Heerlijk, weer een OVVO-wasje!

Na lange tijd is het dan weer zover. Ik heb dit weekend weer mijn ouderwetse OVVO-wasje. Wat heeft dit lang geduurd zeg, mijn wasmachine begon al bijna noodsignalen uit te zenden. Ik ben normaal gewend om bijna elke dag wel even een ‘wasje te draaien’, de laatste tijd was dit beduidend minder. Ik denk dat dit bij veel huishoudens het geval is geweest. Ik wil hierbij dan ook meteen opmerken dat er dus wel degelijk voordelen zijn, aan corona#evennietkunnenkorfballen. Ik was op zaterdag en zondag niet de hele tijd met de was bezig. Tegelijkertijd knaagde het wel aan mij. Lange tijd niemand van OVVO kunnen zien en ontmoeten. Leuke wedstrijden kijken, coachen en trainen geven, even het babbeltje en praatje met die en of gene, ik weet nu waarom ik lid ben van OVVO.


Wat ik overigens wel realiseerde is dat ik grote bewondering en respect heb voor onze voorzitter, bestuur en de commissies. Het zal je maar gebeuren. Je hebt (ooit) “Ja” gezegd tegen een voorzitterschap, een bestuursfunctie of lid van een commissie, omdat je korfbal leuk vindt en OVVO een warm hart toedraagt. Je dacht misschien tijdens mijn bestuursfunctie ga ik me bezighouden met het vrijwilligersbeleid, of de aanschaf van nieuwe materialen. En dan opeens word je meegezogen in een tsunami van corona en moet je ‘hier ook iets van vinden’. Je moet opeens beslissingen nemen oa. over het wel- of niet opengaan en blijven van onze accommodatie. We weten allen, wat je ook beslist, je doet het nooit goed! In de krantenkoppen konden we lezen dat dit gevoel gedeeld werd door meerdere verenigingen. “

Sportclubs worstelen met coronaregels, onzekerheid over competitie.

Maar nu, januari 2022, lijkt er weer een lichtpuntje aan de horizon. Dit weekend was de OVVO-hal de hele dag open en werden er veel (oefen)wedstrijden gespeeld. De JC, scheidsrechters en Bertina zijn heel druk geweest om alles rond te krijgen. Bertina stuurt mij om deze reden zelfs donderdag nacht om 01.30 uur een appje: “Jacqueline is iedereen in de C3 nog fit?” Er is veel werk aan vooraf gegaan, maar het is gelukt we hadden weer een heerlijke zaterdag. Helaas nog niet helemaal ouderwets, zo mag het publiek er nog niet bij aanwezig zijn, maar gelukkig voorzien Martin, Job, Lukas, Jippe, Daan en Laurens ons van mooie livestream beelden. Zelfs met herhalingen van doelpunten (en inzoomen op Augie) en je kunt erbij chatten. #respect heren, echt heel professioneel en mooi! Ik kijk in ieder geval weer uit naar volgende week en hoop ondertussen dat iedereen fit en gezond blijft. Ondertussen hoor ik nu weer de piep van mijn wasmachine, de was is klaar. Heerlijk, ik hoop dat mijn wasmachine voorlopig weer wekelijks lekker kan draaien.


Groet Jacqueline