Column: Het scorebord

Vandaag zie ik de A1 op het mooie Jaap-Fokker-centre-court spelen. Mooie dug-outs, mooi hek eromheen met veel sponsor borden, alleen …… ons scorebord laat het helaas weer eens afweten. Sportclubs hebben juist een scorebord, omdat voor iedereen zichtbaar is, wat de stand is tijdens een wedstrijd. Dit is handig, want vandaag is mijn steeds repeterende vraag aan Laurian: “Hoeveel staat het nu bij de A1?” Waarop Laurian de score doorgeeft.  Overigens is dit dus wel het voordeel van géén scorebord. Als publiek ben je meer met elkaar in gesprek.


Ik denk dat de A1 misschien vandaag heeft verloren, vanwege het gebrek aan scorebord. De A1 speelt tegen Meeuwen A1 en (volgens Laurian) komen ze een aantal keer in de wedstrijd na een achterstand, terug op 3, of 2 doelpunten. Door als speler op het scorebord te kijken, kan dit juist een extra boost geven van “Kom op, we gaan erop en erover”. Benjamin dacht dit iig wel bij de A1. Hij is wisselspeler, heeft denk ik de stand wel gezien en komt in het veld met heel veel positieve energie en vibe. Helaas gaat hij door een verkeerde landing op de voet van zijn tegenstander, al snel door zijn enkel. Benjamin moet het veld verlaten.  Er vallen bij OVVO nog mooie doelpunten zoals leuke doorspeel balletjes van Esmée en Nanouk. Helaas scoort de A1 als team te weinig doelpunten vandaag. Ze verliezen van de Meeuwen A1.

Ondertussen hoor ik op het OVVO-veld dat de D en C jeugd vandaag gaat bowlen. Er gaan maar liefst 63 kinderen! De hele Bison Bowling is afgehuurd.  Nu hoop ik dat bij de Bison Bowling het scorebord het wél goed doet, zodat een ieder thuis trots kan vertellen hoeveel punten ze hebben gegooid.

O, ja als er iemand van binnen of buiten de vereniging het scorebord kan maken, heel graag. Hij kan zich melden bij Thijs Manten of bij mij. Ik hoop nl. dat we zo snel mogelijk de score weer op het bord kunnen laten zien. Om namelijk naar huis te gaan met de gedachte dat OVVO 1 heeft gewonnen, is niet genoeg. Ik wil niet allen horen, maar ook op het scorebord kunnen zien dat zij met 20 -12 hebben gewonnen.

Groet Jacqueline