Genieten met een grote G

Wat een heerlijke dagen zijn en waren het. Druk, maar ontzettend gezellig. Het begon voor mij op woensdagavond. De avond waarbij het G-team ging korfballen tegen de selectie en de Rotary Maarssen. Toen ik naar de OVVO-hal kwam lopen, zat het hele G-team al klaar voor de strijd. Ze waren ‘niet te houden’, aldus de ouders en verzorgers, “dus we zijn maar naar OVVO gegaan”. Sommige G-spelers hadden echt een doel: “ik ga Angela blokken!”, of “ik ga scoren tegen Monique en Henk”. De andere zaten heerlijk voor zich uit te staren, ik denk dat ze aan de leuke scheidrechter Jaap dachten. Voor de wedstrijd hoort uiteraard een sportmaaltijd. Dick stond al om 17.00 uur in de keuken om alles gereed te maken. Iets later kwamen de gastspelers van de Rotary. Met zijn allen gezellig aan tafel, hier werden ook de spelregels nog even doorgenomen. En toen, ging het beginnen. Auke gaf het startsein voor de warming-up, Martin de ‘tussendoor’ geluidjes, de voltallige C-jeugd als BWA, Daan-Sharkie was er ook bij en Jaap floot voor de officiële wedstrijd. 

Tsja en dan…………. ben ik echt stil. Wat een plezier, wat een genot om te zien. Alle G-spelers op hun best, de Rotary erbij en onze super selectie die als een soort smeerolie tijdens deze wedstrijd aanwezig was. Die ervoor zorgde dat iedereen een bal kreeg en minimaal een keer kon schieten. Echt super van hen. Aan het einde van de wedstrijden de traditionele high-five-rondjes en daarna de 3e helft in de kantine. Gezellig met zijn allen wat drinken en napraten. De Rotary was sprakeloos, zij vertelden mij dat ze nog nooit zoveel spelplezier en beleving hebben meegemaakt.

De volgende dag, was onze Jubileumdag. 85 jaar OVVO, in 1934 opgericht, het is voor mij bijna niet te bevatten. Terwijl ik dit opschrijf weet ik eigenlijk niet hoe het er in 1940-1945 aan toe ging op de korfbalvelden (en andere sportvelden). Ging de competitie toen gewoon door, of niet? Maar goed, terug naar donderdag. Vele oud-leden arriveerden bij onze mooie accommodatie. Ons oudste lid, Anton Brouwer, onze oude voorzitter van de Stationsweg Cees van de Maas en onze jongste leden Fay en Lauren en alles wat ‘er tussen in zit’. De drie E’s (Edwin, Edwin en Erik), Boukje die haar eerder gecomponeerde jubileum lied opnieuw ging zingen; “OVVO, we vieren feest, het is nog nooit zo leuk geweest. OVVO bestaat nu 85 jaar en wij doen alles met elkaar”. (Op de melodie van “O when the Saints” voor de mensen die mee willen zingen). Kortom genieten.

Het familiekorfbal verliep heel gezellig en leuk en creëerde voor een ieder een leuke middag. Uiteindelijk was er ’s middags dan ook een prestatie gerichte familie finale die uiteindelijk de familie Zaal/Dessé heeft gewonnen.  Op het andere centre court was er een grote familie happening finale, waarbij vooral alle kids (en opa Jaap Veen) bezig waren om heerlijk een balletje te gooien. Iedereen was bij deze wedstrijd de winnaar. Kwam denk ik ook, omdat Jippe deze wedstrijd zo goed floot.

Na het familietoernooi was de wedstrijd van de Legends. Heerlijk om hier de combinaties weer te zien van Jasper (Japie) en Willem (Witte), ze zijn en waren het nog steeds niet verleerd. Maar ook meester Jos, Gertine, Maarten en Frits Wip, waren speciaal naar OVVO gekomen voor deze wedstrijd. Los van onze eigen OVVO legends. Tijdens deze wedstrijd werd overigens meteen een nieuw concept uitgeprobeerd.

Bij het voetbal hebben we de VAR, wij krijgen straks bij korfbal 2 scheidsrechters die beide hun ‘eigen’ vak fluiten. Rick en Jaap hebben de pilot gefloten en na de wedstrijd is dit arbitraire voorstel naar de KNKB gestuurd. Het is nu nog even afwachten hoe men in Zeist hierop reageert, maar ik ben er iig heel positief over.

Na de wedstrijd, overigens staan Dick, Jeroen, Barry en Arja nog steeds achter de bar en keuken (#respect), werd het door het bestuur aangeboden buffet (van Rosco) geopend en heerlijk opgegeten. Uiteraard kwam hierna nog een feest met live-artiesten, waarbij ook de jeugd, Eli, Leona en een ‘kleine Niekerk’ helemaal uit hun dak gingen. Of kwam dit door het liedje dat Jay ging zingen? 

Kortom ik heb, en ik denk dat ik niet de enige ben, super dagen gehad. Een ieder moet nu alvast in zijn agenda zetten: Hemelvaart 2020; OVVO-familietoernooi. Dan heeft iedereen alvast ruim de tijd om teams te maken én eventueel te gaan trainen. Ik heb namelijk, zoals eerder gezegd, heel veel (oud) leden gezien, maar ik heb nog een heleboel mensen ‘gemist’. Die hoop ik volgend jaar ook te zien op het familietoernooi. Zodat een ieder kan genieten van zo’n leuke dag.

Groet Jacqueline