Informatie Familiekorfbal [UPDATE]

Hieronder vind je allerlei informatie over het familiekorfbal toernooi van aanstaande donderdag. Laten wij er een mooie dag van maken!


Poule indeling

Er hebben zich 16 teams opgegeven voor het toernooi. Er zijn 4 poules van 4 teams :

Poule A
Lugtige Zoutjes
Hart to Win
Fokker
Van der Hoogepuijl

Poule B
De Bosgangers
Veentjes & aanhang
Niekerk
Fam. Haars

Poule C
Fam. Otten
(W’)aggeltjes
Schollebruggekes
Woltink/Broere/Rene

Poule D
De Lingelaantjes
Hoijtink-Diependaal
Noordermeer
Zaal/Dessé

Aanvang en wedstrijdduur
De poulefase begint om 15.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. De winnaars van de 4 poules spelen daarna onderling nog een wedstrijd waarna rond 18.10 de winnaar bekend is.De wedstrijden duren 12 minuten en tussen de wedstrijden zitten 3 minuten wisselruimte! Zorg er dus voor dat je met je team of als scheidsrechter op tijd klaar staat! Het wedstrijdprogramma wordt later of op de wedstrijddag bekend gemaakt.

Scheidsrechters
De teams zullen zelf 2 of 3 wedstrijden moeten fluiten of zorgen voor een scheidsrechter. In het programma zal staan welke familie welke wedstrijd moet fluiten. Bij het wedstrijdsecretariaat kan een fluitje en een scheidsrechtersbriefje worden opgehaald. 

Spelregels
De KNKV spelregels zijn van kracht. Als een heer als dame speelt en andersom, graag een hesje dragen. Deze zijn af te halen (en ook weer terug te brengen) bij het wedstrijdsecretariaat.Aan een ieder wordt gevraagd te spelen ‘in de geest van het familiekorfbal’. Geef kinderen en niet-korfballers de ruimte om ballen te vangen en te scoren! En ook tussen korfballers onderling zijn er niveauverschillen. Houdt er rekening mee.Dat maakt het een leuke dag voor iedereen. 

Puntentelling
Een winnend team krijgt twee punten, een verliezend team nul punten en een gelijkspel levert ieder team één punt op. Mochten er in de poulefase en/of finaleronde meerdere teams op de eerste plaats eindigen dan beslist resp. het onderling resultaat, het aantal gescoorde doelpunten voor en het doelsaldo. Mocht dat geen winnaar opleveren dan zullen er strafworpen worden genomen.

Als ergens niet in is voorzien beslist de wedstrijdleiding!