Een zaadje gelegd in 1934?

Rob , Jaap en ik hebben regelmatig contact over verhuur van onze accommodatie om meer financiële ruimte voor onze club te genereren..

Zo hebben wij zondag het kerkgenootschap “De Nieuwe Kerk uit Utrecht centrum mogen verwelkomen. Zij houden jaarlijks hun startzondag kort na de zomer op een locatie buiten hun eigen kerkgebouw.


De scheidingswand in de kantine werd benut om baby, s en peuters te scheiden. De zaal was zeer goed bezet en de dienst kon prima worden gevolgd. 

Het thema was “Op volharding volgt overwinning”

Ik had voor mezelf besloten de dient mee te maken want dit is toch een beetje een unicum in onze eigen hal.

Na de dienst met circa 300 aanwezigen ging men na de koffie met zelf meegebrachte lekkernijen in groepjes uiteen in workshops om met elkaar te praten over hoe je beter in staat kunt zijn om te volharden.

Het was een vol programma die dag met zelf verzorgde lunch en ter plekke gemaakte pizza’s uit ingehuurde ovens.
Pieter heeft nog korfbalclinics gegeven en er waren zoveel ex korfballers aanwezig dat er nog een partijtje gespeeld werd.  

Mijn leeftijd (volgende maand al weer 70) brengt met zich dat je snel even terugblikt. Mijn moeder Wil (1917) heeft met haar ouder broers Wout en Frans gekorfbald in Tienhoven in de oprichtingsjaren. Wellicht hebben ze oprichter ” meester” Van Vliet goed gekend.Dat er na 85 jaar nog steeds wordt gekorfbald in Maarssen en dat onze naam en betekenis voor het leven intens met elkaar is besproken zondag mag je toch ook zien als oogst voor het zaaigoed van toen.

Hedde