Een nieuwe (doorgeef)rubriek: COMMISZIE én meteen een PLUIM

Er zijn heel veel vrijwiligers actief bij OVVO, en veelal achter de schermen. Welk gezicht hoort bij welke naam, ook goed om te weten, zeker als je nog niet jaren bij OVVO rond loopt. Daarom een nieuwe rubriek, die Anneke Pastoor vanuit haar bestuursfunctie PR & Communicatie het leven in roept: COMMISZIE, dat zoveel betekent als ‘Zie de commissie’. En Martin maakte daar voor haar meteen een logootje bij, dank!

Als eerste ging Anneke langs de WEBSITECOMMISSIE en gaf ze met een ‘fles Celebrations’ meteen een PLUIM voor onder andere hun fantastische werk en inzet rond de lancering van een nieuwe website die zoveel mooier en gebruiksvriendelijker is dan de oude, zeker op een smartphone. Ook is het fijn dat de mannen van de websitecommissie er altijd voor zorgen dat een bericht supersnel geplaatst wordt. Ze werken volgens het principe: ‘wie het eerst het bericht ziet, plaatst ‘m op de site’. Best belangrijk, want alle communicatie richting leden loopt via de website. Belangrijke berichten worden doorgelinkt naar Facebook en Instagram, dus als je/u dat nog niet doet: volg OVVO op Facebook: OVVO/De Kroon Maarssen (na de zomer is dit OVVO Maarssen) en op Instagram ovvo_maarssen. Dan mis je nooit meer een bericht.

ZIE DE COMMISSIE!

De websitecommissie bestaat uit Ronald Siebes (44), Martin Dirks (30) en Laurens Verkerk (24).

v.l.n.r.: Ronald, Martin en Laurens

Martin zit er het langste bij, hij denkt vanaf 2010 ongeveer. “Ik werd er toen door Hans van Breugel en Tom Peters bij gehaald. Ik wilde wel vrijwilligerwerk voor OVVO gaan doen, maar ik vond mezelf niet echt een persoon om een team te gaan trainen. Omdat ik destijds net gestart was met een technische studie, paste de website er leuk bij. En dat vind ik nog steeds met inmiddels ook uitbreiding van Facebook en Instagram”.

Ronald reageerde op een van de vacatures, die toen nog op de website stonden. “Ik trainde en coachte al een team, zat toen nog in een Midweek-team, maar wat activiteiten van de website konden er nog wel bij. Ik ben werkzaam in de ICT, dus heb er wel feeling mee. En het kost je hooguit 2 tot 3 uurtjes per week, dus dat is goed te doen”.

Het idee voor vernieuwing van de website ontstond al in november 2017. Laurens werd gevraagd om eens mee te denken. “De echte actie kwam uiteindelijk pas eind 2018, want de oude website kon echt niet meer en je hebt de kennis dat het anders kan, want ik werk ook in de ICT. Op een gegeven moment moet je er gewoon tijd voor vrij maken. Dit resulteerde in de lancering van de nieuwe website op 1 maart”.

Praktische zaken

–  De websitecommissie gaat alle e-mailadressen eind van dit seizoen aanpassen naar @ovvo.nl i.p.v. @ovvodekroon.nl omdat De Kroon stopt als hoofdsponsor. Elk lid heeft een afzonderlijk e-mailadres, maar deze worden eigenlijk niet gebruikt, dus die vervallen aan het einde van dit seizoen.

– Iedereen kan kopij voor de website insturen, als het positief en opbouwend is en met korfbal te maken heeft 🙂

– WEDSTRIJDVERSLAGEN, LEUKE FOTO’S VAN EEN WEDSTRIJD, TEAM ETC. NOG STEEDS VAN HARTE WELKOM!

– Alle kopij kan naar website@ovvodekroon.nl (na de zomer website@ovvo.nl). Wees ervan verzekerd dat dit écht terechtkomt bij Martin, Ronald en Laurens, dus het is niet nodig om hen apart nog eens te mailen. Je ontvangt altijd een bericht ter bevestiging als het artikel geplaatst is.

Volgende COMMISZIE
De websitecommissie geeft de rubriek door aan de JEUGDCOMMISSIE!