Een geslaagd OVVO FIFA Toernooi

Na het succes van vorig jaar, werd dit jaar wederom een Fifa toernooi georganiseerd. 14 fanatieke deelnemers gingen gisterenavond de strijd met elkaar aan op het virtuele voetbalveld in de gezellige kantine van onze buren van Tennisvereniging Luck Raeck.

 

De poulefase, verdeeld in 4 poules begon en hier werd hard gestreden om een plek in de volgende ronde, de knock-outfase. Na de poule fase gingen de nummers 1 en 2 door naar de kwart finale. Tijdens deze kwart finale werden er op 4 velden gespeeld, van FC Barcelona, Real Madrid tot Inter Milan en Liverpool, iedereen probeerde zijn beste team op te stellen om zo door te gaan naar de halve finales.

 

Tijdens deze halve finales werd er op twee velden gespeeld. De eerste halve finale ging tussen de nummer 2 en nummer 3 van vorig jaar, namelijk Jeroen en Jozua. En de andere halve finale werd gespeeld door Lukas en Daan Pastoor. Helaas voor Jeroen was Jozua deze wedstrijd te sterk en won met 6-2. Op het andere veld was het spannender maar het was Daan die uiteindelijk de plek in de finale wist te bereiken door Lukas met 1-2 te verslaan.

 

Vervolgens werd er eerst op het hoofdscherm gespeeld om de 3e/4e plaats, en deze ging tussen Jeroen en Lukas. Met Jeroen op een ruime voorsprong, kwam Lukas toch weer iets dichterbij maar helaas mocht het uiteindelijk niet lukken. Jeroen won deze wedstrijd en zette zichzelf op plaats 3 op het podium.

 

Daarna stond de finale op de planning. Een finale tussen de nummer 3 van vorig jaar Jozua tegen de debutant Daan. Jozua koos voor het oh zo sterke Real Madrid en Daan liet zijn keuze vallen op Liverpool. Beide hielden het goed vol op het begin, van beide kanten was de spanning voelbaar. Maar eenmaal verder in de wedstrijd pakte Jozua de voorsprong en gaf deze niet meer weg. Daan kon er vrij weinig tegen doen. De finale eindigde in een 5-1 overwinning voor Jozua, die zich hierdoor kroonde tot de winnaar van de tweede editie van het OVVO FIFA Toernooi! En Daan onze debutant pakte ook heel netjes de beker voor de tweede plek.

 

Het was een enorm gezellige, leuke en geslaagde avond! Iedereen bedankt voor het meedoen en voor de gezelligheid! Voor degene die zijn TV en/of PlayStation geleend hebben enorm bedankt, zonder deze spullen kan een toernooi moeilijk doorgaan. En tot slot Pim enorm bedankt voor de bezetting van de bar en het regelen van deze gezellige locatie!

 

Ik zeg: tot volgend jaar! Hopelijk zien we ik jullie dan allemaal weer voor een nieuwe editie van het OVVO Fifa toernooi.

 

Laurens