Ik mis mijn Toppers!

Vorige week zag ik de Toppers weer op tv. Heerlijk het plezier wat zij uitstralen, de sfeer, al die mensen, feest, alles kan en niets moet, luid mee zingen en dansen, wat lijkt dit heeeel lang geleden.

Wat mis ik dit, maar dan zeg ik waarschijnlijk niets nieuws. Dit zal u wellicht ook herkennen en beamen. In het rijtje ‘wat mis ik’ komt ook al snel OVVO om de hoek. Wat mis ik dit. Het plezier, de gezelligheid, alle mensen die je alleen maar kent ‘van OVVO’. Dit zijn mensen die niet bij mij op de koffie of borrel komen, maar waar je wel gezellig mee staat te kletsen en lachen. Als ik nog verder doorga constateer ik dat ik ook vooral het ‘keukenpersoneel’ mis, haha. Dick, Jeroen en Barry achter de bar. Bitterballen die na een gespeelde wedstrijd rondgaan. Heerlijk meezingen met DJ Pim en niets moet, alles kan. (waar heb ik dit meer gehoord?)


Maar natuurlijk mis ik ook onze Toppers, de wedstrijden van onze selectie. Ik merk dat het al zo lang geleden is, dat ik niet meer scherp heb wie er allemaal in zitten? Zitten Henk, Remco en Martijn er nog in? Hoe zit het met witte Willem, Mark, Tim en Hanneke? Ik ga gewoon de volgende wedstrijd naast Bertina staan, dan ben ik meteen weer op de hoogte. Ook mis ik alle jeugd. Zij speelden nog wel wat langer door en waren via livestream te volgen, maar dit is toch anders. Ik wil ze echt kunnen zien, ruiken en horen ademen. Een wedstrijd is voor mij ook niet alleen ‘waar de bal is’, maar wat gebeurt er op dat moment in het andere vak, waar de bal niet is. Heel lang geleden, toen we nog op een gewoon grasveld de korfbal sport aan het beoefenen waren, waren er regelmatig kinderen heerlijk madeliefjes aan het plukken, terwijl de bal in het andere vak was, hoe leuk. Dat wil ik ook graag kunnen zien.


Ik mis dit allemaal heel erg en natuurlijk terwijl ik dit opschrijf weet ik ook dit maar ‘bijzaak’ is, dat er vele en vele dingen veel erger zijn die we moeten missen. Verzorgingstehuizen waar we niet in mogen, ziekenhuizen die overstromen, misschien wel werkzaamheden die opeens zijn gestopt. Maar dan juist hebben we die heerlijke ontspanning zo nodig en dat maakt het best lastig.

Gelukkig zie ik via onze site en ook in de VAR dat OVVO zeker niet stopt. We gaan door! Ik zie mooie berichten o.a. dat Monique het bestuur gaat versterken. Ik zie onze enthousiaste voorzitter de top verkopers Sanne en Pepijn in het zonnetje zetten. Ik zie zelfs dat er Pieten in de OVVO-hal zijn geweest. En ik proef dat de december banket actie heerlijk is. Mijn weegschaal beaamt dit overigens, haha. (Bedankt mannen voor het regelen en organiseren)


Het ligt eraan hoe snel de web-commissie is, maar waarschijnlijk leest u dit in 2021. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Ik heb mijn mouw al opgerold, laat die spuit maar komen. Laten we werken aan een nieuw gezellig, sportief en gezond nieuw jaar.


Ik las laatste een mooie quote:
Niemand weet wat er gaat gebeuren.
Zit er niet over in.
Maak het mooiste wat je kunt maken.
Probeer dat elke dag te doen.
Dat is het.


Groet Jacqueline