoor zelfs individuele training bij Jelle. Kortom dit alles maakt dat ik nu al weer uitkijk naar volgend seizoen. Overigens mis ik in dit rijtje nog Daphne Rodenburg, ik verwacht haar ook weer bij de A of S.


Ook de berichten over al onze top-corona-vrijwilligers die er mede voor zorgen dat iedereen weer kan trainen. En hierbij heerlijk om te zien dat Mark de Vries weer een hele groep enthousiast trainen staat te geven, super.


Over één ding is nog niet gesproken en geschreven, toch wil ik het u niet onthouden. Ik ben op FaceBook vooral een gluurder, veel zet ik er niet op. Vorige week zag ik een foto van Frank Niekerk samen met Jeffrey Huijberts in Denemarken. Het onderschrift bij deze foto is helaas weggevallen, maar ik heb kunnen ontcijferen dat hier mogelijk heeft gestaan “Frank proost als zaakwaarnemer van Jeffrey op het getekende contract bij OVVO.  Jeffrey gaat nog een keer vlammen bij zijn oude club”. Het kan zijn dat ik het niet helemaal goed heb weten te ontcijferen en dat er iets anders staat. Het is voor mij in ieder geval een mooie gedachte.


Groet Jacqueline