Jacqs column: We zijn op de goede weg

Laat ik beginnen met eerst een heel groot virtueel applaus te geven aan onze internetcommissie. Wat  een toppers zijn dit zeg. Natuurlijk zijn we ‘OVVO met zijn allen’, maar (vooral) de laatste corona- tijd hebben zij ervoor gezorgd dat we met elkaar in verbinding zijn. Elke dag en week worden er weer nieuwe berichten geplaatst, of het nu gaat om het belangrijke corona protocol, het plaatsen van de nieuwe korfbalmateriaalcontainer (mooi scrabbelwoord), maar ook de vele challenges en Instagram filmpjes, met als klap op de vuurpijl een quiz voor onze jeugd waarbij maar liefst bijna 50 kinderen tegelijkertijd aan meededen. Chapeau internetcommissie!


Ik ben bang dat ik straks, als alles weer gewoon is, deze leuke filmpjes heel erg ga missen. Het verhaal en de foto’s van het Beach korfbal Haarijnse plas, waarbij een aantal ouders en jeugdleden op eigen initiatief al zijn gaan korfballen.  De filmpjes waarbij ik de selectie voorbij zie komen op Instagram. Heel fijn overigens dat  jullie deze ‘Insta-filmpjes’ voor mij op de site hebben gezet, want ik heb nl geen ‘Insta’ en ‘Snapchat’.  Ik snap daar namelijk niets van, na 3 seconde is je filmpje weg. Ik heb met mijn varifocus minimaal 4 seconde nodig om scherp te stellen. Dus ik ben maar wat blij dat ik de filmpjes nu kan zien en bewonderen en af en toe even stil zetten. Ik heb genoten, de creativiteit, een bal over het dak van een huis gooien, het koken zijn, werken op de BSO, maar ook zie ik de selectie heel hard trainen. Diepe bewondering voor de selectie, Michelle met haar squat, Remco aan het opdrukken, Marnick de rekstok, Bas met de gewichten en springtouw, ik zag zelfs Nikki tafeltennissen. Toen ik deze filmpjes zag, dacht ik terug aan mijn selectie periode. Ik had destijds als voorbeeld Rob Brouwer, die als de trainer niet keek, gewoon ging wandelen. Met Petra, Barry, Ronald en Rody gingen we naar de hei om te gaan hardlopen. Frits Bruijntjes was onze trainer, maar als hij niet keek zorgden we ervoor dat we een, het liefst, hele korte weg namen. Ik durf dan ook hardop te zeggen dat ik zeker geen trainingsbeest was. Het fitness matje werd door mij eerder als strandmat gebruikt, zal ik maar zeggen. Respect dat er nu een andere vibe is bij de selectie.


Ook de leuke familie filmpjes ga ik missen, de tiktak van de familie Scholtens. Misschien dat we binnenkort, op 1,5 meter, een tiktak speurtocht of feest moeten organiseren. (Pim is dit een goed en haalbaar idee?) De challenges bij de familie Pastoor waarbij Daan met zijn oom en tante een uniek moment vast leggen en ten slotte de hele familie Niekerk in beeld, waarbij opa Niekerk  laat zien dat hij nog steeds heel behendig is. Frank heeft het van geen vreemde, zullen we maar zeggen Dank dat ik even met jullie mee mocht kijken en genieten.


Nu moeten alle ballen en palen weer worden ingeleverd, maar Dominique en Kyra hebben laten zien dat een korf niet noodzakelijk is voor een challenge. Het kan volgens Kyra zelfs met een wc-rol. Wat mij betreft mogen en kunnen de challenges nog even doorgaan, lijkt me juist heel erg leuk.


Eerder plaatste het bestuur al het bericht op deze site ‘lichtpuntjes’. Het gaat zeker de goede kant op, waarbij we uiteraard niet te hard van stapel moeten lopen. Het corona-protocol moeten we hanteren, gebruiken én elkaar op aanspreken. We zijn namelijk op de goede weg.


Ten slotte wil ik nog ter overweging  twee ideeën/ oproepen plaatsen;

  • Het OVVO-mondkapje; wie maakt het leukste mooiste meest functioneel OVVO-mondkapje?  
  • Het Timmerdorp gaat helaas niet door. Wellicht kunnen we overgebleven pallets gebruiken om individuele 1,5 meter tribunes te maken. We kunnen deze pallets rond het veld zetten, op verschillende hoogte en op deze manier ervoor zorgen dat er straks toch publiek bij de korfbalwedstrijden kan kijken.

Misschien tot volgende week.

Groet Jacqueline