Iedereen wil een ome Frans!

Vorige week stond er een uitgebreid artikel in de krant over Frans van Seumeren.  Frans van Seumeren is sinds 2008 grootaandeelhouder van FC Utrecht. 

Van Seumeren heeft vele miljoenen in ‘zijn’ FC Utrecht gestopt. Als men aan hem vraagt waarom bij FC Utrecht, waarom bij voetbal? Zegt hij: “Een voetbalclub is een plek waar alles samenkomt, maar wat vroeger de kerk was, is tegenwoordig een voetbalclub – een plek waar mensen samenkomen.” Ongetwijfeld zullen sommige mensen zeggen, “dit is een waarheid als een koe”, maar denk ik dan “waarom bijvoorbeeld niet investeren in korfbal vereniging OVVO. Als er ergens een club is waar mensen, tegenwoordig op 1,5 meter, samenkomen dan is het OVVO” Stel dat Frans na een avond heerlijk slapen en dromen zou zeggen: “Vrouw, ik geef 1 miljoen euro aan OVVO!”  Wat zouden wij hiermee dan allemaal kunnen doen? De hal vernieuwen en verbouwen, mensen die schoonmaken en bardiensten draaien tegen een vergoeding, betaalde jeugdcoördinator, betaalde trainers, maar willen we dan ook betaalde spelers? Ik weet het niet.


Als ik vandaag bij OVVO ben, sta ik namelijk heerlijk te genieten van onze eigen leden en vrijwilligers. Allereerst Thijs Manten die vandaag als een soort witte Piet op het dak van de OVVO-hal is te zien. Er is namelijk een lekkage in de hal en Thijs gaat deze samen met de loodgieter repareren. 


Dan onze A1. Het mooiste verhaal van de A1 komt van Mano. De A1 moet vandaag korfballen tegen Tilburg A1 en Mano dacht dat hij vandaag ‘uit’ moest spelen. Vanochtend vroeg ging hij samen met zijn moeder naar Tilburg. Eenmaal in Tilburg aangekomen, vond Mano het wel verdacht rustig. Totdat voor Mano het verassende appje komt : ‘Mano waar ben je, we wachten op je in de OVVO-hal”.  Even later zit Mano weer in de auto op weg naar Maarssen en komt hij uiteindelijk nog net op tijd voor de wedstrijd in Maarssen.  De A1 speelt vandaag, ondanks de goede inval beurt van Yvette, gelijk tegen Tilburg.  


De A2 speelt na de A1 zijn wedstrijd. De A2 heeft sinds kort Olof en Rick als super duo lang de lijn. Nu al ziet het publiek een grote verandering in het spel van de A2. De combinaties gaan nog beter, de spelers lopen allemaal harder en nóg belangrijker ik zie meer enthousiasme. Lesane die na een mooie combinatie met Sem een mooi doelpunt scoort. Dennis en Luka, zij blijven maar rennen en knokken om elke bal. En bij de dames  zie ik vandaag zowaar zweetdruppeltjes op het hoofd zitten. De A2 heeft vandaag zijn eerste punt gepakt en ik weet zeker dat er nog veel meer zullen gaan volgen.


Wat ik bijna vergeet te vermelden is dat Maaike haar debuut maakte als scheidsrechter en Robin Menkveld zijn rentree als scheidsrechter. Robin zegt hier zelf over: “de laatste keer dat ik heb gefloten had iedereen nog spelerskaarten’, haha


Hierna ga ik samen met Ronald naar OVVO 3. Wij zijn vandaag stand-in coaches voor Mark de Vries die heerlijk in zijn camper aan het toeren is. OVVO 3 moet tegen Blauw-Wit 3 een team met veel oud-1ste spelers. Eenmaal aangekomen verbaas ik mij dat Blauw Wit maar één F-team, één C-team en twee B-teams heeft. Volgens mij zelfs geen A-teams. “Hoe kan het dat zij zo hoog spelen?”, vraag ik aan Ronald. Ronald legt uit dat Blauw Wit een bedrijf heeft dat hen sponsort. Dit bedrijf geeft elk jaar zo’n 100.000,- euro. Spelers worden betaald om hier te spelen.  Tsja, zij hebben dus wel een kleine Frans. OVVO 3 staat overigens bij de rust op 7-7. Ze knokken heel hard en maken mooie doelpunten, oa. een mooie doorloopbal van Remco en Monique en een stip van Gijs . Arjen, die het tempo best hoog vindt en duidelijk even wil uitrusten, trapt de bal bijna over de sporthal . Gelukkig is er begrip voor deze actie door de scheidsrechter, kan hij ook even uitrusten en kunnen we nadat de bal weer wordt teruggebracht door ballenjongen Jeffrey Huiberts (u weet wel die jongen die ooit bij OVVO heeft gespeelt. Hij kwam gezellig even kijken naar zijn oude cluppie) verder met de wedstrijd. OVVO 3 heeft uiteindelijk verloren van Blauw Wit, maar ze kunnen zeker met opgeheven hoofd terug naar OVVO.


Bij OVVO is namelijk een klein feestje, want OVVO 1 heeft gewonnen. De overwinning ging niet heel gemakkelijk, want, zo heb ik vandaag wederom bij diverse teams gezien, het scoren laat op zich wachten. OVVO is kampioen in hele mooie acties maken, maar het afronden is en blijkt een vak apart. Gelukkig is hier sinds kort een soort bijscholingscursus voor. Na (bijna) elke wedstrijd kun je (bier)schieten. De groep is vandaag heel groot, zelfs Martijn (u weet vast nog wel die snelle die vroeger in het 1ste zat), René, Pim, Tim, Jan-Willem, Jaap, Robert, Ronald Siebes, Taco en vele anderen doen mee. 


Als ik deze groep zie schieten is dit voor mij de bevestiging, ‘we moeten echt iets aan onze schottechniek gaan doen’. Tegelijkertijd denk ik dat deze activiteit wel een goede is om de club te sponseren.  Ik stel dan ook voor dat er een bord gaat komen voor de bier-schieters. Dit zijn dan de mensen die regelmatig de kantine ‘spekken’ zullen we maar zeggen. Eén naam wil ik hier al op laten graveren, Thijs.


Als ik dit allemaal terug lees denk ik, “Nee, een grote Frans hoeft wat mij betreft niet voor OVVO. Ik ben dan bang dat ons gezellige clubgevoel weggekocht zal gaan worden en zal gaan verdwijnen. Maar een bedrijfje dat zo’n 100.000,- euro wil investeren (50.000 mag ook hoor), hierbij hou ik mij van harte aanbevolen.


Groet Jacqueline