Heb plezier en geloof erin!

Zaterdag ochtend ga ik met de C3 naar Culemborg. De C3 moet tegen SGV C1 en dat is altijd lastig. SGV C1 heeft een goede balbeheersing en spelen snel de bal over. Gelukkig heeft OVVO C3 een goede mentaliteit.


Ze laten de kaas niet zomaar van hun brood eten. OVVO C3 is goed aan het verdedigen, alleen als zij de bal hebben onderschept, gooien zij soms (ik denk omdat zij erg sociaal zijn) de bal wederom in de handen van de tegenstander. Om deze reden kan SGV dan weer verder gaan aanvallen en OVVO moet dan wederom verdedigen. Het spelletje gaat lange tijd goed, totdat SGV weet te scoren en dan gaat het snel. Het staat binnen een poep en een zucht 3-0 voor SGV. In de rust even de koppen bij elkaar. “Wat doen we goed en wat kunnen we nog beter doen? ” Wat blijkt, het heeft effect. OVVO krabbelt terug en stralen uit “geef nooit op!”. De spaarzame doelpogingen die de C3 heeft, weten zij te benutten. Het wordt 3-1. Uiteindelijk wordt het 5-4. OVVO C3 heeft met 5-4 verloren van SGV C1 en dit is zeker geen schande. Dit is zelfs een heel groot compliment, want de OVVO C3 heeft ongeveer maar 21 keer geschoten. Als je dan 4 doelpunten weet te maken, dan doe je het ontzettend goed. Dit is zelfs grote klasse.


’s Middags kijk ik via de livestream naar OVVO  tegen Unitas. Bij deze wedstrijden wordt mij weer één duidelijk, je kunt nog zo goed spelen. Mooie acties creëren, balbezit hebben, strafworpen nemen enz., maar als je de kansen niet benut ga je verliezen.  


Ik ontdekte vanmiddag overigens ook een andere dimensie van de korfbal supporter. Ik zit vanmiddag nl op mijn bank voor de tv via livestream naar OVVO  te kijken. Hierdoor hebben we het nu niet met elkaar over ‘hoe de kantine eruitziet en het veld erbij ligt’, maar over ‘welk merk TV of laptop een scherper beeld heeft’.  


Bijkomend voordeel van thuis de wedstrijd kijken, is dat je in ieder geval niet hoeft te wachten bij het toilet. Ook schenken ze heerlijke koffie bij mij thuis. Verder hoef ik ook niet steeds te vragen: “Hoeveel staat het nu?” Dit is niet meer nodig, want Unitas heeft de score steeds mooi in beeld. Van (eigen) spelers zelfs een pop-up met naam en foto wie er heeft gescoord. 


Maar het gemompel op de achtergrond van deze livestream, waardoor het lijkt alsof ik in een vissenkom zit, en nóg belangrijker, het missen van de fysieke beleving, maakt dat ik een volgende keer graag weer aan de lijn sta. Ik ga OVVO dan weer extra aanmoedigen, hard roepen: “Kom op jongens, jullie kunnen het! Net als de C3, mikken, focus en scoren en nóg belangrijker: 

“Heb plezier en geloof erin!”


Groet Jacqueline