Jacqs column: “Bij ons op de WC”

Bij ons op de WC heeft heel lang een tegeltje van Fokke en Sukke gehangen. Er stond op: “Fokke en Sokke hebben zo hun eigen problemen. Het lastige van nietsdoen. Is dat je nooit weet wanneer je klaar bent.”

Zo voelt het voor mij momenteel ook een beetje in korfballand.


De korfbalcompetitie is al een tijdje gestopt vanwege corona. Nu lees is opeens dat ik iets heb gemist, we hebben namelijk officieel vakantie. 
Gelukkig weten de spelers wél dat het vakantie is. Zij hebben nog heel even wat (kunst)gras mogen snuiven en korfballen mogen aanraken.
Ik ben zo’n  4 weken geleden nog wel op het veld geweest. Ik ging kijken bij een trainingsavond. Ik liep samen met Janneke en Luka naar het veld. Ik schrok want “Wat zijn ze GROOT geworden!!!”, of wat word ik oud. Tsja u hoeft het antwoord op deze vraag niet in te sturen hoor. Janneke heb ik nog steeds op mijn netvlies als een meisje dat na de wedstrijd van het 1ste naar Michelle rent, om vervolgens door haar opgetild te worden. Ik denk dat ik dus iets heb gemist. En Luka heb ik in de c-tjes nog trainen gegeven. Ik had toen in ieder geval het idee dat hij tegen mij op keek.  “Time flies” zullen we maar zeggen.


Bij het veld kwam ook de selectie bij elkaar voor een heerlijke training. Auke legde lachend de martelwerktuigen al op de grond, oftewel de matjes om de buikspieren te trainen liggen kaar. “Nee”, zo vertelde hij, “ik hoef hier niet aan mee te doen hoor”, tsja dat is het voordeel van de functie van trainer. Je geeft de spelers de opdracht en kijkt zelf of het goed gaat.


Vandaag lees ik op de site een aantal zeer positieve berichten. Er zijn kandidaten voor de vacature van voorzitter en bestuurslid CTC, Henk Fokker en Johan Dorst hebben zich beschikbaar gesteld. Super om dit te lezen.  Ik ben nu al benieuwd naar de berichten van onze voorzitter: “Bzzzt… kraak … kraak … pfiew … bzzzt … test, test, test … krrrg… 1-2-3 … kraak .. BREAKY BREAKY: YIPPIE YA YEE, YIPPIE YA YO … THIS IS OVVO VOORZITTER JOH.”


Straks met een voorzitter naast zich kan Anneke zich weer meer op de sponsering gaan richten en top dat Rob ook blijft. (Uiteraard jammer dat Karin en Joep gaan stoppen.) Maar ik zie straks al het sponsorgeld binnenstromen en dan komt er; een overkapping, zonnepanelen op de dak, uitbreiding van de toiletten, ander meubilair in de kantine, ga maar door, ga maar door. En Rob die alleen maar zegt: “goed plan hoor, we hebben sponsorgeld genoeg, we gaan investeren”. 


Verder staat er, zo lees ik, een TD-kamp op het programma. Een Tussen Door kamp, kortom is dit een goed vooruitzicht of niet. We zijn weer heerlijk bezig.


Tenslotte kunnen we ook allen genieten van het afscheid van Henk. Wat een mooie beelden van hem, ik heb ze nu al 10 keer bekeken, maar kan er geen genoeg van krijgen. Natuurlijk had ook ik gewild dat Henk tijdens zijn laatste wedstrijd in het 1ste team 5 minuten voor tijd eruit werd gehaald. Dat hij een ere ronde ging lopen. Eén hand in de lucht en zijn karakteristieke smile op het gezicht. In zijn armen uiteraard zijn zoon en zijn vrouw met tranen in haar ogen langs de kant. Nel, die Jaap moet ondersteunen, want de emotie wordt hem even teveel. Heleen, Marloes en Cora, die om deze reden allen in hun oude OVVO-shirt in het veld staan om een ereboog voor Henk te maken. De BWA (ondertussen mannen met grijze haren) zingen luidt: “Fokker forever” en zij steken het illegaal door Pim en Melvin aangeschafte vuurwerk af. Bart die nog een keer in badjas gehuld samen met Kempie de BWA gaat opzwepen. Het spanddoek is uit de hal gehaald en wordt om de schouders van Henk gelegd. Jeffrey en zaakwaarnemer Frank heffen het glas op Henk en reserveren aan de bar een plek voor onze Henk. Henk is definitief gestopt met de topsport, hij zegt het 1ste vaarwel. Het goede nieuws is, hij gaat verder korfballen in het derde team én heeft zich, zoals eerder gezegd, kandidaat gesteld als bestuurslid CTC.


Sinds kort hebben wij een ander Fokke en Sukke tegeltje op de WC hangen.


Fokke( r) forever!!


Allen een fijne en gezonde vakantie toegewenst.
Groet Jacqueline