Het Songfestival en de OVVO-hal

Het is u natuurlijk ook niet ontgaan. Duncan (en dus opeens wij) hebben het Songfestival gewonnen. Los van wat we van het Songfestival vinden, een mooie prestatie denk ik.

Na het winnen van het Songfestival, kwam meteen de vraag: “waar in Nederland moet het Songfestival gaan plaats vinden?” Een ieder vindt zijn stad, plaats en of accommodatie het meest geschikt. Zo deed ook burgemeester Zanen een bericht de ether in, “Ik wil het Songfestival naar Utrecht halen. Zelfs bij 1 % kans, we moeten ervoor gaan”. Kijk deze uitspraak zette mij aan het denken.

Het kan een ieder denk ik momenteel niet ontgaan hoe druk OVVO bezig is op diverse vlakken.

We hebben onlangs een kamp gedraaid en ik durf te zeggen. Het is gelukt, we hebben het 100 mensen, naar de zin gemaakt. Een ieder werd voorzien van eten, drinken en leuke activiteiten.

Momenteel zijn we druk bezig met het organiseren;

Op 29 mei, ik denk een hele leuke wedstrijd tussen het G-team, selectie en de Rotery club Maarssen. (zie eerdere aankondiging op site). Met als huzarenstukje, de C-jeugd als BWA en Sharkie.

Op 30 mei een super Jubileumfeest, voor letterlijk jong en oud(er). Een ieder is hier welkom en kan genieten van deze nu al leuke dag vol met vast hilarische momenten. Kijk maar even op de lijst wie er mee gaan doen met de korfbal wedstrijden. Ik denk dat als je komt kijken, je vast meer komische momenten zult gaan ervaren, als de laatste uitzending van ‘Geer en Goor’.

Op 22 juni zal het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi weer gaan plaatsvinden. Een evenement waarbij er zo’n 500 mensen op ons terrein zullen gaan korfballen, spelletjes spelen, springkussen ed., of gewoon heerlijk een kopje koffie langs de lijn komen drinken.

Wat ik nu nog vergeet te vermelden is dat we ‘tussendoor’ ook nog een super competitie aan het spelen zijn. Pffffff.  Ik denk zeker iets om heel trots op te zijn, maar ook iets waarmee we misschien meer op de voorgrond kunnen gaan treden.

Nu gaf Van Zanen een aantal mooie argumenten voor het Songfestival: ”Utrecht ligt in centrum van Nederland, we hebben de Jaarbeurs, we kunnen goed organiseren en we houden van cultuur en muziek.” Ik wil hieraan toevoegen. “Wij hebben binnen deze cultuur een zeer mooie oer Nederlandse sport die we uitoefenen. De enige sport die van oorsprong in Nederland is bedacht!

Ik dacht, misschien is het een idee om Van Zanen dit als aanbod vanuit OVVO te laten weten. Dat we hem een brief sturen:

Best meneer Van Zanen, ter aanvulling op uw reeds eerder geformuleerde argumenten om het Songfestival in Utrecht te laten plaats vinden. Bieden wij u, namens OVVO, tijdens het Songfestival, het gebruik van de OVVO-hal aan. Zodat het internationale deelnemers veld, los van de aangeboden cultuur en schoonheid in Utrecht, ook kan genieten en mogelijk participeren, bij mooiste van oorsprong Nederlandse sport korfbal. Wij beschikken reeds over een eigen sporthal. Hier staat nu nog een tent op het terras. Wellicht kunnen we dan, na overleg deze tent gelijk vervangen voor een mooie terras overkapping, opdat we nog meer mensen kunnen ontvangen.

O ja, er zijn ook nog niet heel veel toiletten in onze accommodatie, maar ik ga ervan uit dat het plaatsen van een paar extra toiletten de doorgang van het Songfestival in Utrecht, niet in de weg mag staan. Namens OVVO,

Groet Jacqueline

P.S. en als er een tekort is aan slaapplekken in Utrecht, denk ik dat we de familie Veen wel weer kunnen enthousiasmeren om gast gezinnen te zoeken. Dit deden ze per slot in het verleden ook altijd bij het Hemelvaart toernooi.