Hoe kon jij het kampthema al weten?

In de aanloop naar de onthulling van het kampthema zijn er door de kampcommissie al verschillende hints weggegeven. Makkelijk? Nee zeker niet, zeker als je niet weet waar je naar zoekt. Maar ja, het thema geven we niet zomaar prijs natuurlijk.

Hint 1:

Deze is al sinds het openen van de inschrijving online en daarom ook de allermoeilijkste. Er was opeens een sponsor bijgekomen met een gekke reeks cijfers aan de onderkant. In ‘binaire’ taal stond hier setarip, en als je dat omdraait staat er…. pirates! En OKT? Dat staat natuurlijk voor OVVO Kamp Thema.

Hint 2:

Sinds eind maart zag de website van OVVO er iets anders uit, en met name het logo. Als je goed kijkt zie je dat er een aantal letters grijs zijn gemaakt. Als je deze letters door elkaar husselt kun je er een woord mee maken… PIRATEN!

Hint 3

Deze werd 28 maart op Instagram gedeeld. Het was een schijnbaar onschuldige post met de vraag welk thema jullie hopen te zien dit jaar. Maar in de foto zat wel een geheime boodschap! Al die thema’s op de achtergrond stonden er niet voor niks… als je goed had gekeken had je gezien dat je van boven naar onder een woord kon vinden. SCHATKIST, een duidelijke hint naar piraten!

Hint 4

Natuurlijk staat het kamp al sinds vorig jaar op de agenda, maar sinds kort staat er ook een tekstje bij. Als je goed kijkt zie je dat de eerste letter van elke zin schuin staat… Als je al deze letters achter elkaar zet vormen ze een woord… PIRATEN!

Hint 5:

We deelden Instagram de geluidsgolf van het uitspreken van het kampthema. Er werd dus Pirates of the Caribbean gesproken. We hebben genoten van alle schreenshots van slimme kids die verschillende thema’s met hun eigen recorder hebben opgenomen om het te vergelijken met de gedeelde afbeelding. (gelukkig) slaagde niemand er in om het juiste thema in te spreken.

De echte speurneus had het thema van het kamp dus al kunnen ontdekken maar we geven toe, makkelijk waren ze niet. Iedereen weet nu het thema en de leiding die mee gaan, het aftellen kan beginnen!