Het is tijd voor een nieuw kunstgrasveld

Vanaf begin dit jaar zijn besprekingen geweest met zeven leveranciers, waarvan uiteindelijk drie bedrijven zijn overgebleven. Meerdere keren moest de offerte aangepast worden wegens wensen (OVVO) en aanpassingen (KNKV).


Vier jaar geleden zijn de afmetingen van de grootte van de velden aangepast naar kleinere afmetingen, hierdoor waren de afmetingen tussen de grote velden slechts 3 meter terwijl dat 4 meter moet zijn. OVVO kreeg hiervoor toen dispensatie. Nu er een nieuw veld moet komen is de dispensatie van de baan en wordt het kunstgrasveld met 3 meter uitgebreid richting Amsterdamsestraatweg.

Gesprekken met bestuur, schoolkorfbalcommissie en jeugdcommissie hebben plaatsgevonden en tot onderstaande indeling geleid: de totale afmeting van het kunstgrasveld wordt 70 x 64m: een hoofdveld, twee grote velden en vier jeugdvelden. Vanaf 9 januari 2019 zal begonnen worden met de aanleg van het kunstgrasveld. De oplevering zal afhankelijk van weersomstandigheden medio maart – eind maart plaatsvinden.

Het nieuwe kunstgrasveld komt er als volgt uit te zien:

– Het hoofdveld (44 x 24m) wordt een Centre Court (rondom het hoofdveld komen sponsorborden). Er worden 2 dug-outs met elk een lengte van 7m geplaatst op het middenveld. Het hoofdveld wordt verlegd richting kantine.

– Achter het hoofdveld komt een jeugdveld 24 x 14m.

– Bij de twee andere grote velden komen dug-outs van 2x4m per veld. In het grote veld aan de kant van de kantine komen 2 jeugdvelden te liggen.

– Een jeugdveld tussen de twee grote velden.


Bij elk jeugdveld komen twee blauw/ witte bankjes.

Rondom het hele veld komt een dubbelstaafhekwerk van 110cm hoogte, met uitzondering van het Centre Court daar komt hekwerk met kliksysteem voor plaatsen van de sponsorborden.

De komende 16 jaar heeft OVVO weer een goed kunstgrasveld.

Namens SKO,
Jaap Fokker

Schematische indeling van het nieuwe kunstgrasveld.

  1. Rood omlijnd: Centre Court
  2. Geel omlijnd: 2 grote velden
  3. Groen omlijnd: 4 jeugdvelden